Aktuelnosti

Pet saveta kako da izbegnete stres pred venčanje

mlada se sprema

Pošaljete pozivnice. Kupite venčanicu. Zgrabite bidermajer. Bilo bi lepo kada bi pripreme za venčanje bile tako jednostavne. Ali nisu. Obično izazivaju stres i da se razmemo, mali stres i jeste normalan jer ipak vam se dešava mnogo stvari koje nikada niste iskusili. ALI… Ne dozvolite da vas stres potpuno obuzme i okupira, i da vam u sećanju ostane samo puko nerviranje i svađanje sa partnerom, a da vam se u mislima vrti želja da se sve samo što pre završi.

nervozna mlada

Evo par saveta koji će vam pomoći da zaboravite na stres i uživate u svemu.

Planirajte unapred

Izdvojite jedan dan, skuvajte kaficu i sedite sa osobom koja je to sve prošla, a ima želju da vam pomogne. U našoj rubrici Organizacija venčanja su navedene sve stavke priprema tako da vam samo preostaje da ih zajednički “prečešljate”.

Planirajte još malo

Kada ste okvirno shvatili šta želite, šta ne želite i zamislili kako bi to sve trebalo da izgleda i koje su to obaveze koje su pred vama, vreme je da preuzmete i odštampate Rokovnik koji smo vam takođe pripremili da vam olakšamo. Dakle, sada sve te informacije i podsetnike pribeležite u rokovnik. Najbolje je da ga uvek nosite sa sobom, da otkačite stavke koje ste “rešili” i pribeležite sve čega ste se setili, a postoji mogućnost da ćete kasnije zaboraviti.

Dogovorite budžet

Money, money, money! 🙂 Razmislite dobro koliko ste spremni da potrošite i držite se te sume! Iz Rokovnika preuzmite Listu troškova i pogledajte Orijentir za troškove. Imajte na umu da veliki dug koji bi mogao nastati, sigurno neće doprineti sreći u braku i to na samom njegovom početku. Ako ste ipak rešili da se zadužite da biste taj dan učinili nezaboravnim (što nije preporučljivo), bar napravite solidan plan kako ćete dug otplaćivati. Morate oboje da se složite oko ovog pitanja i da budete apsolutno sigurni da to želite.

Neka svi budu informisani

Neka svi koji “učestvuju” na venčnju budu informisani. Ne zaboravite da obavestite ljude koji treba da učestvuju u nekim običajima ili su zaduženi za neku posebnu stavku (ko dočekuje goste, ko ide do cvećare da preuzme bidermajer, ko kupuje mladu, ko organizuje kolonu, ko je sa kim u kolima…).

Budite ono što jeste

Budite ono što jeste, a ne ono što bi drugi želeli. Kupite venčanicu koja se vama sviđa, odaberite tortu koju volite, i zaplešite prvi ples uz pesmu koja je vama draga. Ako budete tog dana ispunjavali svoje želje, sigrno će biti poseban i sa minimum stresa.

Don’t worry be happy!

srećni mladenci

>>>Dobro razmotrite tekstove Organizacija venčanja od A do Š i sigurni smo da ćete poptuno izbeći stres, možda vam ostane samo ona mala pozitivna trema 🙂 <<<

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.