Aktuelnosti

Lista malo drugačijih poklona parovima za godišnjicu braka

poklon

Koliko god je venčanje najlepši događaj za mladence, ali i njihove goste, toliko je proslava godišnjice braka poseban trenutak koji slavi već višegodišnju ljubav, vernost i zajedništvo između dvoje ljudi. Ako ste pozvani da prisustvujete ovom svečanom događaju i razmišljate o tome šta pokloniti paru koji obeležava svoj poseban dan, možete svojim poklonom dodati još više radosti i uspomena u njihovo zajedničko putovanje. Izbor nije lak, ali uz malo razmišljanja i kreativnosti, možete pronaći nešto što će ih obradovati.

Daćemo vam ideje za poklone koje su prikladne za različite godišnjice braka, od tradicionalnih do modernih, kako biste mogli da ga prilagodite njihovom ukusu i interesovanjima.

Vikend u prirodi bez tehnologije

Tehnološka detoksikacija je sve popularniji način odmora. Umesto uobičajenog večernjeg izlaska ili romantične večere u restoranu, poklon koji će paru omogućiti da se potpuno izoluje od sveta i provede vikend u prirodi bez tehnologije, je pun pogodak. Isključiće se od svih uređaja poput telefona, interneta ili televizora i prepustiti jedno drugom u lepoti prirode, bez ometanja i distrakcija modernog sveta.

Avanturistički vikend iznenađenja

Ovo je idealno za one kojima je potrebno dodatno uzbuđenje koje će začiniti brak. Umesto uobičajenih planova putovanja gde je sve unapred organizovano, ovo putovanje će biti obogaćeno malim obrtom – neće znati gde idu sve do samog trenutka polaska. Njihova jedina veza sa destinacijom biće minimalne informacije koje ćete im dati unapred, dovoljne da ih zainteresuju, ali nedovoljne da otkriju sve tajne koje ih očekuju. 

Možete ih poslati na neko neobično mesto poput napuštenog dvorca, neistražene pećine, šume ili čak na plovidbu brodićem. Ovakva avantura će sigurno ostaviti nezaboravne uspomene koje će ih dodatno vezati.

Kurs kuvanja internacionalnih jela

Odavno je poznato da zajedničko kuvanje podstiče timski rad i komunikaciju, ali i otvara prostor za smeh, razgovor i povezivanje na dubljem nivou. Zašto onda svoj omiljeni par ne biste iznenadili sa malo novih kulinarskih veština? Mogu zajedno da savladaju tajne pravljenja savršeno pečenog mesa, hrskavih hlebova ili neodoljivih poslastica. 

Osim toga, naučiće kako da upare vino i hranu na najbolji mogući način, stvarajući harmoniju ukusa i užitka za sva čula. Kako biste im nagovestili šta je sadržaj poklona, mali kuhinjski aparati mogu biti odličan izbor i dodatak.

Vremenska kapsula

Ali ne doslovna ona kojom ćete ih poslati kroz vreme, već simbolična kutija/kapsula koja će sadržati sve zajedničke uspomene na njihov odnos. Tu mogu biti ljubavna pisma, odštampane poruke, fotografije, omiljeni predmeti ili bilo šta što predstavlja njihovu ljubav. Sve što su ih podseća na brak, vezu I ono na čemu su radili, neka zaključaju u kapsulu i odlože na neko tajno mesto. 

Zamolite njihove prijatelje i porodicu da napišu pisma ili beleške za budućnost koje će staviti u vremensku kapsulu. Ova ideja će im omogućiti da se godinama kasnije prisećaju trenutaka i ljudi koji su bili važni u njihovim životima. Kroz godine, kada otvore kutiju, ponovno će proživeti trenutke prošlosti, osvrćući se na svoj put i kako su rasli zajedno.

Fotografska avantura

Umesto običnog fotografisanja u parku ili studiju, organizacija profesionalne fotografije može imati svoju temu. Jedna od mogućnosti je slikanje u kostimima iz različitih epoha. Par može birati kostime iz različitih perioda, poput renesanse, baroka, ili čak futurističkih stilova, i tako stvoriti atmosferu koja će ih vratiti u prošlost ili odvesti u budućnost. 

Druga mogućnost je fotografisanje na neobičnim lokacijama, poput napuštenih fabrika, starih dvoraca ili skrivenih kutaka grada. Ako je autentičan ambijent za fotografije, dodaće im dozu misterije i romantike. Poklon će rezultirati prelepim fotografijama koje će čuvati kao dragocenu uspomenu.

Paket za kućni bioskop

Paket za kućni bioskop je idealno rešenje za sve filmofile. Uz projektor visokih performansi, kvalitetno platno i udobne stolice, svako veče može postati premijera omiljenog filma. Dodajte u paket nekoliko kesica kokica, omiljenih grickalica i slatkiša kako bi doživljaj bio potpun. 

Ne zaboravite da odaberete i nekoliko klasičnih filmova, kao i novih hitova, kako bi vaši prijatelji imali širok izbor sadržaja za svoje filmske večeri. Ovaj poklon će im omogućiti da se opuste i uživaju u zabavi bez napuštanja udobnosti svog doma.

Kolekcija finih vina

Dragoceni darovi ne dolaze samo u lepo upakovanim kutijama. Oni nose sa sobom priču, ukorenjenu u simbolici i tradiciji. Ako su vaši prijatelji zaljubljenici u vino, zašto im ne pokloniti nešto što će probuditi sva čula i istovremeno oživeti duh ljubavi i povezanosti? Vino, kao nektar bogova, nosi sa sobom mnoge značajne konotacije, a među najistaknutijima je njegova simbolika u vezi sa brakom i ljubavlju. 

Još od davnina, vino je bilo neizostavan deo ceremonija venčanja i slavlja ljubavi. Ono predstavlja plodnost, obilje i trajnost veze između dvoje ljudi. Kolekcija raznovrsnih, vrhunskih će biti poput putovanja kroz različite aspekte ljubavi. Od osvežavajućih belih vina koja podsećaju na nežnost prvog poljupca, do punih crvenih vina koja simbolizuju duboku, neuništivu strast. Još jedna dobra ideja je organizovanje degustacije vina kod njih.

Drvo ljubavi

Obradujte ih daškom prirode. Kupite im mlado drvo koje će simbolizovati povezanost i ljubav koja se razvija. Ovo drvo će biti više od poklona, jer je živi simbol njihove zajedničke sudbine i kontinuiranog rada. Neka ga zasade u svom dvorištu kao trajni podsetnik na sve divne trenutke koje su prošli zajedno i na sve izazove koje su prevazišli kao partneri. Baš kao što će drvo rasti, tako će i njihova ljubav rasti i jačati s vremenom. Divan gest koji će oplemeniti njihov prostor i zajedničko vreme.

Svaki par je jedinstven, pa bi i pokloni za godišnjicu braka trebalo da budu specifični i prilagođeni paru koji proslavlja. Verujemo da smo vam bar malo olakšali potragu za onim pravim.

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.