Aktuelnosti

Tematska venčanja po uzoru na popularne serije: šta vam savetuju serije Bridgerton, Prijatelji i mnoge druge?

Kada je u pitanju svet zabave, ne postaji mnogo boljih i pamtljivijih momenata nego što su TV venčanja. Bilo da producenti daju gledaocima dugo očekivani odmor nakon dugotrajnog i često veoma izazovnog udvaranja. Ova ekranizovana venčanja nas ne samo zabavljaju, već pružaju i izobilje inspiracije i služe kao vodič ka ozbiljnoj modi. Popularne serije kao što su Bridgerton, Seks i grad i slične nude odrešene tematske ideje, a možemo ih pogledati u nastavku.

 

01 “Prijatelji” – Venčanje Čendlera i Monike

Sezona 7, epizoda 23: „Onaj sa Monikom i Čendlerovim venčanjem“

 

Uprkos malo straha koji se uoči kod mladoženje, Monika i Čendler su konačno rekli svoje „da“ u sezoni 7. Mlada se opredelila za vanvremenski stil u klasičnoj haljini A kroja House of Bianchi, ceremonija je bila intimna, a drug Džoi je vršio ceremoniju. Bogate crvene i zlatne nijanse ostavljaju trajni utisak koji je ostao sa nama više od 20 godina.

 

02 “Kancelarija” – Kancelarijsko venčanje sa Pam i Džimom

Sezona 6, epizoda 4: „Nijagara“

 

Venčanje Džima i Peme u „Kancelariji“ bilo je toliko kultno da je dobilo čak dve epizode ​​– očigledan znak događaja koji je bio veoma prepoznatljiv u emisiji. U ovoj seriji, venčanje sadrži ne jednu, već dve ceremonije, od kojih se prva dogodila u blizini Nijagarinih vodopada. Drugi je bio obeležen improvizovanim plesom koji je odradio deo glumačke ekipe, što je bilo iznenađenje čak i za glumicu Dženu Fišer („Zapravo sam plakala tokom prve probe“, kasnije je izjavila). Savršeno je otelotvorio predstavu i njene glavne likove u romantičnim vezama.

 

03 “Prodajem zalazak sunca” – Kristin Kvin maše svatovima

Sezona 3, epizoda 8: „Ne baš belo venčanje“

 

Sve u vezi sa Kristin Kvin je preterano, a ultra-ekstra elementi venčanja zvezde serije “Selling Sunset” sa penzionisanim tehnološkim tajkunom, Kristijanom Ričardom, nisu falili nevestinoj ličnosti. Bilo je tu živih labudova, kao i gotski konj i kočija, luksuzne kvarcne ploče za kuhinju za posluženje, a u trenutku kada je počela da hoda niz prolaz u svojoj crnoj haljini princeze Galije Lahav koji je bio u kompletu sa gigantskim velom, sneg je počeo da pada sa neba u njenom lokalu u Los Anđelesu. Sve u svemu, ovo je tematsko venčanje koje bi vas moglo koštati bar oko nekoliko milion dolara.

 

04 “Grejeva anatomija” – venčanje na plaži

Sezona 17, epizoda 17: „Neko mi je večeras spasao život“

 

Nakon što su bili primorani da odlože venčanje zbog COVID-19, kao i mnogi parovi iz stvarnog života usred pandemije, Megi i Vinston su konačno dobili venčanje na plaži svojih snova u sezoni 17 Grey’s Anatomy sa vizuelno zadivljujućom ceremonijom snimljenom na ostrvu Boven u Britanskoj Kolumbiji, u Kanadi. Dok je voda sijala iza njih i sunce sijalo iznad njih, mlada i mladoženja su se zavetovali u belom, preskačući metlu za sreću nakon što su se zakleli da će se voleti – u dobru i u zlu. Venčanje na plaži je klasični san mnogih, a ukoliko nemate plažu u blizini, danas su dobre opcije i venčanja pored bazena ili u prirodi generalno.


05 “Nova devojka” – Oprema za sletanje

Sezona 5, epizoda 22: „Stajni trap“

 

U klasičnom dramskom stilu sitkoma, Šmit zapravo propušta svadbu nakon što je u poslednjem trenutku odleteo za Portland, Oregon, kako bi ubedio Sisinu mamu da im prisustvuje – samo da bi saznao da je ona već tamo dok je on zaglavljen suočavajući se sa odlaganjem putovanja. Međutim, umesto da dopusti da im problem pokvari veliki dan, Šmit poziva svoje drugove u avionu na improvizovanu Facetime proslavu dok se konačno ne vrati kući. Po njegovom dolasku, njegovi prijatelji su pripremili daleko manju ceremoniju koja uključuje indijsko i jevrejsko nasleđe mlade i mladoženje. Nakon jai mala, ili razmene cvetnih venaca koji simbolizuju neprekinuti krug večne zajednice, Šmit razbija čašu i učestvuje u slavljeničkom hora plesu sa Sisi, odajući počast obema njihovim korenima. Ovde se prepliću uticaji modernog i tradicionalnog. Može se čuvati tradicija, mešati kulturno naselje i propratiti tehnološko-tehnički potencijal aktuelnog doba.


06 “Tračara” – Bler i Čak i njihovo venčanje u Central parku

Sezona 6, epizoda 10: „Njujork, volim te, KSOKSO“

 

Finale serije dugotrajne serije “The Gossip Girl” ne samo da je otkrilo identitet toga ko je zapravo The Gossip Girl, već nam je dalo dva venčanja za pamćenje za sva vremena — venčanja Dana i Serene i Čaka i Blera. Usred živopisne Bethesda Terrance i Fountain u Central parku, Bler i Čak dele brzu ceremoniju (i ultra-sparni poljubac) pre nego što mladoženju odvuku u lisicama zbog potencijalnog ubistva njegovog oca, Barta Basa. Na sreću po par, mladoženja je spasen. Ali ideja je tu. Kod nas su venčanja u parku retkost, osim ako ne planirate neformalne piknik varijante za manju skupinu ljudi. U suprotnom možete pogledati opcije restorana sa šumskom atmosferom i baštama idealnim za proleće i leto.

Giovanni Rufino/The CW


07 “Bridžerton” – Sajmon i Dafni na ceremoniji venčanja i intimom

Sezona 1, epizoda 5: „Vojvoda i ja“

 

Bridžerton je bio praznik za oči u mnogim aspektima, od raskošnih setova do raskošnih zabava, ali malo crkveno venčanje Dafne Bridžerton sa vojvodom od Hejstingsa bilo je sasvim skromno – i to sa dobrim razlogom. Mladenci nisu hteli da prave preveliki iskaz. Rezultat je bio daleko intimniji trenutak. Venčanje u crkvi Svete Marije u Tvikenhamu u Londonu, sa nežnim belim cvećem prebačenim preko klupa i balkona, doprinelo je osećaju toga da je svadba para bila je važna, jer je označila produbljivanje promene u njihovoj vezi sa platonske na romantičnu. Praktično možete da osetite toplotu sa ekrana dok Sajmon skida Dafnine bele rukavice da joj stavi burmu na prst.

Savršeno je u redu da odaberete intimno i skromno venčanje koje je po ukusu vas i vašeg odabranog partnera. Uvek je najvažniji voditi se svojim ličnim osećajima i ukusom.


08 “Moderna porodica” – Moderno porodično venčanje

Sezona 5, epizoda 23: „Venčanje“

 

Epizoda u kojoj se Kem i Mič konačno venčavaju ima sve po čemu su specijaliteti o venčanjima u serijama postali poznati, uključujući dva dela i mnoštvo neprilika i prepreka. Pre nego što prođu niz prolaz, za mladoženju moraju da smisle kako da izvuku smoking iz zatvorene hemijske čistionice, njihovoj matičarki kreće porođaj, a požar koji se brzo približava primorava ih da napuste mesto održavanja svadbe. U međuvremenu, otac mladoženje Džeja, koji se dugo borio sa seksualnim identitetom svog sina, spasava dan tako što je u poslednjem trenutku naterao svoj seoski klub da bude domaćin venčanja. Slatko je, otrcano je, i to je davno zakasnelo LGBTK+ venčanje u sitkomu koje nam 90-e nikada nisu dale. Kada je u pitanju organizacija venčanja, uvek možete da računate na nepredvidivo. Ali dokle god je vaš fokus na ljubav i želju da ostatak života provedete zajedno, svaka prepreka postaje samo izazov za koji se onda bez previše stresa pronađe rešenje.


09 “Mlađi” – Dajana Trout šeta niz prolaz na “Mlađi”

Sezona 6, epizoda 12: „Zauvek“

 

Serija “Younger” nas je sve podsetila da žena od 40 godina ne samo da može da pronađe ljubav i brak kasnije u životu, već to može učiniti i sa venčanjem koje je apsolutno fantastično, a la Diana Trout. „Ona je u kasnim 40-im i još uvek je neverovatno interesantna, komplikovana žena koja ima ljubavni život“, rekla je glumica Miriam Shor, koja igra ulogu Dajane, za Parade u septembru 2019. Između njene raskošne statement ogrlice (poklon njenog budućeg muža), njene prelepe haljine bez naramenica i mladoženje koji joj pristaje u svakom smislu, upravo je to bio onaj srećan kraj koji su fanovi tako dugo želeli za Dajanu. Ljubav ne poznaje granice niti prepreke, nema rok trajanja niti uslovljava. Ne postoje ograničenja za vašu svadbu, u kom god životnom dobu da se nalazite.

10 “Teorija Velikog praska” – Bernadet i Hauard unutar ukrasa u obliku srca

Sezona 5, epizoda 24: „Refleksija odbrojavanja“

 

Bernadet i Hauardovo venčanje van ovog sveta odvija se na način na koji bi samo ovaj par mogao – na krovu stambene zgrade njihovih najbližih prijatelja dok stoje u improvizovanom srcu koje se može videti sa Gugl satelita. Leonard, Radž, Šeldon, Ejmi i Peni služe kao matičari, a mladoženja je ubrzo nakon toga lansiran u svemir, čineći njihovo venčanje na planetarnu temu još posebnim. Teško da je ova tema nešto što se može ponoviti tek tako u normalnim i realnim životnim uslovima, ali dozvolite sebi malo mašte i kreirajte svoj koncept koji će reprezentovati vašu ljubav.

11 “Seks i grad” – Seks i grad Venčanje Stiva i Mirande

Sezona 6, epizoda 14: „Faktor Ika“

 

Miranda Hobs je otprilike onoliko netradicionalna koliko nevesta može da bude, čak je i preuzela na sebe to da zaprosi mladoženju. Dakle, ne bi trebalo da bude iznenađenje da kada se ona konačno odluči na udaju, da je to pod njenim uslovima. Ceremonija je minimalistička, održava se u dvorištu. Ona čak nosi baršunastu bordo haljinu (ovde nema bele nigde). Nakon ceremonije, gde je ljubav između Mirande i Stiva opipljiva, u restoranu je prijem sa obiljem hrane, ali bez uobičajenih fanfara — baš onako kako Miranda to voli.

Ovo je jasna poruka i podsetnik da je sve moguće, dozvoljeno i potpuno u redu ako je u skladu sa vašim ukusom. Raznovrsne boje venčanica, patike umesto cipela, zanimljivi i netradicionalni ukrasi za kosu, šarene leptir mašne, dekoracije, opcije lokacija za svadbe-sve je u redu.

Photo: Courtesy of HBO

12 “Seks i grad” – Seks i grad Venčanje Šarlot i Harija

Sezona 6, epizoda 8: “Ulov”

 

Još jedno upečatljivo i sasvim kontrastno prethodnom jeste venčanje Šarlot i Harija. 

Šarlotino venčanje sa Harijem Goldenblatom nije baš ono od čega se sastoje snovi – barem ne na prvi pogled. Blagosiljanje vina pođe po zlu, po Šarlotinoj blistavo beloj haljini se svašta prospe. Samantina narukvica od perli puca po celom podu, zbog čega je mlada umalo ugrize, dok se Keri ukoči u leđima. Hari ne može čak ni da razbije staklo petom što je važna tradicija u jevrejskoj ceremoniji koja predstavlja uništenje Jerusalimskog hrama – dok se Mirandina zdravica bukvalno zapali. Na kraju dana, međutim, Keri podseća svoju prijateljicu ono što bismo i mi da vas podsetimo. 

Photo: Courtesy of HBO

Uvek je bolje imati savršen brak za ceo život nego savršeno venčanje za jedan dan.

Autor teksta:
doc. dr Marija Todorović
Founder & Owner Aska Media/LifeLong Learning Association

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.