Aktuelnosti

Ko može da me venča osim matičara? – Kapetan broda!

foto-lana-dashevsky

Nedavno smo dobili pitanje – da li čin sklapanja građanskog braka može da izvrši neko osim matičara? Pitanje, a i odgovor su veoma interesantni pa smo odlučili da na ovaj način odgovorimo svima koji su zapitali ovako nešto.

kapetan broda sklapa brak vencanje na borduOsim matičara, čin sklapanja građanskog braka može da izvrši kapetan broda. Naravno, to podrazumeva da ste na brodu, izlazak kapetana ne postoji kao opcija. 😀

***

Miroslav Savić, kapetan Sirone, broda koji sa savskog pristaništa godinama prevozi putnike Dunavom i Savom, kaže da je pored svog osnovnog zanimanja postao i matičar.

 “Na brodu organizujemo i venčanja. Bilo je slučajeva da mladi koji sklope građanski brak, venčaju se u crkvi, požele da ih venča i kapetan lađe. Ja im izađem u susret, pravim to na svoj način. Oni dobiju sertifikat da ih je venčao i kapetan broda, a potom budu upisani u brodski dnevnik. Ove godine sam imao tri takva venčanja” – kaže Savić, dodajući da uživa u poslu kapetana, jer se on obavlja isključivo iz ljubavi.

Izvor: Danas

komentara

3 komentara na Ko može da me venča osim matičara? – Kapetan broda!

  1. Da li postoji jos uvek ta opcija s a maticarem i brodom sirona?

    • Evo upravo smo proverile i nažalost taj brod je sada u Budimpešti, a kod nas nema drugog trenutno. 🙁

  2. Da li postoji neki kapetan broda koji bi mogao da nas venca u Yachting Club Skipper-u u Novom Sadu?

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.