Aktuelnosti

Nega kože za venčanje: Kako da zablistate na vaš veliki dan

nega koze

Svaka buduća mlada će poželeti da na dan svog večanja bude najbolja verzija sebe i da pleni svojom besprekornom pojavom. Pregršt izbora, počev od savršene venčanice i aksesoara, pa do šminke i frizure, koji su pred nevestama prilikom pripreme za dan izgovaranja velikog Da, ipak samo igraju ulogu nadogradnje mladenačkog sjaja i lepote, te će se mladenci, a naročito mlada, uglavnom mesecima pre venčanja naročito posvetiti nezi svoje linije, kose, a na prvom mestu kože.

Zdrave navike

Budući da su bubuljice, iritacije, kao i suva ispucala koža zaista nepoželjni gosti na dan venčanja, preporuka mladencima je da se na vreme pozabave prevencijom ovakvih pojava osnovnim koracima ka zdravoj i samim time lepoj koži uopšte. Kako je kožu potrebno negovati pre svega iznutra, balansirana ishrana, dovoljna količina tečnosti i fizička aktivnost jesu baza preventovanja i ispravljanja nepravilnosti na njoj. Ukoliko niste ranije, barem nekoliko meseci pre vašeg velikog dana oblikujte svoju svakodnevicu tako da ide u prilog vašem zdravlju uopšte, a vaša koža će, kao ogledalo stanja vašeg organizma, blistati i biti baršunasta. Kada budete videli i osetili rezultate svakodnevnog primenjivanja zdravih navika, verovatno ćete ostati verni ovakvom stilu života i kasnije.

Tretmani i procedure

U želji da na svom venčanju zaista naročito lepo izgledaju, mlade će načiniti još jedan korak napred i razmotriti tretmane i estetske procedure koje odgovaraju njihovom tipu kože i mogu da ih oslobode izvesnih nezadovoljstava na ovom planu. Sa razlogom veliku popularnost među ženama koje žele da održe svež i mladalački izgled bez nepravilnosti na koži je veoma efikasno nehirurško podmlađivanje laserom. Osnovni savet u ovom kontekstu je odabrati sigurnu metodu, koja ne samo da sigurno daje rezultate, nego ni ne podrazmeva mogućnost neželjenih efekata. Fileri plazmom takođe predstavljaju čest izbor zbog sjajnih rezultata, kao i mezoterapija.

Rutina čišćenja kože

Večernja i jutarnja rutina čišćenja kože su nezaobilazni koraci na putu ka lepom i svežem licu. Naročito u okviru priprema za dan u toku kojeg želite da izgledate savršeno, nemojte preskakati da lice redovno i temeljno čistite blagim sredstvom, koje takođe odgovara vašem konkretnom tipu kože. Oslobađajući pore nečistoća i mrtvih ćelija, koje imaju tendenciju da se u njima nakupljaju kako u toku dnevnih aktivnosti, tako i u toku noći, vi preventujete pojavu neželjenih promena na koži i doprinosite njenoj besprekornoj čistoći i teksturi kojom ćete se ponositi na vaš veliki dan.

Izbor kozmetike

Vaš izbor kozmetike bi trebalo da izvršite pre svega na osnovu vašeg tipa kože i ranijih iskustava. Ukoliko ste zadovoljni kozmetikom koju koristite, ne morate po svaku cenu pokušavati da nađete nešto bolje, jer se približava dan vašeg venčanja. Šta više, bilo bi dobro da ne eksperimentišete sa kozmetikom u ovom periodu i držite se brendova čije ste proizvode i ranije koristili, jer želite da izbegnete neku specifičnu rekaciju kože na pojedine nove preparate i tome slično. Ukoliko do ovog trenutka niste, približavanje vašeg velikog dana bi trebalo da vas opomene da počnete da koristite hidratantne kreme, za koje je preporuka da budu lagane i da ne opterećuju kožu vašeg lica. Dobru preporuku u vezi sa najprikladnijom kozmetikom za vas možete dobiti od strane dermatologa, a možete i da prodiskutujete na ovu temu sa stručnjacima za  oblast lepote u vašem odabranom kozmetičkom salonu.

 

Ukoliko se približava dan vašeg venčanja, nemojte planirati šminku pre no što ste se pobrinuli za svoju kožu koja bi trebalo da bude baza vašem ukupnom izgledu prilikom ove velike svečanosti i slavlja sa divnim povodom. U okviru pripreme za proslavu vašeg velikog Da, vodite računa pre svega o svom zdravlju i negujte sa tim ciljem svoju kožu i telo uopšte. Kada budete počeli da primenjujete sve korake brige o sebi u ovom kontekstu, ubrzo ćete početi da budete sve zadovoljniji sobom i naposletku ćete zaista blistati slaveći svoju ljubav i otvarajući vrata jednog novog životnog poglavlja.

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.