Aktuelnosti

Kako Vi zamišljate ŽENSKI KREATIVNI PROSTOR?

ženski kreativni prostor

U Novom Sadu, od ukupnog broja nezaposlenih, žene čine 55%. Jedan od mogućih načina za prevazilaženje ovako velikog broja nezaposlenih žena jeste podrška samozapošljavanju žena i doprinos vidljivosti njihovog stvaralaštva.

Znate li koliko se žena u vašoj okolini bavi nekom vrstom ručnog rada? Kako slikati na tkanini ili preneti fotografiju na komad nakita? Isheklati trodimenzionalne figure? Koliko vremena i truda je potrebno da se napravi 100 broševa ili 50 šešira i da svaki bude različit?

Mesto koje će ove predmete učiniti uvek dostupnim još uvek ne postoji u Novom Sadu. Čitav jedan umetnički svet ostaje sakriven od naših očiju.

ženski kreativni prostor

Pozivamo vas da podržite kampanju prikupljanja sredstava za izgradnju Ženskog Kreativnog Prostora koju je pokrenuo Omladinski centar CK13 u saradnji sa velikim brojem kreativnih žena. Prostor će biti ustupljen ženama koje žele da pokažu ono što stvaraju i rade zajedno. Pored toga, u ovom prostoru će biti organizovane razne radionice za sve koji su zainteresovani da vide proces izrade nekog proizvoda ili sami naprave nešto posebno. Sredstva za izgradnju Ženskog Kreativnog Prostora se prikupljaju od pojedinačnih i korporativnih donatora iz Novog Sada.

Ženski kreativni prostor (ŽKP) u kome će žene stvarati ove ručno rađene predmete je mesto koje će Novi Sad oplemeniti, a Novosađankama i Novosađanima pružiti mogućnost da kupe neke od proizvoda ili nauče kako se oni prave.

Ženski Kreativni Prostor: “Mi zamišljamo ŽKP prvenstveno kao mesto razmene iskustava, mesto interakcije različitih ljudi i mesto dobre energije. Mesto u koje svakodnevno svraća stotine posetilaca i posetiteljki. Mesto u kome se dešavaju gotovo magične stvari.”

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.