Aktuelnosti

Veni, Vidi, Venčanje! Ali pre svega ide pozivnica.

unikatne pozivnice za vencanje

Neobična priča o pozivnicama

U doba egipatske kulture, otkriven je materijal pod nazivom papirus. Papirus je izrađivan lepljenjem i spajanjem osušenih drški biljke papirus. Za beleženje simbola na papirusu, korišćeno je mastilo iz sipe, a kao držač za njegovo direktno prenošenje na papirus koristila se šuplja stabljika bambusa ili pero. U srednjem veku, pisalo se na pergamentu izrađenom od presovane životinjske kože, a kaligrafija kao veština ručnog ispisivanja stilizovanih slova počinje da se doživljava kao istinska umetnost. U prvoj polovini XV veka, nemački pronalazač Johann Gutenberg izumeo je štamparsku presu. Međutim, „kreativni nerv“ nije mu dozvolio da bude statičan. Nastavio je da istražuje. Izumeo je metalne legure i kalupe za izlivanje slova od metala. Počevši od tog vremena, tipografija sve više dobija na značaju. A industrija izrade pozivnica uzima svoj zamah…

Kreativnost je poput kiseonika. To kažu oni, a oni su Veni, Vidi, Venčanje. Iz Novog Sada su, ali imaju kupce širom Srbije.

Oni izrađuju autentične pozivnice za venčanja, ali i dečija krštenja, rođendane, kao i druge lične i porodične jubileje. Kažu da izrađuju i pozivnice za “čajanke u vrtovima, promocije knjiga poezije i proze, za useljenja u novu kuću ili stan, zahvalnice iskrenim, posvećenim i odanim prijateljima, modne revije, obeležavanja godišnjica mature, proslave diplomiranja, druženja uz home-made koktele, piknike u prirodi, otvaranja izložbi, degustacione večere, oproštajna okupljanja pred otiskivanje na put oko sveta, kao i za druge obično neobične povode”.

Navode da se u potpunosti slažu sa Danilom Kišem koji je govorio da je “svaki čovek zvezda za sebe, da se sve ponavlja beskrajno i neponovljivo”, dodajući da se vrste povoda za slavlje možda ponavljaju, ali ne i način slavlja. Kažu da je svaki zahtev za izradu pozivnica specifičan, što za njih predstavlja ushićenje, jer ne vole rutiniziranost. Pažljivo, strpljivo i uz pregršt entuzijazma osluškuju ideje i preferencije kupaca, te procesu osmišljavanja i izrade ilustracija za pozivnice pristupaju krajnje individualno. U svom poslovanju, oni sebi dopuštaju odsustvo različitih vrsta ustaljenosti, i beskrajno uživaju u realizaciji lucidnih zamisli.

unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje unikatne pozivnice za vencanje

I mi glasamo za kreativnost, a ne kalup! Pogledajte i Vi ostale njihove radove na FB stranici: Veni, Vidi, Venčanje.

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.