Aktuelnosti

Makeup House Beograd: Sve što treba da znate o izobru šminke i frizure za venčanje!

makeup-house-beograd

Venčanje je svakako jedan od najvažnijih dana u životu svih devojaka. To je događaj koji je pažljivo planiran mesecima unazad sa željom da taj dan protekne savršeno u svakom pogledu… Danas je industrija venčanja u velikom zamahu i buduće mlade mogu pronaći veliki izbor svih mogućih i nemogućih detalja i usluga vezanih za venčanje bukvalno jednim klikom. U ovom tekstu ćemo posebnu pažnju posvetiti jednom od tih detalja, sigurno veoma važnim svakoj devojci – šminka i frizura za dan venčanja. Kako bi dobili što bolje informacije, odgovore na pitanja smo potražili na možda najboljoj adresi za to. Razgovarali smo sa Kristinom Tomić iz u studija Makeup House Beograd, koji sa preko 300 urađenih venčanja poseduje zaista zavidno iskustvo u radu sa mladama.

Najviše nas je zanimalo šta je to što mlade najviše traže, saveti oko detalja na koje bi trebale da obrate pažnju i kako funcioniše sam proces rada sa budućim mladama… evo sta nam je Kristina sve ispričala…

Kada govorimo o tome šta mlade najviše traže, bez obzira na trendove, najčešći zahtevi su da to bude što prirodniji izgled. Naravno svaka devojka ima neke svoje zamisli i naš posao je da te ideje prilagodimo određenoj osobi, jer svako lice je priča za sebe i svaka kosa ima svoje specifičnosti… zato i postoje te čuvene probe.

Sama proba ne podrazumeva samo rad, već su tu uključene i konsultacije sa šminkerom, koje su najsigurniji put da se dođe do najboljeg rešenja za željeni izgled. Naše klijentkinje nam obično pošalju nekoliko fotografija sa svojim idejama koje služe kao polazna tačka. Naravno osim karakteristika lica i kose, obraća se pažnja na mnoge detalje, poput nakita koji se nosi,  boje i modela venčanice, sve u cilju da bi izgled savršeno ukomponovali u celinu. Postoji puno sitnica na koje treba obratiti pažnu i zato je moja topla preporuka svim mladama obavezno urade probu usluga. Uostalom, tada će i upoznati svog šminkera, videti kako, gde i sa čim radi.

sminka-za-mladu-makeup-house-beograd

Kakvo je tvoje iskustvo po pitanju proba – kada treba je raditi, kada zakazati, postoje li neka pravila?

Naravno pravila ne postoje. Konkretno mi se u studiju Makeup House prilagođavamo obavezama i slobodnom vremenu naših klijentkinja. Obično se probe rade nekih dve do četiri nedelje pre venčanja, mada, nekada ih radimo i po nekoliko meseci ranije. Što se tiče zakazivanja, tek tu nema pravila … neki datumi se popune i po 7-8 meseci unapred, a nekada imamo last minute rezervacije bukvalno dva dana pred venčanje… Naša prednost je što na raspolaganju imamo tim od 5 šminkera – stilista kose, pa smo u mogućnosti da uradimo više venčanja dnevno ili venčanje gde se uz mladu sređuje više gošći…

Spominješ stilizovanje kose, šta tačno pod tim podrazumevaš?

Pravljenje frizure od kose koju imaš ispred sebe. Mi ne radimo nikakve trajne zahvate poput šišanja ili farbanja, već smo specijalizovani za pravljenje ili kopiranje modernih frizura. Naravno ukoliko mlada nema dovoljnu dužinu kose za željenu frizuru, možemo koristiti ekstenzije – klipse od prirodne kose.

Dakle sve na jednom mestu i šminka i frizura?

Tako je, danas je vreme najveći luksuz, a uz to dan venčanja je pun stresa i zato smo svim našim klijentkinjama omogućili da sve mogu da završe na jednom mestu i uštede dragoceno vreme. Kad kažem na jednom mestu, to može biti kod nas u studiju ili na kućnoj adresi, hotelu gde je mlada odsela ili mestu na kome se venčava.

sminka-za-mladu-makeup-house-beograd

 

Za kraj razgovora možeš li dati nekoliko saveta našim čitateljkama na šta bi trebalo da obrate pažnju prilikom odabira šminkera za dan venčanja?

Pa sve počinje od finansijskog momenta, odnosno koliko su spremne da izdvoje novca za šminku i frizuru i kakva su njihova očekivanja. Kao i u svakom poslu, možete naći najrazličitiju ponudu usluga i cena koje idu od neverovatno niskih do preterano visokih iznosa. Tako da bi svakako prvo trebale da pogledaju na više mesta ponudu usluga i odaberu ih po svom ukusu i mogućnostima.

Ono što treba imati na umu jeste da šminka za venčanje treba da stoji nepromenjena čitav dan, da ima perfektan izgled i uživo i na fotografijama, a to je nemoguće izvesti šminkom nekih jeftinijih brendova. Tako da treba obratiti pažnju koja se šminka koristi u radu. Po pravilu šminka za profesionalnu upotrebu je skuplja, tako da je i cena usluga srazmerno tome veća.

Druga stvar na koju treba obratiti pažnju jeste šta tačno podrazumeva cena tj. da li je u nju uključena i proba ili se ona posebno plaća, kao i koje su usluge uključene – samo šminka ili i frizura. Studio Makeup House ima ponudu wedding paketa u koje su uključene proba željenih usluga, konsultacije, veštačke trepavice, korekcija obrva i naravno usluge na dan venčanja… U odnosu na redovne cene proba usluga, u slučaju paketa, praktično ispada besplatna.

Takođe buduće mlade bi prilikom izbora šminkera trebale da pogledaju na sajtovima ili FB profilima njihove prethodne radove.

———–

Studio Makeup House Beograd se nalazi u ulici Patrijarha Gavrila 5 na Vračaru. Više o studiju i cenama usluga možete pogledati na >>>>> www.makeuphouse.rs

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.