Aktuelnosti

Da li znate šta je “zeleno venčanje”?

mladenci

Možda će biti razočarani oni koji su zaželeli da vide fotke zelene venčanice jer ovde nije u pitanju uzimanje zelene boje za temu prema kojoj se definiše stil venčanja. Ovde se govori o načinu organizovanja venčanja po “eco-friendly” principima. To su principi koji su u funkciji očuvanja životne sredine, pa bi se na našem mogli zvati “eko-prijateljski” principi.

Dakle, zeleno venčanje jeste bilo koje venčanje organizovano na takav način gde se mladenci trude da umanje uticaj njihovog slavlja na životnu sredinu.

Postoji mnogo načina da se to učini bez žrtvovanja stila i elegancije.  Zelena venčanja su eko-šik što znači da su u potpunosti veličanstvena kao i konvencionalna venčanja ali bez stvaranja otpada. Zvuči neverovatno, ali postupajući po ekološkim principima možete uštedeti novac. Svaki segment venčanja ima opciju koja bi bila u skladu sa ekološkim principima kao što i za svaki par postoji varijanta ovakvog venčanja koja bi zadovoljila njihov ukus i očekivanja. Ovakve opcije vredi razmotriti.  Bez obzira da li uvrstite samo jedan, dva elementa koja su u funkciji očuvanja planete  ili idete na potpuno organsku varijantu, od svilene haljine do hrane (organskog porekla) koja će se služiti, zapamtite da svaki zeleni izbor stvara razliku.

Zašto biste postupali u skladu sa ovim principima? Zato što postupajući “zeleno” na dan vašeg venčanja, ostvarjete korist ne samo  za prirodno okruženje nego i socijalnu i ekonomsku korist.

Urednice sajta klikdovencanja.com žele da podrže trend zelenih venčanja na svoj način. Iz tog razloga ali i zbog ozbiljnosti ove teme i neophodnosti osvešćivanja ljudi kada je u pitanju budućnost naše planete, otvorena je ova rubrika. Apelujemo na čitaoce da svojim komentarima doprinesu “oživljavanju” ove teme, a mi ćemo se potruditi da vam našim idejama, savetima i fotkama, pomognemo da i vi napravite jedno takvo vencanje.

Za početak evo nekoliko karakterističnih ekoloških svadbenih elemenata, tek da vidite koliko lepo sve to izgleda.

pozivnice-za-vencanje

Eko pozivnice

 

drzaci-za-kartice-sa-imenima

Držači za kartice sa imenima od bambusa

 

poloni-za-goste

Poklončići za goste

 

bidermajer-ekoloski

Ekološki bidermajer

Možda će vam ovaj tekst pomoći da donesete eko-odluku i da na vančanju ponesete nešto staro, nešto pozajmljeno, nešto zeleno i nešto reciklirano.

 

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.