Aktuelnosti

Zaprošen!

Tradicionalne uloge među polovima su stvar prošlosti, tvrdi novo istraživanje čiji rezultati pokazuju da je, uprkos tradiciji, sve veći broj žena koje se odlučuju da zaprose svog partnera.

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da su, iako se još uvek veliki broj ljudi slaže s tradicijom da muškarac treba da zaprosi ženu, one umorne od čekanja i da se sve češće odlučuju same da naprave taj korak i zaprose muškarca.

Tako rezultati istraživanja pokazuju da svaka deseta žena odluči da zaprosi svog partnera, no uprkos tome, tri četvrtine žena koje su učestvovale u istraživanju priznaje da bi im ipak bilo draže da je taj velik korak inicirao muškarac.

Sprovedena je i anketa među ženama iz Južnoafričke Republike, čiji su rezultati pokazali da se čak 55 posto njih ne bi usudilo da zaprosi partnera, 35 posto kaže da bi to učinilo bez straha, a 10 posto otkrilo je da bi ozbiljno razmotrilo tu mogućnost.

Stručnjaci smatraju da negativne promene u ekonomiji i veći finansijski problemi imaju uticaj na broj prošnji. Terapeuti za veze primetili su da romantika sve više iščezava iz bračnih ponuda i prošnji, jer je recesija podstakla ljude da preispitaju svoje želje i ciljeve.

Rezultati istraživanja pokazali su da 60 posto muškaraca koji planiraju da zaprose svoju partnerku neće kleknuti. Time parovi pokazuju da žele da budu originalni i da ne slede nepisana pravila, smatraju stručnjaci ali i savetuju da pre nego što se odlučite da zaprosite osobu svog života, bi trebalo da razgovarate o svojim željama i potrebama. Morate tačno da znate šta oboje želite i mislite o važnim pitanjima kao što su deca i finansije i nikako ne smete da uhvatite partnera ili partnerku potpuno nespremne jer bi tada mogli da se dvoume ili čak kažu “ne”.

>>>Pogledajte još tekstova na temu veridba.<<<

izvor: smedia

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.