Aktuelnosti

Godišnji horoskop za 2015. godinu

horoskop

Horoskop smo preuzeli sa sajta >>>>>> mojastrolog.rs na kom možete pogledati ostale horoskope, kao i kontaktirati astrologa za više detalja.

*******

OVAN

Posao: Saturn vas je lepo pogledao sa početka godine iz prijateljskog vam znaka Strelca. Uveo vas je u moguću priču sa inostranstvom, bilo da krenete “trbuhom za kruhom” negde tamo, bilo da vam je posao povezan sa stranim zemljama. Oni koji već čekaju “zeleno svetlo” za posao samo što nisu počeli da rade na početku godine, a pojedini iz ove dekade će pokrenuti novu, ali stabilniju priču na poslovnom planu još tokom januara. Oni koji su rođeni između 21.marta i 26.marta imali su još 2014. bitne preokrete, a do marta 2015. će krunisati dobrim završetkom ili novom fazom u okviru svog zanimanja. Novi poslovi, čak i promena profesije samo može da vam otvori put koji vodi stabilnosti. Saturn će doslovno kočiti vaše odluke, ali ćete kroz kvadrat Urana i Plutona osetiti na svojoj koži da je mesto, prostor, ljudi sa kojima funkcionišete, da je sve to pogrešno. Kako Jupiter uđe u znaku Device ( 12.avgust ) postaćete vredniji i više ćete obraćati pažnju na detalje i sitnice koje ste zanemarivali u prethodnom periodu. Septembar pravi osnovu za dalje, a kraj godine će vam pokazati u kom pravcu se razvija vaš posao. Bitno je da sve ide svojim tokom i svaki rezultat koji postignete samo će vas ohrabriti.

Ljubav: Kako je divno kada vam je jedan Saturn saveznik! Korak vam je lagan, spor, ali siguran. Koja je to novina za vas! Sve neracionalnosti, bure, oscilacije u vama i oko vas su iza, a vi sa mirom krećete dalje. Ne znate ni da li ste sigurni ili nesigurni, ali znate da ćete istrajati u onome što želite. Januar je jasan za vas ili bolje reći dali ste jasno do znanja partneru šta želite. Ovde nema čekanja šta će on uraditi. Vi ste se već usmerili na sređivanje nekih drugih životnih polja. Februar, donosi nova poznanstva, a možda na nov način odnos koji je već započet poslednjih dve godine. Nekima će posrećiti sa osobom iz svoje blizine nakon 22.marta. Susret kod rođaka, bliskih prijatelja ili u blizini kuće je više nego moguć. Ova priča nosi stabilnost. Nakon 16.jula 2014. kada je ulaskom u znak Lava, Jupiter je krenuo da gradi lepe aspekte prema vama i taj trend se nastavlja dalje. Dobre okolnosti ovog “srećnika” ćete osetiti i dalje, iako se udaljava od vas do avgusta 2015. Rođeni od 24.do 30.marta su osetljiviji od ostalih, posebno kroz duže odnose, bili oni bračni ili ne i to posebno tokom prvog kvartala 2015. Od juna do početka oktobra, kako Venera bude prolazila znak Lava, a posebno samim ulaskom u znak koji vas voli ( znak Lava ) imaćete razne interesantne, strasne , divne događje u polju ljubavi. U ljubavnim, ali i bračnim odnosima tada će vladati popustljivost, razumevanje, međusobno dopunjavanje. Neki od vas će konačno probuditi naklonost partnera, neko će od flerta i dvosmilenog kontakta preći u konkretniju ljubavnu priču. Bićete obasuti ljubavnim porukama. Ljubavna priča živi. Novembar 2015.će doneti preispitivanje veze. Neki događaji u tom mesecu mogu da budu uzrok kraha. Ko vredi opstaće. Ko je namenjen, zadržaće se.

Zdravlje: Osim sezonskih virusa nećete imati neke veće zdravstvene probleme tokom ove godine. Svaki nepovoljan tranzit Marsa na vašu dekadu unosiće nervozu, napetost, nesklad iznutra što će dosta uticati na vaše fizičko stanje. Često će se javljati umor, ali srećom Mars u ovoj godini kao da “trči” kroz zodijak, pa će padovi energije biti dan-dva tokom njegovog nepovoljnog tranzita.

BIK

Posao: Na početku ove 2015. bićete u disharmoniji sami sa sobom. Možda ćete brže napustati poslove nego što ste i počinjali, ali jednostavno ćete se osećati kao da nalazite sve pogrešno. Pluton vam daje takvu energiju na ovom polju kao kada imate podršku iz senke. Poslovi koji su vezani sa inostranstvom, nekretninama, velikoj trgovni su dobro aspektovani i imali biste uspeha u njima.Takve poslovne početke i temelje vašeg posla možete postaviti nakon 25.januara pa do 10.februara. Pomoć sa strane nije neophodna, ali je moguća. Jupiter u Devici od avgusta pa nadalje može da vas stabilizuje i da konačno kažete da ste zadovoljni. Od tog perioda možete započeti poslovnu priču koja će trajati duže nego što imate utisak prvog radnog dana. Umetnici ove dekade će imati otvorena vrata uspeha. I materijalna strana biće zadovoljena.

Ljubav: Kako započeti priču o vama u 2015.godini kada je ljubav u pitanju? Možda malo na neobičan način… Nakon nekog razmišljanja krenula bih od Urana koji se nalazi u vašem prirodnom 12.polju. To je polje podsvesti, svega što je skriveno od nas, a sa čime imamo problem da se suočimo. Taj isti Uran u Ovnu ne donosi vam preveliku dramatičnost u događajima, ali može biti pokretač i inicijalna kapisla odluka za haotične događaje koje možete izbeći. U ovoj godini ćete malo odahnuti od loših planetarnih uticaja, a kako bude Jupiter ušao u znaku Device od 12.avgusta dobićete planetarnu šansu da sredite svoj život. Pre ulaska Jupitera u za vas trigonski znak, njegov dobar uticaj i srećne okolnosti na emotivnom planu ćete osetiti tri meseca ranije. Neptun vas još opčinjava kroz neke odnose i ta energija obeležiće prvih sedam meseci ove godine, posebno za one iz prve dekade. Za pojedine to je jak uticaj partnera na vas. Za druge to je suočavanje sa Neptunom i konačno razrešenje u odnosu koji je bio samo sanjarenje, a ne realan život. Neptun je vašem Suncu doneo buđenje iz dubokog sna kroz intuiciju. Pojedinim vezama će isti taj Neptun doneti duboko povezivanje sa partnerom. Ovo je aspekt da san može postati stvarnost, a za neke će tako i biti, posebno ako ih podržavaju aspekti u njihovim natalnim kartama. Slobodnima susreti koji imaju miris “već viđenog”. I te kako je moguće da se snažno zaljubite i da živite svoj san, a aspekti su najjači tokom jeseni i zime 2015. Čvrstina, istrajnost, odlučnost su pokloni Plutona kada dođemo do tačke promene koju od nas traži, a ta tačka je prikazana lepim aspektima koji će biti njegov dar vašoj dekadi tokom čitave godine, a posebno kada se Jupiter pridruži znaku Device na jesen ove godine. Jupiter u Devici ( jesen, zima ) doneće vam tolerantniji i stabilniji odnos sa voljenom osobom. U tom periodu su na redu snažne emocije i kvalitetna osoba. Ako vas vaša natalna karta podržava možete ući u harmoničan i stabilan odnos s kraja godine.

Zdravlje: Rođeni u prvoj dekadi mogu imati probleme sa kičmom i srčane tegobe tokom cele godine, ali intezivno prva dva meseca 2015., kao i period od juna do oktobra. Mogućnost povređivanja i nepažnje u saobraćaju krajem januara I tokom jula i avgusta. Variranje krvnog pritiska je u novembru svim Bikovima.

BLIZANCI

Posao: Moguće su administrativne komplikacije u prva tri meseca nove godine. Neptun prolazi vašu 10-ku što je polje karijere, ciljeva i govori vam da sa dobrom intuicijom možete napraviti kvalitetan proboj u profesionalnom životu. Ova godina vam donosi poteškoće oko pravih izbora. Imaćete pomake, pomoć nekog autoriteta, ali je ta priča sklona odlaganjem. Trebali biste da koristite intuiciju ( Neptun ) pa u sprezi salogikom dođete do pravih pozicija u profesionalnom životu.

Ljubav: Jupiter će vas ostaviti da se snalazite sami, Saturn će vas sputavati u partnerstvima i ljubavi završavajući vam priče, brže nego što su i započele, Neptun će pokušavati da vas “prizove” da sagledate situaciju u ljubavi bez “ružičastih naočara. Kada Jupiter napusti Lava i pređe u znak Device od avgusta i to malo uticaja koji je imala vaša dekada u prvoj delu godine će ispariti. Možete i dalje da obmanjujete sve, ali time povređujete sebe. Prečica u vašem životu sada ne postoji i što pre shvatite, bolje je za vas. Ono što može da se izdvoji kao lep period je ulazak Venere u Lavu i njen boravak u znaku koji voli znak Blizanca. Venerin hod biće lep, doneće zanimljive ljude u vaš život, ali sve je kratko, jer će ona na kratko aktivirati vašu dekadu i to od 5.do 16.juna. Biće upečatljivih susreta, ali ništa trajnog. Blizance prve dekade koji su u braku tranzit Jupitera u znak Device od avgusta nateraće da reše nesklad u svom domu i porodici. Sve što ostavite za kasnije prerašće u veći probleme. Predstavnici druge dekade i te kako treba da se obradujete retrogradnom hodu Jupitera koji će lepo gledati vašu dekadu. Svojim povratkom i uticajem daće vam šanse da ispravite propušteno. Oni koji su rođeni od 3.juna do 13.juna ( dakle obuhvaćena je i druga i treća dekada ) neće moći biti mirni jer ih Uran podstiče na nove doživljaje, a sve to može da poremeti neke odnose u trenutku, kao udar groma.

Zdravlje: Komunikativni i elokventni Blizanci trpe loše uticaje Saturna i Neptuna. Alergije, neobične bolesti, teško dijagnosticiranje, sve to može da bude deo ove godine kada je zdravlje u pitanju. Bićete skloni pesimizmu i strahu što nije vaša karakteristika. Problemi sa stomakom i varenjem je karakteristično za jesenji i zimski period ove godine.

RAK

Posao: Saturn vlada vašom svakodnevicom pa ćete imati rutinu i bavićete se sitnim problemima na poslu u toku ove godine, rešavaćete tuđe poslovne probleme, a za vas šta ostane i da li će da ostane. Ne zaboravite da će se Saturn sve do 21.decembra 2017.zadržati u znaku Strelca, u vašem prirodnom 6.polju, polju posla i da vam time nudi šansu da da se učvrstite na nekom mestu ili da ono što ste poslednje dve i po godine razmišljali da radite, ali se niste usudili, da započnete tu poslovnu priču. Neće sve vreme praviti jak uticaj na sve dekade. Vama i može Pluton svojom opozicijom da komplikuje situacije i sve odnose. Manje sreće za vas, ali promena napretek. Bitno je kako ćete se vi sami postaviti, a mnogo toga zavisi od vaših natalnih pozicija planeta. I Uran vas “udara” tako da ćete imati osećaj kao da ste na vrtešci. Pazite se dvosmislenih situacija i odnosa na poslu tokom cele godine.

Ljubav: Rakovi prve dekade, naročito oni koji su rođeni pre 25.juna su zaštićeni Neptunovim uticajem koji će im doneti drugačiju filozofiju, lepe trenutke i ušuškanost od nekih nedaća koje su imali ranije. Više ćete se posvetiti drugima nego sebi. Događaji mogu da osciliraju a od vas se traži da reagujete u pravom trenutku i sa smislom. Mnogi od vas će biti nepravedno optuženi od strane voljene osobe, a neki i sa pravom, ali će doslovno rečeno, shvatiti sa kim u stvari žele da podele budućnost. Pitanje je da li ćete neke greške moći da ispravite. Morate biti svesni da se sve oko vas promenilo, ljudi su se promenili, a i vaš pogled na svet i odnosi su totalno drugačiji. Tek od ulaska u znak Device ( 12.avgust ), Jupiter će doneti lepe događaje u emotivnom polju. Kao da ćete biti nagrađeni za vaše razumevanje, saosećajnost, posvećenost. Pre Jupiterovog tranzita, Venera će se malo poigrati sa vama od 6.juna do avgusta, ali ne zaboravite da se ona vraća u znaku Lava tokom septembra i par dana u oktobru pa će tokom tog perioda ljubav biti u središtu pažnje, ali ćete biti osetljiviji na odnose i to više nego inače. Morate bti svesni da tranzit nije u sektoru koji vam donosi stabilne odnose, pa zato pazite šta radite ako ste već u nekoj vezi ili braku. Novembar i decembar vam donosi kontakt koji je više racionalan nego strastven, ali ima tendenciju da preraste u ozbiljno partnerstvo. Na vama je da odlučite. Od juna do sredine septembra, rođeni poslednja dva dana ove dekade imaju veliku šansu da srede svoje odnose, bračne ili dugogodišnje. U tome će imati podršku Saturna koji se vraća par stepeni u znak Škorpije. Bilo kakva odluka da je u pitanju, nećete pogrešiti.

Zdravlje: Saturn se našao u vašem polju bolesti i traži oprez. Ne zanemarite zov tela, jer se nikada ne zna. Kod vas uvek pozitivna emotivna stanja utiču na psihofizičko stanje, pa će tako biti i ove godine.

LAV

Posao: Imaćete podršku Jupitera i Urana u ovoj godini. Iskoristite to! Ništa vas neće ugrožavati, pa krenite u akciju. U zavisnosti šta vaša natalna karta govori, Jupiter bi ovde mogao imati benefično, srećno značenje ili bi pak krenuo u neke poslovne priče kroz njegovu negativnu stranu – preterivanje. Već na početku 2015. vam se otvaraju profesionalne šanse, ali na duže staze. Vama će manjkati strpljenje, pa to može da izazove problem u nekim situacijama ili odnosima sa kolegama i saradnicima. Pluton je takođe u aspektu sa vama, ali on može da vam donese da budete beskrupulozni u odnosima, pa pazite šta radite. Rezultati su evidentni na kraju proleća i početku leta. Pohvale neće izostati. Jupiter vam donosi prilike, jer grli trigonom ( sreća ) vaše natalno Sunce i time vam daje šanse sredinom godine. Račun u banci će biti zadovoljavajući tokom rane jeseni.

Ljubav: Saturnova uloga je da nas opomene da život gledamo iz njegovog ugla. Vama je već na početku godine on jak saveznik. Porušeno možete da gradite i obnavljate na realnim i čvrstim osnovama. Jupiter je u znaku Lava, ali u svom hodu unazad ( do sredine aprila ) neće ulaziti u prvu dekadu, ali vi ćete njegove darove osetiti. Ono što ćete osetiti kao udare i turbulentno je tranzit Marsa kada bude u nekom znaku koji na vašu dekadu gleda neprijateljski. Srećom, u ovoj godini Mars će brzo preletati svaki znak. Uran će lepo gledati one iz druge dekade znaka Ovna i doneće vam strasti, avanture. Bitno je da ne preterujete. Jupiter je u vašoj dekadi već na početku 2015. i kreće se unazad, ali vas vodi putem prošlosti da ispravite greške, da dopunite propušteno. Sve što vam je obećao Jupiter u septembru i oktobru 2014. , na početku 2015. i u prvom kvartalu, imaćete priliku da stabilizujete, da započnete vezu ili učvrstite postojeću. Slobodnima proleće, leto i rana jesen donesi mnogo lepog u polju ljubavi. Neko se vezuje za čitav život. Bračni u tom periodu imaju harmoniju zajedničkog života. Teškoće mogu nastati ako se i dalje budete vezali za vaš “ego” koji može da pokvari svaku stabilnost u ljubavnim odnosima. Uticaj Venere ćete osetiti na početku njenog tranzita jer će tada ponosno zagaziti u vaš znak ( od 6.juna ). Bračni treće dekade će imati možda više sreće i podrške planeta nego slobodni. Naime, juni vam donosi otvoreniju komunikaciju sa voljenom osobom, a period ulaska Jupitera u Devicu( 12.avgust ) pa do 26.septembra imaćete jako dobre pozicije da učvrstite vaš brak ili dugogodišnju vezu.

Zdravlje: Lavovi će i ove godine biti podložni akutnim bolestima. Srčani bolesnici bi trebalo više pažnje da povedu tokom jula, avgusta, septembra. Lavovi prve dekade će više biti skloni hroničnim bolestima u ovoj godini.

DEVICA

Posao: Jupiter vam ne pruža neke velike šanse na početku 2015., ali poslovno nebo se polako razvedrava. Uglavnom će vas mučiti sumnje i nesugurnosti koje će dolaziti kroz prevelike analize. Spoljne okolnosti mogu da budu teške i zastrašujuće, ali ako će neko da ispliva na površinu iz ove godine kada je polje posla u pitanju, onda ste to vi. Pokušajte da prevaziđete svoje slabosti i da iskoristite energiju Jupitera ( iako je u vašem znaku u padu ) kada bude nakon 12.avgusta ušao u vaš znak. Tada novi poslovi i trendovi mogu biti aktuelni za vas, ali savet zvezda je da ne ulažete u porodične poslove, kao i u ortakluke, posebno oni koji su na granici prve i druge dekade.

Ljubav: Saturn vas u novu 2015. uvodi sa nedoumicama, traženjem sebe, svoje ličnosti. Na udaru Neptuna su rođeni od 27.avgusta do 1.septembra. Te dve planete će svako na svoj način vam donositi poteškoće. Mnogi će se zadržati u vezi iako vam ne odgovara. Loši odnosi mogu da postanu još lošiji. Morate biti svesni da situacije ne možete kontrolisati, bez obzira na vašu sposobnost logičkog promišljenja, analize, detaljisanja odnosa, situacija sa partnerom je više nego loša. Pluton vas je već dobro “prodrmao” tokom 2014., ali očigledno niste naučili lekciju. Koliko god čvrsto stajali na nogama, on vam je produbio strasti i osećanja za koja niste znali da možete da imate za nekog. Neptun vas sada tera da pogledate na neku drugu stranu ili bolje reći ispred, u budućnost ( Neptun ), onu budućnost koja je još uvek nedokučiva i u izmaglici. Jednolično vam počinje nova 2015. Možda ćete se boriti sa ravnodušnošću. Isti koraci, iste reči, isti potezi voljene osobe mogu da vam dosade. Većina vas se može naći u procepu osećanja prema jednoj osobi i osećanju dužnosti prema bračnom partneru i porodici. Neohodno je da se stabilizujete u svojim željama, jer vas Saturn dočekuje u drugoj polovini godine na ne baš lep način, ali tu je Jupiter, posebno od oktobra koji vam daje šansu i podstiče želju da sačuvate brak, da uskladite odnos. Slobodni će i dalje imati više šansi za tajnom vezom, ali zavisi koliko će njima to prijati ili ne. Tajnim vezama biće skloni pojedini ove dekade koji su u dugogodišnjem braku. Samo rođeni prva dva dana treće dekade dekade će osetiti Saturna i njegovu opomenu u vremenu koju ne treba olako da shvatite. Na ozbiljan način shvatite vaš odnos i na ozbiljan način pristupite problemu ( ako ga imate ).

Zdravlje: Vi ćete uglavnom imati povremene probleme sa pritiskom, alergijama, bronhijalnim opstrukcijama. Stomačni virus može da vam se često navraća tokom ove godine, posebno u periodu mart-april.

VAGA

Posao: Godina je bogata i na profesionalnom planu. Vaše šanse su povezane sa tranzitom Jupitera i Urana i to je velika sreća. Podrška od drugih vam je potrebna za sve planirano i novo, a to vam dolazi kroz Urana koji se nalazi u vašem prirodnom 7.polju. Juli i avgust će vam podstaći veću želju za promenama nego sam početak godine. Nije dovoljno da samo želite, budite od akcije. Vaša dvoumljenje nije pravi put za uspeh na profesionalnom planu. Pomoć vašem projektu može da doprinese bolju materijalnu situaciju. Rad sa inostranstvom je rezervisan za prvu polovinu 2015. Potrudite se samo da sačuvate samopouzdanje, ostalo vam ide na ruku. Brzi tranziti Marsa mogu samo na blic da doprinose vašem raspoloženju ili neraspoloženju u zavisnosti od znaka kroz koji tranzitira. Kraj februara je karaktersitično oklevanje, a kraj juna i juli, do 20. Mogu da budu dobri okidači za dalje. Ne zaboravite da je Uran zahtevan pa će se saradnici i nadređeni tako ponašati prema vama gotovo čitave godine.

Ljubav: Ako vaš podznak ne kaže suprotno, ova godina je zaista lepa i stabilna, a podršku od početka godine imate od Saturna. Pa, bilo je i dosta raznih turbulencija koja su se dešavale jedan duži niz godina. Imate mogućnosti da stabilizujete odnos i da ga postavite na realne osnove.Poteškoće će samo dolaziti od Marsa, ali srećom on leti kroz 2015. i osetićete turbulencije samo kada energija dolazi iz neprijateljskih znakova i time može da napravi probleme u odnosima. Ovo je na neki način godina koja je nastavak prethodne. Ako ste započeli neku ljubavnu priču u 2014., evo dobre prilike da je utemeljite. Bračni će se stabilizovati bolje nego ikada. Juli i avgust su meseci kada će se pojaviti želja za promenama. Savet je da budete oprezni da ne biste se na kraju godine pokajali. Bitno je što ćete osluškivati sebe i doneti prave odluke. Jedino se Uran i Pluton spremaju na udare tokom ove godine za one iz druge dekade. Nepredviljivi događaji, dešavanja kao “grom iz vedra neba” u domenu su revolucionara Urana, a Pluton se pridružuje toj energiji gurajući iz svog ugla. “Menjajte se!” kao da vrišti iz sveg glasa. On donosi promenu odnosa, stanja. Nametanje njihove volje može da delom ublaži Jupiter, makar u prvoj polovini godine. Iskoristite tu energiju da sa svojim novim stavovima pristupite na pravi način rešavanju problema u partnerskim i drugim odnosima. Lepa iznenađenja i šanse doneće onima iz treće dekade Jupiter i to većim delom godine. Oprez u odnosima, jer ove godine Uran iz Ovna oponira vaše Sunce, a kakve trzavice on donosi osetili ste tokom 2014.g.

Zdravlje: Vi ćete imati periode kada vam je metabolizam ubrzan, pa onda usporen. Pazite na te oscilacije, jer ne samo zbog fizičkog izgleda, već što organizam može da oslabi i da budete podložni raznim infekcijama. Mart, juli i oktobar mogu da budu loši za hronične bolesnike. Neohodne su lekarske konsultacije.

ŠKORPIJA

Posao: Pluton vam donosi na profesionalnom planu velike šanse. Otvaraju se jedna za drugim vrata mogućnosti. Sa Plutonom kao saveznikom samo treba hrabro gaziti napred. On daje mnogo, ali izaziva ( opravdano ) strah od propasti. Da, mi možemo samo pedalj pogrešiti i da nas on stavi u pakao, ali ako znamo šta nam poručuje, možemo od njega dobiti mnogo, posebno na materijalnom planu. Dakle, ovde se nudi mnogo u svakom pogledu. Finansije će pratiti svaki korak uspeha i završavanja projekata. Nema sumnje da ćete znati da osetite pravi moment, posebno vi rođeni prva dva dana prve dekade. Pojedini ovog znaka će doći na značajne poslovne pozicije. Unapređenje ili možda direktorsko mesto vas možda čeka. Bitno je da pazite na rokove, na dogovore, na sređivanje odnosa među saradnicima. Veći deo godine ćete naporno raditi da biste došli do cilja. Poslednja tri meseca ove godine je nagrada za vaš trud, strpljivost. Tada nećete imati loše aspekte od tranzitnog Jupitera, pa vas u 2016. uvodi olakšani za mnoge brige.

Ljubav: Za vas ovo može biti godina nadahnuća, usmeravanja jedra na neke pozitivnije strane, a kormilar je idealan, sam bog mora – Neptun. On sa prvom dekadom gradi lepe aspekte i donosi vam mogućnost ostvarenja nekih snova i to na početku ove godine. Mada Neptun zna i da zavara, savet je oprez sve do kraja jula meseca. U želji da što pre uđete u neku vezu možete da pogubite konce stvarnosti i da uletite u ljubavnu priču koja će vas opteretiti već na pošetku godine ( januar, februar). Ipak, ova godina za vas priprema prelepo iznenađenje, samo je potrebno vaše strpljenje. To iznenađenje je trenutak kada Venera krene iz znaka Device unazad, Jupiter uđe u isti znak i tako udruženi stvore čaroban trenutak ljubavi. Osoba koja vam po mnogo čemu odgovara ulazi u vaš život. Kraj jula i avgust može biti ze neke taj čarobni trenutak, a za neke druge predstavnike ove dekade druga polovina oktobra. Čim Neptun upliće svoje prste ne možemo da prođemo bez neke tajne. Tajno volite, iz potaje gledate nekog, u tajnoj vezi se osećate uzvišeno… Bitno je da ćutite vašu tajnu. Za one iz druge i treće dekade trend promena se nastavlja kroz vašeg vladara Plutona koji je u sukobu sa Uranom. Srž svakog odnosa je na ispitu. Krahovi, obnavljanje – sve je to deo tog procesa. Za razliku od prve dekade, kod vas je dinamično i napeto. Planeta ljubavi će svojim dugim zadržavanjem u znaku Lava ugrožavati vašu dekadu, pa su moguće greške u ljubavi. Nemarnost može imati za posledicu prekid. Ponos može da vam bude najveći naprijatelj u rešavanju problema. Vama će sam kraj 2015. doneti šanse za sređivanje odnosa, za promene koje već čekate da se dese ali se one dešavaju sporo i opterećujuće.

Zdravlje: Nerviranje i napetost mogu da budu veliki uzrok zdravstvenih problema. Srčani blesnici treba posebnu pažnju da obrate na svoje zdravlje od juna do oktobra. Pazite se povreda oka, stopala.

STRELAC

Posao: Odgovornost i disciplina su osobine koje vam donosi Saturn ušavši u vaš znak krajem decembra 2014. Ako ne ispoštujete Saturnove zahteve mogu nastati ograničenja. Sam ulazak ove karmičke planete kao da je nastalo tiho odronjavanje. Možda je bolja definicija da je nešto što je ličilo na stabilan zamak, je samo skulptura od leda koja je počela da se naglo topi vama ispred očiju. Tu planetarnu sliku vam donosi kvadrat Saturna i Neptuna u znaku Riba, a kome se pridružilo vaše Sunce.Pazite da ne skrećete sa nekih dobro utvrđenih staza. Neki poslovi mogu da imaju lošu osnovu i da se na samom početku godine to pokaže. Potrebno je tokom januara i do marta proveriti mnoge nedefinisane delove poslovanja. Ako ne rešite probleme do druge polovine avgusta posao može propasti. Vaš vladar Jupiter će tada krenuti put znaka Device i isto vreme praviti loš aspekt sa Neptunom. Nakon 18.septembra se Saturn ponovo pridružuje tom lošem uticaju, ponovnim ulaskom u Strelca i vašu dekadu. Ono što je bitno jeste da partite svaki korak i reagujete u pravom trenutku i eto vama izlaska iz poslovnih problema. Ako pokažete svoj pravi stav, ali bez preterivanja, možete da uspete u zacrtanom. Za predstavnike treće dekade kada je vaš profesionalni život u pitanju, potrebno je već na početku godine sagledati sve prošle propuste ( retro Jupiter ). Možete uzeti svesku i pisati raspored kada, šta i kako treba neke stvari uraditi i odraditi… Pluton se inače za sve Strelce nalazi u polju novca i govori vam da menjate stavove po pitanju istih. Bilo kakvo pretrivanje Pluton kvadrira. On od vas traži ozbiljnost, pravilno usmeravanje finansija. Ne zanemarite dugove koje imate, jer vas oni mogu ometati u ostvarenju planova u polju posla praveći zastoje kada vam oni nisu poželjni.

Ljubav: Tokom ove godine ćete više biti okrenuti porodičnim problemima. Partnerstvo može da trpi zbog toga. Uran zahteva promene i na ovom polju bilo da se radi o sređivanju već postojećeg odnosa ili je u pitanju novi koji tek treba da se razvija. Iskoristite šansu trigona Jupitera i Urana ka vašem Suncu u prvoj polovni godine ( proleće ). Slobodni mogu da imaju neke zanimljive susrete tokom juna, ali generalno godina ima fokus na vašu stabilizaciju kroz materijalne stvari, odnosno mir u partnerstvu dolazi od rešavanje tog problema. U vaš bračni život može da se meša porodica i rođaci. Tek nakon 8. novembra imate šanse da zauzmete konkretniji stav i da imate podršku partnera. Jupiter iz Lava podržava neke Strelce ( posebno druga dekada ), a uticaj Saturna u ovoj godini nije dovoljno jak, tako da imate više sreće od predstavnika prve dekade. Bićete darivani od strane Urana koji vam donosi samo pozitivne promene.

Zdravlje: Jupiter vas štiti, ali Neptun iz Riba, kao i Saturn u vašem znaku mogu da vam donesu sklonost pesimizmu, depresiji, pa nije isključivo da ćete posećivati psihologe i psihijatre tokom ove godine. Moguće su i pogrešne dijagnoze, pa budite obazrivi koje lekare posećujete. Strogo vodite računa o ishrani i higijeni.

JARAC

Posao: Generalno je ovo dobra godina za vas. Ili bolje reći ovo je godina žetve, pa sada vidite šta ste uradili u prethodnoj. Vaš vladar Saturn je tih u vašoj senci. Naravno da taj položaj može da dovede do toga da se sklanjate od ljudi, da imate potrebu za samoćom i izolacijom što može da pogoduje Jarčevima kojima vrsta posla dopušta takav luksuz. Oni koji su rođeni par dana posle 28.decembra, Neptun pravi dobar aspekt i podrzava ih da dostižu svoje snove, ali na temeljan način. Poslednja dekada februara meseca kao i prva nedelja aprila tranzit marsa vas ugrožava, pa možete imati problema na postojećem poslu ili u najblažoj varijanti da imate jako naporan period. Krajem juna i početkom jula na redu su bitne odluke. Budite oprezni. Jesen donosi dobre finansije. Rad sa inostranstvom, medijski poslovi, studije sve je pod dobrom zaštitom tokom jeseni kada se Jupiter nađe u znaku Device. Satbilan i najjači period u polju posla je kraj jula, oktobar i novembar ove godine.

Ljubav: Prva dekada ovog znaka biće mnogo više povlašćena u ovom polju za razliku od druge dve kada je ljubav u pitanju. Promene na ljubavnom i pračnom planu doneće uticaj Urana, a najviše rođenima 3.,4. i 5.januara. ne treba da paničite.To je samo sled događaja, a vi ste toga svesni. Neki Jarčevi će poželeti da se vrate nekoj staroj priči, ali to neće biti poželjno. Na vama je izbor.Ne gubite vreme na nebitne ljude posebno u prvoj polovini godine. Bračni će da se preispituju o kvalitetu odnosa. Mogući su problemi sa ljubomorom i posesivnošću, ali sve je to prolazna varijanata. Juli i avgust su meseci rezervisani za strast. Jesen za vas donosi nove mogućnosti. Možda će neko od vas da se odluči za brak tada. Poznata je vaša odanost. Pa kada ste već odabrali neka vam je sa srećom. Slobodnima je septembar najizvesniji mesec da upoznaju osobu koja im odgovara.

Zdravlje: U ovoj godini bićete skloni povredama i kožnim infekcijama. Hronični problemi u polju zdravlja su mogući na početku godine. Obratite pažnju na bubrege tokom jesenih i zimskih meseci.

VODOLIJA

Posao: Ne treba zanemariti da na početku godine imate Saturna za saveznika, a to nije mala stvar. Njegovim ulaskom u znaku Strelca promenila se energija dešavanja. Podržaće vas u naumima, praveći dobar temelj. Uran, vladar vašeg znaka će imati dobre uticaje od strane Jupitera ( dar, šansa, anđeo čuvar ) sve do Jupiterovog izlaska iz znaka Lava ( 11.avgusta ). Od drugih loših uticaja druga dekada je najviše pošteđena, a perspektive i novine su vam već otvorena varijanta. Te novine mogu biti i deo neke prošle priče. Previše obaveza i posla vam je namenjeno u drugoj polovini aprila. Ako ste poslovno vezani za ortakluke i partnerstva, evo jedne dobre godine kada su takve priče u pitanju. S jeseni možete očekivati da se vidi šta ste uradili na polju posla. U vašem prirodnom 8.polju naći će se Jupiter donosće vam plodove vašeg rada. Možete biti zadovoljni.

Ljubav: Šta je sa emocijama naših dragih Vodolija? Saturn je napravio lep aspekt sa vašim Suncem na početku godine. Možete se pitati kakve veze ima Saturn kada je ljubav u pitanju? Doslovno rečeno – i nema, ali on vas „budi“ i postavlja prave prioritete u vašem životu. Našao se u polju projekata, planova, želja i prijateljstava. Pa kada smo kod prijateljstva, evo jedne priče koja nikako da dobije svoj pravi oblik. Sve je tu, i signali i fluidi, ali nikako da se pređe taj korak, ta mala granica dvosmislenog odnosa. Ova priča može da se provlači tokom čitave godine. Vodolije koji nisu u vezi teško da će da započnu neku ljubavnu priču tokom ove godine, osima ako natalna karta ili pak sam podznak ne govori suprotno. Ljubav će uglavnom za njih biti samo neka misao, daleki put do koga nikako da dođu. Da se vratimo na dragog Saturna. Uozbiljiće vas, stabilizovati, doneti konkretne promene i radiće u korist vaše bračne priče. Vezivanje i zajednišvo neće da ugrozi vašu slobodu i indetitet što je najveći strah svih Vodolija za koje je samo nebo granica. Spremni ste da date prednost bračnom životu i da svu svoju neobičnu i zabavnu prirodu utkate u svakodnevnicu. Imate puno šanse da uspete. Faze ćutanja, samostalnog donošenja odluka mogu bespotrebno da poremete odnos. Boravak „Boginje Ljubavi“ od 5.juna do 8.oktobra doneće obećavajući zagrljaj ( trigon ) sa Uranom . „Idi tamo gde te srce vodi“ odzvanjaće vam u duši. Jedan udar groma ( Uran ) i obostrano prepoznavanje ( trigon ) u ljubavi ( Venera ). I kod bračnih se događa hemija Venere/Urana. Jedan pogled i sećanja su tu, oživljena, jasna, opipljiva. Napetiji period je tokom prve polovine aprila i od 8.avgusta do 24.avgusta. Slobodnima druge dekade idealna prilika da nađu kvalitetnog partnera tokom leta i jeseni, ali početak zime ne treba zanemariti.

Zdravlje: Žene bi trebalo da povedu računa o jajnicima i genitalijama uopšte. Vodolije koje imaju problema sa kičmom, takođe treba da budu pažljive tokom ove godine. Ipak, regeneracija vam je bolja nego proteklih par godina.

RIBE

Posao: Neptun, vaš vladar se ne voli sa Saturnom iz Strelca i odmah na početku kao da se rastežu u željama, strukturi, ograničenjima i potrebema. Tokom čitave godine će za vas uglavnom biti krajnost. Oni koji budu počeli da rade, možda će im dati posao u kome oni nisu vični. Nekima će biti zategnuti odnosi sa kolegama, dok drugi će postati šefovi, ali će ih opterećivati odgovornost kojoj oni možda nisu dorasli. Pluton će drugu dekadu od početka terati na duboka razmišljanja. „Šta je meni potrebno u životu? Do čega vam je ili koga stalo?“ – pitaćete se. Vaša dekada je senzibilnija i osetljivija od ostalih predstavnika ovog znaka. Ne umete da se opustite kako treba i kada je sve u redu, a posebno kada je sve u vašem životu jedan veliki haos i zbrka. Prethodna iskustva imaju jačinu i dalje. Ne puštaju vas ni pedalj da se pomaknete napred. Za predstavnike treće dekade ova godina nema tolike uzburkanosti. Poprilično mirna godina, bez previše pompi. Oni koji su rođeni poslednja tri dana ovog znaka će od maja do septembra imati dobar uticaj Saturna koji kada se vrati unazad, doneti mogućnost da rešite propuste na pravi način. Dakle, na prvi pogled deluje da se u 2015. ne dešava ništa epohalno za treću dekadu Riba, ali ne zaboravite da će dosta uticaja imati i kako je aspektovan vaš podznak.

Ljubav: Za Ribe prvog dekanata, ulazak u 2015. nije lagan kada je u pitanju ljubav, posebno ako su od onih koji primaju jak Neptunov uticaj, odnosno ako su rođeni nakon 24.februara. Susret Neptuna sa vašim natalnim Suncem pojačava maštu, fantaziju, iluziju, donosi vam beg i negiranje stvarnosti od sredine januara do kraja februara. Mnogi od vas će poželeti samo da se zavuku u krevet i da sačekaju da sve loše stvari prođu. Tako možete samo produbiti problem, posebno ako ste u braku. Suočavanje sa sobom, onim što imate ili nemate, možda sa partnerom može biti pravi put vašeg ličnog spasenja, jer samozavaravanje i obmane vas mogu odvući u neke poroke ili psihičku nestabilnost. Obuzetost nekim ili nečim biće snažna za vas do sredine marta, bilo da ste slobodni ili ne. Bez obzira na stanje vašeg duha prva tri meseca obiluju erotsko-fatalnim kontaktima. Period do sredine juna je rutina u partnerskim odnosima. Usamljeni će biti usamljeni, bračni i dalje u toj kategoriji ( podznak će odigrati bitnu ulogu), a sa druge strane ili bolje reći unutar vas ćete se „kuvati“ u ekspres loncu nezadovoljstva. Tokom letnjih meseci ni sami nećete biti svesni koliko u trenutku možete da menjate status „single“ u „in relationship“ i obrnuto. Tranzit Jupitera, kao i njegovi aspekti koje bude pravio je takođe bitan za vas i vaše odnose i za sam kvalitet istih, a on će se do jeseni, tačnije do 11.avgusta poigravati sa vašim raspoloženjem tražeći fokus na druge nagomilane probleme. Uznemirenja i blokade dolaze kroz nerešene probleme sa finansijama, posla, zdravlja, pa hteli ili ne, emocije ćete morati u ovom periodu ostaviti po strani, dok vaš vladar Jupiter ne uđe u vaše prirodno polje partnerstva i braka na jesen. U tom periodu je moguće da svoj status slobodnjaka promenite i to preko noći. Oni koji su dugo u braku imaće realnih strahova da li će isti opstati. Nova poznantva su aktuelna do kraja godine, ali pazite kako se postavljate prema u vezi, jer su tokom oktobra i novembra mogući nagli prekidi.

Zdravlje: Problemi sa disajnim organima i reumatskim problemima biće aktuelni tokom zimskih meseci, bilo da je u pitanju početak ove godine ili kraj. Problemi crevnih infekcija su mogući u martu, junu i novembru. Pazite na nivo šećera. Previše nervoze može doslovno da vam stvori zdravstveni problem.

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.