Aktuelnosti

Organizacija venčanja od A do Š (uraditi 3-1 mesec ranije)

organizacija-vencanja

Ukoliko vam treba konkretna pomoć oko bilo kod segmenta u organizaciji venčanja, kontaktirajte >>>>>> Prvo klikni pa reci DA!

***

Za tri meseca je vaša svadba! Uradili ste sve što smo vam savetovali da uradite 12-6 meseci ranije i 6-3 meseca ranije u člancima Organizacija venčanja od A do Š i vreme je da pređete na detalje. Ima ih mnogo, ali zato smo mi tu da vam ne dozvolimo da nešto zaboravite.

Ako će svadba biti na otvorenom, došlo je vreme da potražite što preciznije predviđanja o vremenskim prilikama za taj period jer ako postoji mogućnost da vreme bude loše, morate imati rezervni plan.

oluja na venčanju

Izvor: thefw.com

Na sve se mora misliti. Zato, skuvajte kaficu i sedite sa osobom koja se osim vas najviše trudi oko cele vaše organizacije pa zajedno i polagano krenite da smišljate redosled događaja i odredite satnicu.

devojka pravi spisak

Izvor: shabbyartboutique.blogspot.com

Kada ćete se probuditi; koliko vremena imate za doručak, kafu i ostale jutarnje rituale (bitno je da ih i na ovaj dan ispoštujete kao i svaki drugi kako organizam ne bi primetio razliku i kako bi funkcionisao po navici); kada idete kod/dolazi šminker/frizer ili ako to radite sami odredite vreme koje je potrebno i tog dana pokušajte da se pridržavate rokova; kada će doći kuma da vam pomaže pri spremanju; kada počinju da dolaze gosti; kada dolazi mladoženja sa ostatkom gostiju; odlučite kojih običaja ćete se pridržavati i za svaki odredite vreme koliko će trajati (pucanje u jabuku, kupovina mlade…); kada kreće kolona; termini venčanja u crkvi i kod matičara; okvirno zadržavanje nakon svakog; stizanje u restoran; u zavisnosti od toga da li matičar dolazi u restoran ili se odlazi u salu za venčanja, ćete odrediti momenat kada više nije toliko bitno da se gleda na sat (naravno, zadužujete osobu koja će da brine o vremenu i da obaveštava prisutne).

Još nekoliko odrednica je tu: prvi ples, bacanje bidermajera (koji ne mora nužno biti nakon momenta venčanja, može biti mnogo efektnije ako se bidermajer baca kad se atmosfera malo zakuva :), iznošenje torte i to je to. Sve ostalo je žurka!!!

svadbena zurka

Izvor: manolobrides.com

Ne zaboravite da obavestite ljude koji treba da učestvuju u nekim običajima ili su zaduženi za neku posebnu stavku (ko dočekuje goste, ko ide do cvećare da preuzme bidermajer, ko kupuje mladu, ko organizuje kolonu, ko je sa kim u kolima, ko nosi vašu torbu sa rezervnim stvarima, ko će biti uvek u blizini da vam doda vode – ako je u pitanju leto, verujte mi ova osoba će vam ostati u pamćenju :), ko kiti goste, ko u restoranu upućuje goste ka njihovim mestima, ko ide ranije u restoran da poređa kartice sa imenima…)

Ako je fotografisanje planirano za neki međumomenat, utvrdite koliko vam je vremena potrebno za to u dogovoru sa fotografom, predajte mu jedan primerak satnice sa redosledom događaja kako ne bi propustio neki poseban momenat. Recite fotografu ako imate neke posebne zahteve…

Precizirajte sve detalje sa predstavnikom restorana/ketering službe (meni, termini, šema stolova…); sa muzikom (ključne numere – ulazak mladenaca, prvi ples, iznošenje torte i ostale detalje – naručivanje pesama, bakšiš…).

Napravite raspored sedenja. Pre nego što pređete na ovu, poprilično zahtevnu stavku u organizaciji venčanja, odštampajte iz Rokovnika Raspored sedenja i pripremite Alat za izradu rasporeda sedenja. Na taj način ćete uštedeti vreme i napraviti savršen raspored sedenja na svadbi.

devojka u šopingu

Izvor: sursanchari.files.wordpress.com

Sačekajte jedan lep dan, obujte udobne cipele pa u šoping. Treba mladoženji naći odelo, kupiti obuću za oboje (bitno je da mlada ima cipele pre poslednje probe venčanice kako bi se prilagodila dužina, a osim toga dobro je da prethodno malo nosite te cipele kako bi se malo razgazile), kupiti burme, nakit za mladu (ili barem nagovestiti budućoj svekrvi šta je po vašem ukusu :)), kupiti donji veš (grudnjak je opet bitno imati pre poslednje probe venčanice), haljinu za posle ponoći, opremu za crkveno venčanje, asesoar (ukrasi za kosu, torbica, suncobran, bolero, podvezica… sve osim onoga što salon venčanica već nudi u kompletu sa venčanicom).

Pripremite dokumentaciju i podsetite kumove da provere da li su im lične karte važeće.

Vreme je za probe. Šminka, frizura i venčanica. Tom prilikom, zakažite i konačni termin i dogovorite se oko svih detalja. Dobro razmislite o vrsti veštačkih trepavica za koje ćete se odlučiti, one mogu potpuno da dominiraju pa je bitno da budu baš ono što ste zamislile.

Sada se malo odmorite pa za par dana nastavljamo. Ostalo vam je još mesec dana momačkog i devojačkog života zato počnite da razmišljate kako biste najradije proslavili tu činjenicu ili se opustite i čekajte iznenađenje od strane društva.

Kompletan Plan pripreme venčanja spreman za štampanje vas čeka u Rokovniku. Ili jednostavno prepustite kreativnom timu za organizaciju venčanja >>>>>> Prvo klikni pa reci DA! da za vas naprave jedinstveno venčanje.

>>>Kada dođe vreme, pročitajte: Organizacija venčanja od A do Š (poslednji mesec pred venčanje)<<<

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.