Aktuelnosti

Saveti za venčanje na otvorenom

venčanje na plaži

Venčanja na otvorenom su prelepa i romantična. Ipak, organizacija takvih venčanja nije jednostavna. Zato ćemo vam dati nekoliko saveta ali pre toga moramo da vam sugerišemo da pogledate >>> Snimanje venčanja iz vazduha jer na taj način sve ono oko čega ste se potrudili, može na najbolji način da bude zabeleženo.

1. Uverite se da se vaši gosti osećaju udobno. Razmislite o tome kakvo će biti vreme tog dana ili meseca. Sunčano ili toplo? Nemojte ostaviti svoje goste da se tope na suncu – poslužite ih hladnim pićem. Neka vam krema sa zaštitnim faktorom bude pri ruci. Za veoma toplu lokaciju probajte da iznajmite ventilatore, šatore ili tende. Ako će biti hladno, recite gostima da se toplije obuku. U tom slučaju možete iznajmiti grejalice.

venčanje na otvorenom2. Uvek imajte rezervni plan. Šta ćete ako počne kiša? Idealno mesto za venčanja na otvorenom ima i mesto u zatvorenom prostoru, za svaki slučaj. Mnogi parovi odlučuju se za ceremoniju venčanja napolju a svečani ručak unutra. Za slučaj potrebe stolovi se mogu pomeriti radi ceremonije. Šator je druga opcija, ali on može poslužiti samo u slučaju iznenadnog pljuska. U slučaju duže kiše, tlo će se natopiti vodom a gosti će ići po blatu.

3. A ako duva vetar? Mnoga venčanja na otvorenom pate zbog vetra. Izbegavajte lake tkanine kao što su šifon i svila. Recite svom frizeru da planirate venčanje na otvorenom kako bi vam napravio frizuru za date vremenske uslove. Ako imate šator, uverite se da je dobro pričvršćen.

4. Da li svi mogu da čuju? Dok zamišljate svoje idealno venčanje na plaži, verovatno ne čujete talase, vetar ili decu koja trče okolo i viču. Možete iznajmiti ozvučenje i mikrofone.

venčanje na plaži5. Dekoracija. Jedan od bonusa venčanja na otvorenom je to da je priroda oko vas, što smanjuje potrebe za dekorisanjem. Ipak, morate nešto i da uradite. Posetite to mesto nedelju dana pre venčanja i proverite ima li trave i cveća. Ako je hladno vreme, možda ćete morati da uzmete saksijsko cveće.

6. Neka hrana ostane ukusna. Da li vaš dostavljač ima iskustva u sastavljanju menija koji se služi na otvorenom? Neka isplanira tako da hrana bude sveža i ukusna i na vrućini. Izbegavajte salate s majonezom i jela koja moraju da se serviraju hladna.

7. Nemojte dozvoliti da gosti budu žedni. Kako alkohol izaziva dehidraciju, služite limunade, hladan čaj ili punč. Neka bude dovoljno leda i vode. Možete poslužiti i koktele.

8. Insekti. Stavite mirisne sveće ili mrežicu protiv insekata da vaši gosti ne bi mahali kroz vazduh za vreme ceremonije.

9. Dolazi sunce. Razmislite da podesite vaše venčanje u vreme zalaska sunca. Oni koji imaju ceremoniju tokom dana trebalo bi da se okrenu tako da sunce ide gostima u leđa, a ne u oči.

10. Dozvole. Ne zaboravite da kontaktirate nadležne kako bi vam izdali dozvolu za venčanje u parku.

izvor: krstarica

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.