Aktuelnosti

Kako pravilno kombinovati kravatu?

kravate

Ovde su neka osnovna pravila koja će vam pomoći da se snađete pri izboru odgovarajuće boje i dezena kravate.

muške kravate

Jednobojnost

Ako najčešće birate jednobojnu košulju i kombinujete je sa kravatom bez dezena misleći da na taj način ne možete pogrešiti, trebalo bi da promenite tu naviku. Dupla jednobojna kombinacija zahteva smisao za dobro uklapanje boja. Najbolji izbor su kravata i košulja u istoj boji, ali različitih nijansi, a druga mogućnost su kontrastne boje.

Ponavljanje boje

U ovom slučaju prvo izaberite košulju, a potom kravatu prema boji koja dominira na košulji. Ista ta neka bude uočljivija i na kravati. Važno je da se jedna boja u istoj nijansi nalazi i na košulji i na kravati.

Kombinujte različite dezene

Pažljivo biranje i kombinovanje košulje sa dezenom i kravate sa drugačijim dezenom ostavlja mogućnost uspeha i pokazivanja posebnosti, ali i promašaja. Pravilo je da se uvek manji dezen uzima na košulji, a jači i dominantniji na kravati. Obratite pažnju i na boje, izaberite košulju i kravatu u sličnoj paleti boja.

Kombinujte iste dezene i boje

Izborom dva ista dezena i pri tome iste jačine izgledaćete zbunjujuće. Radije se odlučite za košulju sa neutralnijim dezenom. Ako ona ima, primera radi,  tanke sivo – bele prugice kravata može biti sa sivom pozadinom, ali sa jačim, tankim belim prugicama i debljim recimo, plavim. Upravo plava boja na kravati, pored sive i bele kao na košulji daće vam posebniji i drugačiji izgled razbijajući monotoniju, a zbog slaganja ostalih boja nećete delovati prenapadno.

>>>Ako planirate da pomognete svojoj verenici oko organizovanja venčanja, rubrika Organizacija će vam u tome pomoći, informišite se o Ceremoniji venčanja, a ako želite da joj priredite još iznenađenja, Medeni mesec je dobar način za to. 😀 <<<

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.