Aktuelnosti

Nakit – Otkrijte koji vam najbolje pristaje

Buduće mlade, verujem da ćete uživati birajući nakit za venčanje koji će upotpuniti vaš stil. Evo saveta kako da otkrijete koji vam najbolje pristaje. Na prvi pogled izgleda jednostavno, dovoljno je da samo izaberete minđuše ili ogrlicu i vaš problem je rešen. Ali, da li je baš tako? Važno je da znate kada se koji nakit nosi te je potrebno i uskladiti sve sa bojom kose, tena, kao i sa oblikom lica.

nakit za venčanje

Boja kose i nakit

Žene sa pepeljastoplavom kosom i svetlim tenom

Ukoliko je vaša kosa pepeljastoplava, a ten svetao, najbolje vam pristaje nakit od srebra. Odgovaraju vam i setovi nakita s ružičastim i svetloplavim cirkonima, jer njihove boje odlično dopunjuju vaše prirodne karakteristike. Ako vam se više sviđa, možete nositi i bisere i perle s ružičastim odsjajem.

Žene sa zlatnom bojom kose i peščanom bojom tena

Ako imate plavu kosu sa zlatnom nijansom, i toplu boju tena, verovatno instinktivno birate zlatni nakit i on vam dobro stoji. Međutim, još bi vam bolje pristajalo drago i poludrago kamenje sa smeđim tonovima, na primer ćilibar i citrin. Narandžasti nakit ili nakit boje kajsije, zatim mesing ili štras takođe vam lepo stoje jer će njihove tople nijanse istaknuti zlaćani sjaj vaše kose.

Žene sa tamnom kosom i svetlim tenom

Crnkama svetle boje kože lica i rumenih usana odgovara zlatni i srebrni nakit. Zlato vam najbolje stoji u kombinaciji s crvenim dragim ili poludragim kamenjem, a srebro u kombinaciji sa safirima, štrasom ili staklenim perlama.

Žene sa smeđom kosom i tamnijim tenom

Smeđokosim ženama s tamnijim tenom odgovara zlato, koje naglašava boje kose i tena. Uz zlato, odgovaraju vam i tamnosmeđe, sjajne staklene perle, a može i poludrago kamenje, kao što su tigrovo oko ili kvarc.

elegantne minđuše

Oblici lica i nakit

Kvadratno lice

Ogrlice: Ogrlice uz vrat učiniće da kvadratno lice deluje kraće, a one u obliku slova U ublažiće oštru liniju brade.

Minđuše: Ili sasvim male, biser ili kamenčiće ili viseće minđuše sa malim priveskom, koje će vizuelno suziti lice.

Srcoliko lice

Ogrlica: Kratke, uz vrat ili duple niske perli.

Minđuše: Oblik suze ili trougla daje protiv ravnotežu vašem licu.

Okruglo lice

Ogrlica: Dugačke ogrlice učiniće da okruglo lice deluje izduženije – recimo, ogrlice s priveskom ili niske perli u stilu dvadesetih.

Minđuše: Birajte kvadratne i pravougaone oblike, kao i dugačke, uske visuljke.

Ovalno lice

Ogrlica: Gotovo sve ogrlice izgledaju odlično uz ovalno lice. Probajte s elegantnim niskama bisera, koje idu sasvim uz vrat.

Minđuše: Okrugle, recimo, alke ili raskošne viseće naušnice sjajno će odgovarati simetriji vašeg lica.

Pravougaono lice

Ogrlice: Isto kao kod kvadratnog lica, sve što ide uz vrat učiniće da pravougaono lice deluje kraće, a ogrlice u obliku slova U ublažiće oštru liniju brade.

Minđuše: odgovaraju vam alke – male ili velike, s ukrasima ili bez njih – sve vam stoje odlično.

 Izvor: Šminkerka

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.