Aktuelnosti

Kako se stavljaju veštačke trepavice?

Za sve one koje se još uvek nisu odvažile da se upuste u avanturu zvanu “stavljanje veštačkih trepavica“, Milica Božić ima reči ohrabrenja. 🙂

***

Drage moje, kao što sam već obećala, za vas sam spremila slikoviti prikaz “kako staviti veštačke trepavice”. Dakle, pošto krećemo od pojedinačnih, sledi objašnjene kako staviti tzv. snopiće. One, kao i “cele” daju gustinu i dužinu ali njih možete staviti ili samo na spoljni ugao oka ili dokle vi želite (npr. do pola oka). Za taj proces če vam biti potrebna pinceta, makazice, lepak za trepavice i naravno trepavice. 🙂

Pripremite jedan snopić tako što ćete ga pincetom lagano povući iz kutije i na sam vrh nanesite malo lepka.

lepak za vestacke trepavice

Sačekajte par sekundi da se lepak zgusne ali ne i da se osuši i prinesite oku tako što ćete krenuti od samog spoljnjeg ugla oka uz samu ivicu vaših trepavica. Ređajte ih tako jednu uz drugu dokle želite, a razmak neka bude oko 2 mm. Ako su sve iste dužine skratite ih  malo makazicama kako idete ka unutrašnjem uglu. To bi bilo to što se tiče pojedničanih trepavica. Priznaćete da je lako i da vam treba samo malo strpljenja da biste došli do zavodljivog pogleda.

stavljanje vestackih trepavica

Sledeće su cele trepavice tj. one iz jednog dela koje se stavljaju na celo oko…

stavljanje vestackih trepavica

Kada ste uzeli izabranu trepavicu, prvo što treba da uradite je da je izmerite. Prinesite je vašem kapku i procenite koliko i da li uopšte treba da se skrati (uglavnom treba).

stavljanje vestackih trepavica

Sledeći korak je skraćivanje. Dakle kada ste izmerili, odsecite koliko treba tj. po malo sa oba kraja (posebno ako, kao u ovom slučaju, štrče konci).

skracivanje vestackih trepavica

Kada ste odsekli višak, uzmite pincetu i držite trepavicu tako što će dlake biti na dole tj. rub na gore i stavite tanak sloj lepka preko cele dužine.

stavljanje vestackih trepavica

Onda treba da je prislonite oku uz samu ivicu vaših trepavica i lagano gurajte sa svih strana da lepo “legne”.

stavljanje vestackih trepavica

Ako vam ne ide pincetom, koristite vaše prstiće da bi dobro prislonili svaki deo trepavice uz oko.

stavljanje vestackih trepavica

U nekim slučajevima eyeliner ili kreon nanosim pre veštačkih trepavica, a u nekim posle, da prikrijem razliku. Mi ćemo odmah posle stavljanja trepavica da nanesemo eyeliner u crnoj boji ,a vi možete koristiti kreon i  koju boju želite.

stavljanje vestackih trepavica

I to bi bilo to drage moje. Jedino što vam preostaje je da se latite posla jer je zaista lako, a mnogo znači, posebno ako imate neku specijalnu  priliku. Zato trepke u ruke i vežbajte! 😀

vestacke trepaviceMilica preporučuje da pročitate i šminka za maturu.

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.