Aktuelnosti

Vrste buketa za mladu – bidermajer i ostali

Kada se kaže bidermajer, misli se na tradicionalni buket koji mlada nosi na venčanju. Kada sam naručivala bidermajer za sebe, trudila sam se da objasnim kako ne želim da bude onko potpuno “utegnut”, da izgleda što prirodnije, da nema potpuno okrugao oblik itd. E da sam znala neke stvari koje sada znam… 🙂

Baveći se tematikom venčanja, saznajem mnogo korisnih detalja koje želim da podelim sa budućim mladama ne samo da bi lakše odradile sve stavke tokom priprema nego i da bi lakše mogle da definišu šta im se sviđa i šta zapravo žele.

Na stranim sajtovima sam naišla na podelu buketa za mladu po obliku odnosno načinu na koji se cveće vezuje. Svaka vrsta buketa ima svoj naziv ali pošto su bukvalni prevodi malo nezgodni, a i nije u nazivu poenta, ja ću kroz slikovne primere prikazati osnovne “modele” buketa za mladu od kojih je jedan i najpoznatiji bidermajer, pa ću početi od njega.

bidermajerOno što sam na početku pisala o mojim zahtevima kada je venčani buket bio u pitanju, to je sledeća varijanta koju najčešće nazivaju hand tied, poenta je da on najviše podseća na ubrano cveće koje je samo povezano bez naročitog slaganja, učvršćivanja, aranžiranja, pošto nisam stručna mogu da pretpostavim da to znači da on nema u sebi “konstrukciju” koja se koristi za bidermajere ili kružne bukete.

buket za mladu

Izvor: perfect-wedding-day.com

buket za mladu

Izvor: iloveswmag.com

buket za mladu

Izvor: bride.ca

Sledeći najviše podseća na bidermajer samo što je “još više kružan” odnosno loptast, a za razliku od bidermajera, uglavnom se sastoji od jedne vrste cveća i naziva se jednostavno – kružni.

buket za mladuVrsta buketa koja me je oduševila svojom lepotom iako smatram da nije baš praktičan za mladu se naziva arm bouquet jer se drži tako što se naslanja na ruku.

buket za mladu

buket za mladu

buket za mladu

Izvor: flowerdesignsbyroger.com

Takođe živopisan, kaskadni ili vodopad buket.

buket za mladu

Izvor: bouquetweddingflower.com

buket za mladu

Izvor: pinkfrosting.com.au

buket za mladu

Izvor: bouquetbridal.blogspot.com

Kao mini-varijanta ovog oblika tu je neizostavan buket princeze Kejt.

Buket princeze Kejt

Izvor: bunchesdirect.org

Ako neko želi nek u komenatru pomogne sa prevodom naziva sledećeg modela buketa za mladu – Pomander ili Kissing Ball Bouquet. Iako ne bi bio moj izbor, jako mi je simpatičan.

buket za mladu

buket za mladu

buket za mladuA tu je i ekološka varijanta ovog modela buketa za mladu.

ekoloski buket za mladuNaredni se zove fišek buket 🙂 …

buket za mladu

Izvor: hummingbirdflorist.blogspot.com

…a zatim, polumesec buket.

buket za mladu

Izvor: weddingbellsblog.com

Osim toga što se sastoje od cvetova, što su namenjeni da ih mlada drži u ruci dok joj se status menja u “udata”, postoji još jedna stvar koja im je zajednička bez obzira na oblik, boju, veličinu i to je ono na šta svaki buket za mladu mora biti spreman…

buket za mladu

Izvor: bashcorner.com

>>>Ukoliko želite da vaše venčanje bude što je više moguće ekološko ili jednostavno želite nešto drugačije kad je bidermajer u pitanju, pogledajte: Bidermajer od tekstilaBidermajer od dugmadiBidermajer od papiraDekoracija od papira<<<

komentara

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. weddingsforfree

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.