Aktuelnosti

Nega kože i brade za mladoženje

mladozenje

Za dan venčanja gotovo po pravilu vezujemo kao asocijaciju veliko uzbuđenje svake mlade povodom svoje venčanice, šminke, savršenih cipela i buketa. S druge strane, činjenica je da mladoženje velikodušno ustupaju centar pažnje svojim izabranicama, dok se i sami zapravo nalaze pod velikim stresom povodom utiska koji će ostaviti na prisutne, te i kako će izgledati na brojnim svadbenim fotografijama. Naposletku, zadovoljstvo sobom i svojim izgledom utiče na samopouzdanje i samim time na subjektivni osećaj koji će mladu i mladoženju pratiti tokom ovog važnog, svečanog i radosnog dana. Muškarci uglavnom ne uzimaju u obzir korišćenje korektora za eventualne mane na koži lica, frizure su im daleko jednostavnije i njihova priprema za ovaj dan u ovom domenu izgleda drugačije i ima drugačije fokuse no što je to slučaj sa njihovim nežnijim polovinama. Zbog toga ćemo se u ovom tekstu baviti preporukama za negu kože, a u vezi sa time i brade za mladoženje.

Uvođenje rutine čišćenja lica

Nega kože podrazumeva redovno čišćenje lica, koje bi trebalo da bude neizostavan deo jutarnje i večernje rutine. U osnovi će čišćenje lica početi da daje rezultate nakon izvesnog vremena, te ukoliko već niste, uključite čišćenje lica u svoju svakodnevicu što pre. Preporučuju se blagi preparati, koji će odgovoriti na potrebe vašeg tipa kože i uspešno uklanjati sve nečistoće i masnoće sa nje. Ukoliko negujete bradu, opredelite se za sapune čija je formulacija načinjena specifično za negu kože i brade, a preparate koji sadrže alkohol i isušuju kožu zaobiđite.

Saveti za preplanuli ten

Preplanuli ten nesumnjivo lepo izgleda uz svetlu košulju koju ćete verovano odabrati za ovu priliku, ali je veoma važno ne otići u krajnost. Ukoliko planirate venčanje u letnjim mesecima, nema ništa loše u postizanju blago preplanulog tena sunčanjem u prikladnim periodima dana, uz nanošenje adekvatnog preparata sa zaštitnim faktorom. S druge strane ne želite da na ovaj dan imatee opekotine ili da vam se koža isuši i ljušti, pa nemojte izostavljati mere opreza i budite umereni. Ukoliko imate mladeže na vidnom mestu, pre no što se upustite u postizanje letnjeg tena posavetujte se sa dermatologom i zakažite pregled mladeža, ne biste li bili odgovorni prema svome zdravlju i naposletku rasterećeni od eventualnih briga tim povodom. Koristite kreme namenjene zaštiti kože nakon sunčanja i vodite računa o hidratatciji kože uopšte, ne biste li izbegli neželjene efekte izlaganja suncu i postigli lep izgled.

Brijanje na dan venčanja

Izazovi sa kojima se muškarci redovno susreću vezuju se za iritaciju kože usled brijanja, što izaziva neprijatan osećaj i neretko ne izgleda lepo. Na dan kada ćete primiti mnogo čestitki, zagrljaja i poljubaca u obraz, želite da vaša koža bude prijatna na dodir ali i da izbegnete crvenilo i osipe koje temeljno brijanje može da izazove. Pre venčanja svakako treba da izdvojite vreme da se obrijete bez žurbe, da biste izbegli eventualne posekotine, dok je važno koristiti oštar brijač i adekvatnu penu ili gel za brijanje. Na taj način ćete postići rezultat manjim brojem prelazaka žileta preko kože i samim time umanjiti šanse za iritacije. Večina muškaraca će do ženidbe već imati proverene losione ili balsame za negu kože posle brijanja koji im odgovaraju, tako da nema razloga da to menjate. Ukoliko to nije slučaj, odaberite blage preparate za negu kože posle brijanja sa protivupalnim dejtsvom i na taj način preduhitrite reakciju kože na iritacije.

Za mladoženje koji neguju bradu

Ukoliko negujete bradu, pobrinite se da na dan venčanja ona bude naročito uredna, čista i mirisna. Dan ili dva pre venčanja oblikujte bradu, a na sam dan venčanja posvetite posebnu pažnju njenoj nezi i higijeni. Brada podrazumeva dlaku koja je oštrija od ostalih dlaka na telu i želećete da na dan kada ćete verovatno biti prisni sa prijateljima i porodicom, a naposletku i kada ćete poljubiti vašu izabranicu nakon velikog da, vaša brada bude mekana. Nakon čišćenja brade adekvatnim sapunom i češljanja, nanesite ulje za bradu, koje će je dodatno omekšati, doprineti njenom sjaju i prijatnom mirisu koji će vas pratiti tokom ovog velikog dana.

Dan vašeg venčanja i uobičajene proslave koja nakon njega sledi je dan kada treba da se osećate sjajno u svojoj koži, ne biste li mogli da se fokusirate na izražavanje naklonosti vašoj nežnijoj polovini i veselje sa onima koji su vam dragi. Sasvim je prirodno da na ovaj dan želite da izgledate što bolje i kasnije rado evocirate uspomene na njega, razgledajući fotografije. Uz odabir odela, cipela i sveže uređenu frizuru, lepa koža i uredna brada su faktori koji će značajno uticati na vaš celokupni izgled. Zbog toga nemojte izostaviti ove korake brige o sebi povodom ove prilike, a dobre navike nege svog izgleda i zdravlja nastavite da primenjujete i nakon stupanja u brak, između ostalog i na radost vaše supruge.

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.