Aktuelnosti

Koliko treba da traje veridba?

Kada prođe početni entuzijazam oko veridbe, većina parova se odmah “baci” na planiranje venčanja i zakazivanje datuma. Ipak, šta ako je vašem partneru prerano da počne da razmišlja o tome i smatra da ima vremena za takve planove? Šta ako vaša veridba potraje duže nego što ste vi zamislili?

veridba

Istraživanja pokazuju da su šanse da ćete se venčati nakon 18 meseci veridbe sve manje i manje, pa stručnjaci savetuju da planiranje venčanja obavite u prvih godinu i po dana od veridbe.

Što duže traje veridba, pojavljuje se sve više pitanja koja ostaju bez odgovora, poput onih da li se partner premišlja i koji je pravi razlog toga što ne učestvuje u organizaciji venčanja.

Razgovor je pravi i jedini način da se ovaj problem reši. Podelite svoje strahove i sumnje sa partnerom i otvoreno mu recite šta očekujete da uradi ili kaže.

Ipak, stručnjaci kažu da ne bi trebalo ni da požurujete sa venčanjem. Najmanje šest meseci bi trebalo da prođe od dana veridbe do dana venčanja, da bi se partneri privikli na činjenicu da će uskoro započeti zajednički bračni život.

>>>Pogledajte još tekstova na temu veridba.<<<

Izvor: Lepota i zdravlje

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.