Aktuelnosti

FENG ŠUI saveti za venčanje

feng sui vencanja

Ako ste u fazi priprema za venčanje, pogledajte šta Feng Šui kaže, na šta treba obratiti pažnju za najlepši dan u životu i srećnu budućnost…

feng sui vencanjaPo verovanju, na venčanju treba nositi nešto novo, nešto staro i nešto pozajmljeno. Ako se odlučite za pozajmicu, neka to bude od srećnih ljudi, bogatiih ljudi. Ovde ću navesti nekoliko malih, jednostavnih Feng Šui saveta da lakše rešite dilemu:

– možda ne bi bilo loše da se umesto bele venčanice odlučite za bež ili veoma svetlo roze;
– bidermajer da bude napravljen od magnolija, jer ovaj cvet simboliše žensku lepotu i bračnu sreću;
– drugi predlog za bidermajer je da ga napravite kombinujući boje pet elemenata čime biste postigli sjajan energetski efekat i zadivili sve prisutne.

Boje pet elemenata su : crvena – predstavlja vatru, plava je voda, zelena – drvo, bež i žuta predstavljaju zemljani element, a bela i zlatna su boje metala.

feng sui vencanjaBilo bi dobro da je sala četvorougaonog oblika i da je za svoje slavlje sredite po Feng Šui principima. Položite ba-gua mapu na prostor sale (nacrtajte salu, podelite je na 9 jednakih delova-sektora, označite brojeve). Ulazna vrata u salu mogu biti u sektoru 8, 1 ili 6 Feng Šui mape. Najpre obratite pažnju na ulazna vrata. Ušće chi-ja treba da je slobodno, da ga ništa ne blokira. Uklonite sve što bi eventualno smetalo prilikom ulaska u salu. Ukrasite i osvetlite ulazna vrata. Izaberite stolove ovalnog, okruglog ili osmougaonog oblika, a svakako izbegavajte stolove sa oštrim uglovima. Postavite stolove u obliku potkovice, a sto za mladence može biti smešten u sektor 9 (ugled).

feng sui vencanja

Simbole, pribor za jelo, salvete koristite u bojama vatre: žuta, oranž, crvena, a buket neka bude složen u obliku piramide. Ako se odlučite da sto za mladence bude u sektoru 2 (ljubav, brak, partnerski odnosi) koristite sav potrebni pribor u bojama zemlje: bež, oker, roze itd. Sektor 2 “zahteva” simbol zajedništva. To je kod Kineza predivan simbol bračne sreće, a Vi možete postaviti neke naše simbole. Simboli se ne moraju videti, jer oni “rade” samo za vas.

Sto za mladence smešten u sektoru 2, pomoći će da stvorite i održite dobre uzajamne odnose sa gostima, rođacima, prijateljima. Bilo u kom sektoru da se nalazi, sto za mladence treba da je ukrašen simbolima bračne sreće, simbolima obilja. Sto za mladence NIKAKO ne sme biti okrenut ulaznim vratima. Za ulepšavanje sale koristite ogledala. Uglove u sali dobro osvetlite da se ne zadržava tok energije.

feng sui vencanja

Biljke za ukrašavanje ovog svečanog prostora nikako ne bi smele biti sa obešenim listovima, sa zašiljenim i zapuštenim listovima. Žive yang biljke koje cvetaju doprineće vašem slavlju.

Pozivnice za svadbu možete napraviti u osmougaonog oblika, u obliku lepeze ili školjke. Svi ovi oblici simbolizuju sreću.

feng sui vencanja

Cveće, pokloni, vatromet, veselje ce proći, ali ovaj dan i ovo mesto, povezivaće vašu prošlost i budućnost…

Još FENG ŠUI saveta, a i sve odlične predloge za uređenje vašeg doma, možete pronaći na sajtu mojenterijer.rs.

P.S. Ukoliko želite detaljnije informacije i proračune, možete nam pisati na adresu: jasenka.n2@gmail.com

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.