Aktuelnosti

Fitaky priča – 100% prirodna kozmetika za bebe

fitaky-beba

Želite da probate drugačiju kozmetiku za svoje dete, ali ne znate kako da odaberete? Pročitajte Biljaninu priču!

Fitaky priča nastala je pre više od 15 godina u Atini u Grčkoj, a od 2017. godine raste i razvija se u Beogradu

Brend Fitaky se bavi proizvodnjom zaista 100% prirodne bebi kozmetike i prirodnog praška za veš koji ne sadrže ni jedan sintetički sastojak.
Fitaky priča nastala je pre više od 15 godina u Atini u Grčkoj gde sam tada živela, a od 2017. godine raste i razvija se u Beogradu.

Zbog alergijskih i dermatoloških problema koje je moja ćerkica imala usled upotrebe konvencionalnih proizvoda za negu beba i dece, počela sam uz pomoć jednog divnog grčkog pedijatra, da istražujem i sama proizvodim prirodnu kozmetiku za negu moje devojčice i prirodan prašak za veš. Potpuno sam prestala da koristim industrijske proizvode ovog tipa. Na taj način uspela sam da eliminišem dugogodišnji zdravstveni problem moje devojčice.
prasak-za-ves-fitaky

Po povratku iz Grčke naišla sam na podatak Kliničkog centra Srbije da u Srbiji 30% dece pati od sličnih dermatoloških problema koji su uzrokovani prisustvom prostih hemikalija u sredstvima za negu i pranje. Videla sam da na tržištu ne postoji ni jedan brend koji nudi prirodnu alternatvu tj. koji sa svojim proizvodima nudi potpuno prirodnu negu beba i dece kojom bi doprineo eliminaciji alergijskih i dermatoloških problema koji nastaju usled korišćenja preparatakoji sadrže sintetičke komponente, alergene, konzervanse i slično. Tada sam odlučila da pokrenem posao, osnujem firmu i ponudim roditeljima u Srbiji zdravu prirodnu negu njihovih beba i dece.

Tako je nastao prvi proizvod brenda Fitaky (što na grčkom jeziku znači “biljčica”) – Fitaky baby prirodan prašak za veš i 2 linije proizvoda: za prirodnu negu beba i linija proizvoda za negu beba i dece sa atopijskim dermatitisom i ekcemom.
prirpdna-nega-fitaky

Specifičnost Fitaky proizvoda ogleda se u tome što su svi proizvodi kreirani po veoma strogim ekološkim i bezbednosnim načelima organizacije Environmental Working Group (EWG) i što, osim što ne sadrže sintetičke sastojke, ne sadrže ni one prirodne sastojke koji bi kod izvesnog broja veoma osetljivih beba i dece mogli da izazovu alergijske reakcije. To mogu da budu ulja koštunjavog voća npr. ulja lešnika i badema, ploda kikirikija ili bez sastojaka čije je poreklo od etarskih ulja, a koji su potencijalni alergeni: limonene, linalool, geraniol, citral, tako da je pogodno za novorođene bebe i bebe sa vrlo osetljivom kožom i kožu koja je sklona alergijama, atopijskom dermatitisu i ekcemu.

Stoga naš slogan glasi:

Bez hemikalija, bez toksina, alergena i iritanasa. Bez atopijskog dermatitisa, osipa, suve kože i ekcema. Bez brige.

fitaky-beba-kupka

Osim toga, osobenost proizvoda je da:

  • Štede prirodne resurse, jer se koriste u malim količinama obzirom da nisu razblaženi vodom i puniocima (prašak zamenjuje 3 kg konvencionalnog praška za veš).
  • Bezbedni su za decu, kućne ljubimce, okolinu i otpadne vode.
  • Ne testiraju se na životinjama.
  • Biorazgradljivi, hipoalergeni i neiritabilni.
  • Ambalaža se reciklira.

Fitaky proizvodi su namenjeni zdravoj deci koju roditelji žele da neguju bez hemikalija da bi sprečili zdravstvene probleme, kao i deci sa dermatološkim problemima koji su nastali usled prisustva prostih hemikalija u konvencionalnim sredstvima za negu i pranje.
melem-za-bebe

Fitaky proizvodi se prodaju u online shopu www.fitaky.rs i dostavljaju na kućne adrese i u prodavnicama zdravih hrana u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Fitaky je društveno odgovorno preduzeće koje od svog nastanka od svakog prodatog praška za veš izdvaja 5 din za Prihvatilište za decu. Osim toga, preduzeće je opredeljeno da zapošljava osobe iz korpusa teško zapošljivih socijalnih grupa – žene preko 50 godina starosti i invalide.
Za Fitaky tim preduzetništvo je velika stvaralačka i kreativna platforma, koja malim ljudima omogućuje da naprave velike pozitivne promene u društvu i učine da svet postane bolje i zdravije mesto za život.

Biljana Jovanović

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.