Aktuelnosti

Praktični pokloni za kuću za svadbe kojih se sigurno nikada ne biste setili

poklon za svadbu

Iako je danas sve češća praksa da se na svadbe donose čuvene koverte odnosno novac, pečat koji nose oni pokloni koje gosti namenski biraju i u koje se unese energija dobih namera i emocija i dalje je nezamenjiva. Setite se uvek kako se osećate kada obučete nešto što vam je draga osoba poklonila, stavite neki nakit ili pijete iz šolje koja vas podseća na nekoga.

Ovi pokloni za venčanje ne moraju biti uopšte standardni ili komplikovani, a postoje oni koje možete zapravo u dogovoru s mladencima pokloniti i unapred malo. Pošto kod nas još uvek nije zaživela zapadnjačka praksa kreiranja lista poklona, pokloni za mladence mogu biti odličan način da im ne samo darujete nešto lepo i korisno, već i da učestvujete u njihovom budžetu kroz sitne ili veće poklone za svečani čin venčanja, ali i njihov zajednički život u buduće, stanu ili kući.

 

Kada se šalju pokloni za venčanje?

 

U idealnom slučaju, poklone treba poslati paru pre venčanja. Međutim, prema različitim stručnjacima za bonton, gosti bi trebalo da daju sve od sebe da pošalju poklon najkasnije dva meseca nakon datuma venčanja. Iako je ovo preporuka, lep je gest da odmah pošaljete svoj poklon.

Vrednost poklona uvek varira, pa je tako jednostavnije da nađete povoljan poklon o kojem mladenci možda ne bi ni razmišljali sebi da uzmu ili nešto što nosi određenu emotivnu vrednost. U svakom slučaju, vaše prisustvo je uvek najveći dar, ali ono što je praksa jeste da se gleda vrednost takozvane “stolice”, ali i prisnost i bliskost sa mladencima.

 

5 neuobičajenih ideja za poklone za mladence na venčanju

 

  1. Vaučer za mladence

 

Iako ovo nije zastupljeno kod nas u meri u kojoj bi moglo, pre svega jer dosta firmi ovo još ne prepoznaje kao dobru poslovnu politiku, činjenica je da vaučer za nešto korisno za mladence može biti itekako korisno. Postoji više razloga za ovo. Osnovni razlog je što mladenci dobijaju vrednost, ali su u poziciji da biraju upravo ono što im koristi i znači u tom trenutku kupovine, odnosno da poklon prilagode sebi. Ako znate njihov ukus i preferencije, možete dogovoriti sa brojnim prodavnicama prodaju vaučera, bilo za proizvod, ali možda i iskustvo, doživljaj. Što nas dovodi do stavke 2.

 

  1. Putovanje za nove bračne partnere

 

Vaučer za putovanje, posebno ako znate da je destinacija nešto što bi mladenci voleli, iako možda ima monetarnu vrednost koju ste mogli staviti u kovertu, drugačija je sasvim jer im dajete motivaciju da zajednički život počnu da grade kroz zajednička iskustva i doživljaje što je lepa i korisna poruka. Vikend spa paketi, romantični izleti, večera u luksuznom restoranu ili pak deo odnosno udeo za neki veći put, pa i oprema za put, koferi ili torbe koje se slažu biće divan dodatak njihovim budućim avanturama.

 

  1. Stvari za kuću, stan, baštu ili dvorište budućih supružnika

 

U zavisnosti od toga gde vaši mladenci planiraju da osnuju svoj dom, možete ih iznenaditi poklonom koji verovatno ne bi čim pre stigao na red, a ulepšao bi im zajedničke bračne dane. Da li su u pitanju escajg, slike, mali kućni aparati ili tende, stolice, kompleti za sedenje, tkanine, posteljine, ukrasni detalji, osvetljenje za baštu…zašto da ne? Uz dogovor sa firmom od koje uzimate nešto, možete dogovoriti uvek opciju zamene ili povrata u slučaju da baš promašite njihov ukus, ali u suprotnom ne samo što im darujete lep poklon, već i praktičan pride koji će ih sigurno prijatno iznenaditi i inspirisati da svoj dom zaista učine porodičnim gnezdom koje će s radošću dalje širiti i graditi.

 

  1. Godišnje pretplate za specijalna interesovanja mladenaca

 

Da li bi vam palo na pamet da mladencima poklonite godišnju pretplatu na recimo vina, članarinu za neke divne grupe ili klubove, ili recimo teretanu, knjižaru? To bi bio poklon koji se iznova i iznova daje, koji bi im stizao jednom mesečno, motivišući, pozitivan gest koji bi ih barem godinu dana podsećao na njihov najdivniji dan. Danas ima tih opcija, premium paketa, cvećara, poslastičarnica, malih proizvođača, kreativnih centara, škola plesa, kuvanja, jezika, pa i humanitarnih organizacija koje nude opcije za ovakav vid neobičnog dara.

 

  1. Unikatni pokloni samo za mladence

 

Ukoliko ste bliski s mladencima, znaćete tačno šta je za njih divno, a šta ne. Ono što je univerzalno jesu unikatni pokloni u koje lično ulažete pažnju i kreativnost, kako kroz odabir toga šta će taj poklon biti, tako i kroz pažnju i vreme potrebno da se ti pokloni pripreme. Da li su to sitnice tipa foto albuma, čaša, escajga ili peškira, da li su to detalji sa njihovim novim prezimenom ili imenima, da li su to praktične stvari tipa albuma za buduće porodične uspomene, sasvim je na vama. 

 

Kakav poklon odabrati za mladence?

 

Pre nego što izaberete poklon za venčanje, bilo bi dobro da razmislite koliko dobro poznajete par o kome je reč i pre svega koliko ste spremni da potrošite na njihov poklon. Kada odredite svoj budžet, evo još nekoliko stvari koje treba imati na umu.

 

Prvo, svakako ćete želeti da razmotrite njihovu životnu situaciju. Ako se mladenci tek useljavaju zajedno po prvi put, onda će im verovatno trebati (i ceniće da dobiju) sve klasične poklone za svakodnevni život, ali i specijalne prilike, poput tanjira, lonaca i tiganja. Naprotiv, ako par već neko vreme živi zajedno, onda ćete želeti da uzmete unikatni komad dekoracije ili nešto drugo malo personalizovanije, jer su verovatno već opremljeni sa peškirima, posteljinama i slično.

 

Još jedna napomena: Ako niste sigurni u stil mladenačkog para, igrajte na sigurno i izaberite poklon koji je prilično neutralan ili raznolik u boji i dizajnu. A ako niste sigurni šta već poseduju ili za šta imaju prostora u svom domu, onda je poklon u vidu iskustava koje smo naveli uvek dobra ideja.

 

Srećno!

Autor teksta: Marija Todorović Aska

Naslovna fotografija:

@brimfulofashah

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.