Aktuelnosti

Romantične ideje za proslavu prve (i najslađe) godišnjice braka

Prva godišnjica braka je nešto zaista posebno. Jedino tada ćete imati priliku da proslavite nešto tako lepo. Nikada više nećete proživeti prvu godinu u braku i više vas niko neće zvati mladencima. Prva godina braka je jedan veličanstven period prepun promena, a godišnjica savršena prilika da proslavite sve prve korake u zajedničkom životu. Prilika za svečani odlazak u restoran će biti i dalje,  to možete raditi svake narede godine, ali prva godišnjica je jedinstvena i zato učinite nešto neočekivano.

Ovaj put smo za vas pripremili nekoliko odličnih predloga, od koji su neki svečaniji, a nekih pomalo blesaviji od drugih, a vi samo odaberite onaj za koji mislite da savršeno ide uz vas dvoje i prepustite se novoj avanturi. Biće kratko i slatko, baš kako proslava godišnjice i treba da bude.

  1. Osvežite svoj venčani album

Ideja je jasna i vrlo uzbudljiva. Dan posle svadbe obično je rezervisan za snimanje profesionalnog albuma sa mladom i mladoženjom u glavnim ulogama koji služi tome da svojom jedinstvenošću oduzme dah svakome ko u njega zaviri. Profesionalni fotografi i stilisti prosto se utrkuju u tome ko će napraviti što originalniji i romantičniiji set, a mladenci su obično i više nego zadovoljni rezultatima i sasvim je moguće da ste baš vi među njima. Godinu dana nakon snimanja venčanica je sklonjena negde na sigurnom mestu, baš kao i njegove lakirane cipele, ali to vas, naravno, ne može sprečiti da opet unajmite istog fotografa, odete na staru dobru lokaciju i napravite album zvani „Ona i on: godinu dana kasnije“. Ova ideja odlična je za parove koji su u međuvremenu dobili bebu, kao i za one koji prinovu tek očekuju.

vencani-album

Foto: beccadilley.com

  1. Reinkarnirajte svoj prvi sastanak

Istina je da velik broj parova ne želi da se priseća svog prvog sastanka, ali ukoliko ste jedni od onih srećnika koji su zapravo doživeli romantične trenutke kada su se prvi put našli, iskoristite to i proživite ponovo one čudesne leptiriće u stomaku. Pokušajte da se setite šta ste obukli, kako ste se osećali, o čemu ste pričali i gde ste bili, a onda odaberite prigodnu kombinaciju i zajedno sa svojim partnerom otiđite na „mesto zločina“ i podsetite se starih tema o kojima tako dugo niste prozborili. Ako ste se u međuvremenu preselili u nov grad, ovo je savršena prilika da posetite staro mesto i oživite sva lepa sećanja. Ko zna, možda budete imali i tremu.

  1. Podsetite se menija sa vašeg venčanja

Postoji jedna nezgodna stvar u vezi sa venčanjima, a to je da ma koliko hrana bila super, vi kao mladeci ćete je jedva okusiti. To je cena koju morate platiti ako želite goste na venčanju! I što je najgore – u narednih nekoliko meseci svi ti gosti će vam pričati kako je klopa bila odlična, a vi je se nećete ni sećati. No, sada je vaše vreme! Prisetite se jelovnika, pronađite najbolje recepte i otiđite zajedno u kupovinu namirnica koje će vam biti potrebne da napravite ako ne istu, ona još bolju večeru za dvoje.

  1. Učinite nešto novo i uzbudljivo

Ukoliko vas oživljavanje starih vremena ne privlači, imamo dobre vesti za vas – uvek možete učiniti nešto novo kao par. I to svaki dan! A kada je godišnjica u pitanju, preporučujemo vam nešto zaista uzbudljivo. Napravite plan, odaberite savršenu aktivnost (vožnju balonom, skakanje padobranom, paintball, karting, vožnju kajakom…), pripremite se na nalet adrenalina i uživajte u svakom trenutku!

  1. Ili napravite nešto malo manje uzbudljivo

…poput albuma sa slikama koje su obeležile prethodnu godinu, ili kratkog filma sa snimcima iz istog perioda. Za šta god se odlučili bitno je da taj projekat odradite zajedno.  

  1. Napravite kućnu žurku za stare goste

Realno gledano, postoji onaj krug svadbenih gostiju koji je važniji od drugih. To je vaše društvo, to su vaši najbolji prijatelji, vaše deveruše i kumovi. Oni su bili uz vas od samog početka i sasvim je moguće da su vas „nabacili“ jedno drugome. Proslava godišnjice u kućnom ambijentu sa svima njima na okupu je vaš način da im kažete hvala za sve one trenutke koje ne biste mogli da zamislite bez njih. Što biste čekali srebrnu ili zlatnu svadbu da biste učinili tako nešto?! Prva godišnjica je jedna od najvažnijih i ne mora da bude nužno samo vaš trenutak. Prisetite se zajedno sa njima kako je to sve bilo na početku, te svuda okolo okačite fotke koje su obeležile vašu vezu i prijateljstvo. Ukoliko možete, nabavite projektor i na zidu pustite snimak sa vaše svadbe kako biste zajedno mogli da proživite taj momenat, ovaj put u nešto intimnijoj, a opet svečanoj atmosferi.

godisnjica-braka

Foto: amylaurent.com

  1. Opredelite se za klasiku

Verovali ili ne, u svetu postoji neko nepisano pravilo da supružnici jedno drugome svake godine treba da poklone specifične simbolične poklone za godišnjicu. Dugo je važila tradicija da se prve godine poklanja hartija, to jest notesi, knjige, romantična pisma i sve ostalo što je vezano za papir. U simboličnom smislu to znači da zajedno treba da ispišete još mnogo, mnogo stranica. Moderni parovi, dapače, imaju običaj da poklanjaju satove i to one velike, zidne, koje će kupiti zajedno i okačiti u svom domu. Ručni satovi se, začudo, poklanjaju za petnaestu godišnjicu braka!

  1. Igrajte se

U pitanju je pomalo mirnija varijanta predloga broj 4, savršen za one koji nisu zavisnici od adrenalina. Dakle, početna ideja je zajednička avantura, ali mirnijeg tipa. Odaberite zabavnu igru koja će od oboje zahtevati maksimalno učešće. Proverite da li neki board game klub u vašem gradu organizuje kakav turnir u to vreme i priključite se geekovima u osvajanju šampionata. Isprobajte Room Escape igre u blizini ili, pak, sedite u kola i proverite kakve se aktivnosti nude u nekom drugom gradu. To može biti i vašar sa igrama na sreću i kojekakve druge blesave ideje.

prva-godisnjica-braka

Foto: thesweetestdigs.com

  1. Izvedite na večeru vaše bake i deke

Ko bolje zna šta znači biti u srećnom braku od bake i deke koji su vam pružili svu ljubav sveta i koji i dalje zajedno prolaze kroz sve životne izazove. Oni su ti koji su vas naučili šta je to ljubav i nema lepšeg načina da im zahvalite na tome nego da zajedno sa njima provedete svoj poseban dan.

  1. Pobegnite daleko koliko vas noge nose!

Bolje reći, koliko vam budžet dozvoljava. No, šalu na stranu, niko ne kaže da godišnjica treba da traje samo jedan dan. Romantični vikend na mestu po izboru zvuči sasvim primamljivo, zar ne?!

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.