Aktuelnosti

Verenički prsten za muškarce

Čačkajući po internetu na ovu temu, pronašli smo istraživanja koja su sprovedena u Americi, po kojima 5% Amerikanaca nosi muški verenički prsten, “man-gagement ring”. Da li je ovo sledeći veliki trend sa zapada u sferi venčanja? Da li je moguće da će, kao i mnogi trendovi, i ovaj zaživeti na prostoru Balkana?!

muski-verenicki-prstenS obzirom na to da venčani prsten – burma, sve češće završava u kutijici, a neki muškarci čak odluče da ga ni ne kupe (zaista, zašto bi, ako su u potpunosti sigurni da ge neće nositi) možda je put proboja muškog vereničkog prstena prohodniji, naravno pod uslovom da prethodno preraste u trend.

Nekoliko pitanja se nameće.

Kako izgleda muški verenički prsten?

Oni na koje su sve oči uprte kada je u pitanju ova sfera iliti cenjeni dizajneri nakita, smatraju da je ovo prstenje sada veoma popularno i da se parovi pretežno odlučuju za prstenje od platine ili srebrno prstenje visokog kvaliteta sa posvetom koja za njih predstavlja nešto značajno kao npr. omiljena izreka, stih… Muško vereničko prstenje je uglavnom šire, obrađeno za udobno nošenje (ivice su zaobljene sa donje strane) dok je žensko prstenje kitnjastije, često sa dijamantom.

muski-verenicki-prstenAko muškarac nosi verenički prsten, da li treba da nosi i venčani prsten?

Muški verenički prsten se često prodaje u setu sa venčanim prstenom pri čemu su oni u skladu po načinu izrade i vrsti kamenja. Često birana varijanta je da dva prstena zajedno čine jedan dok se neki muškarci odlučuju da nakon venčanja verenički prsten premeste na desnu ruku. S obzirom da se kod nas verenički prsten nosi na levoj, a venčani na desnoj ruci, muškarci neće imati mnogo dileme.

muski-verenicki-prstenDa li znači da su muškarci koji nose verenički prsten zaprošeni od strane svojih devojaka?

Ne mora da znači, prsten se može kupiti nakon što momak zaprosi devojku. Ipak, situacija kada devojka prosi svog momka postaje sve uobičajenija, jer, uverenje da je isključivo devojka ta koja treba da bude zaprošena, zastareva. Da li se ovakva tvrdnja može primeniti i za naš region? Sumnjam.

muski-verenicki-prstenDa li muškarci zaista nose vereničko prstenje?

Paaa… Izgleda da muškarci ne žele više ništa da propuste pa tako i oni takođe žele da imaju specijalan prsten koji bi označavao njihovu ljubav. Više nije neuobičajeno na zapadu da oboje budućih mladenaca nose vereničko prstenje.

Šta vi mislite o ovom trendu?

>>>Pogledajte još tekstova na temu veridba i potražite korisne inforamcije za mladoženje. <<<

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.