Aktuelnosti

Veridba

romantična prosidba

Zamišljale ste milion puta drage moje i pitale se kako li će se to desiti i gde. Da li će biti poput scene iz nekog romantičnog filma koji ste pogledali ili nešto nesvakidašnje. Možda romantično, a možda luckasto. I onda se taj čin konačno desi. Budete isprošene i iznenađene! I pristanete – kažete DA! 🙂

romantična prosidba

Sada ste verenici i možete koliko želite da uživate u tom statusu. Ali, sleduje vam još po nešto osim tog predivnog osećaja u vama, čestitanja i odgovaranja iznova na pitanje – A kako te je zaprosio? Naime, običaj koji se zadržao još uvek u velikoj meri, je da se nakon veridbe uglavnom prvi put upoznaju porodice budućih mladenaca. Obično su mladini roditelji ti koji naprave svečani ručak ili večeru i na taj način ugoste verenika i njegove roditelje.

Osim upoznavanja, tada se pravi i načelni dogovor oko svadbe, broja gostiju, mesta gde će se održati i naravno oko finansija. Pravi momenat budući mladenci da se zajednički izborite za vaše želje povodom venčanja i običaja koje želite da prihvatite.

Nemojte da se ta mala svečanost svede samo na puko donošenje odluka. Razveselite se, pustite muziku, pevajte, iskoristite priliku da se svi bolje upoznate. Pred vama je organizacija venčanja i mnogo mnogo lepih zajedničkih životnih momenata!

verenički prsten

P.S. Verenice pogledajte budućeg mladoženju kroz verenički prsten, to će vam, kako kažu stariji, doneti večnu ljubav… 😉

>>>Pogledajte ostale tekstove iz rubrika VeridbaSvadbeni običaji i Crkveno venčanje.<<<

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.