Aktuelnosti

Medeni mesec: Destinacije u kojima sezona tek počinje

Venčanje je prošlo, budžet za medeni mesec je tu 🙂 …Ali gde otići sad kad počinje zima?! Nemojte uopšte da brinete i nemojte ni slučajno da odlažete vaše prvo bračno putovanje! Iako je u našoj zemlji leto prošlo, u nekima ono i dalje traje. Ako se odlučite da krenete na putovanje krajem septembra ili u oktobru, nećete pogrešiti ako odete u Tunis, Tajland, na Kubu ili na Maldive i Havaje.

Tunis

Tunis

Ovaj severnoafrički grad ima prelepe plaže dugačke oko 1.300 kilometara. Broj sunčanih sati je oko 3.000 godišnje. Klima ove zemlje je suptropska sa jakim uticajem suvih vetrova iz Sahare i vlažnih sa Sredozemnog mora. Tunis je poznat kao “Zemlja jasmina”, pogodan je za miran odmor, ali i za one koji žele da se provedu. U Tunisu je kartaginska civilizacija začeta. Stanovnici tadašnje Kartagine, Feničani, bili su najpoznatiji trgovci svog doba, a to se održalo i do danas. Ono što morate probati je kus kus, kao i posetiti mesto u pustinji gde su se snimali “Ratovi zvezda”.

Tajland

Tajland

Graniči sa Malezijom, Kambodžom, Laosom i Mjanmarom. Najviše turista koji su ljubitelji prirode, hrane, ali i kulture, privlači upravo Tajland. Mirna sela pored Makong reke, klubovi u Bankoku, planine Mae Hong Sona, te krečnjačka uzvišenja Andamanovog mora, kao i plaža na kojoj je sniman film “The Beach”, ostaviće svakoga bez daha. Kultura prelepog Tajlanda je bila pod različitim uticajima, ali se osnovna Taj kultura nije promenila.

Kuba

Kuba

Ostrvska država u Karibima nudi netaknute plaže, planinske šume, jedinstvene kubanske koktele, ukusnu hranu, muzeje, dvorce, palate i odličan noćni život. Od plaža najlepše su Plajas del Este blizu Havane, na kojima se odmara i zabavlja uglavnom lokalno stanovništvo. Potom, Santa Marija koja ima mek pesak i tirkizne karipske vode. Na zapadnom vrhu ostrva nalazi se Plaja las Tumbas koja je Uneksov bosferni rezervat. Ako ste ljubitelji noćnog života, nećete pogrešiti ako izaberete Varadero, a ako ste ljubitelji kulture, na plaži Giron možete videti rekonstrukciju Invazije u Zalivu svinja iz 1961. godine.

Maldivi

Maldivi

Na ovo prelepo mesto najbolje je otići u oktobru, jer do tada duvaju monsuni. Klima je tropska, a prosečna temperatura je 25 stepeni. Ova ostrvska zemlja u severnom delu Indijskog okeana ima veoma neobičnu kulturu, pa ako se uputite na Maldive pazite da nekoga ne pomazite po glavi, a pogotovo ne decu jer tu se, po njihovim verovanjima, nalazi duša koju ne treba dodirivati. Dok su noge su prezrene zato što važe za nečiste i kod meštana nikada nećete uspeti da vidite tabane ili đonove.

Havaji

Havaji

Kada ste na Havajima od civilizacije vas deli nepregledni okean. Tu je sedam manjih ostrva do kojih se dolazi gliserima. Ostrvca su poluprazna i sastoje se od širokih peščanih plaža, hlada ispod palmi i pogleda na vulkane. Turisti su uglavnom u Honoluluu i na ostrvu Kauai. Na ovom rajskom ostrvu obeležija su plažni barovi uglavnom prekriveni slamom, kao i slamnate ženske suknje i grudnjaci od kokosa. Takođe ćete moći da uživate u neverovatnoj prirodi, kao i u nesvakidašnjim životinja, a posebno pticama na Kauiu.

Izvor: Super Odmor

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.