Aktuelnosti

Novi Sad – grad s najviše propalih brakova

Svakog dana u proseku četiri meštana Novog Sada podnesu zahtev za razvod, čime se vojvođanska prestonice popela na vrh lestvice gradova sa najviše propalih brakova.

razdvojeni par

Rastavljeni supružnici, međutim, više se ne zadovoljavaju samo begom iz neuspele zajednice, već povređena strana čini sve kako bi do kraja izmaltretirala svog, do jučerašnjeg, bračnog druga. Najčešći razlog za razvod braka su trajno poremećeni bračni odnosi. Pritom, kako izgleda, ucenjuju, podmeću nogu, namerno uništavaju imovinu, prepucavaju se oko dece, a neretko angažuju detektive kako bi saznali što više prljavih stvari o bivšem supružniku, piše “Blic“.

rastavljeni par

U Novosadskom sudu kažu da je samo tokom prošle godine registrovano preko 1.400 razvoda.

“Osnovnom sudu u Novom Sadu je tokom 2010. godine podneto 925 tužbi za razvod braka i 412 sporazumnih predloga za rastavu. Najčešće se kao razlozi za razvod navode ‘trajno poremećeni bračni odnosi uslovljeni nesaglasnošću naravi’, a odmah potom različiti pogledi na brak i život, pa i na vaspitanje dece. Veliki broj supružnika razvodi de između treće i pete godine bračnog života, a najčešće se u pitanju oni koji su se venčali dok su imali između 20 i 25 godina”, rečeno je “Blicu” u Osnovnom sudu.

Kako pričaju advokati i sudije, nekada je rastavljenim supružnicima lakše da unište imovinu nego da je podele. Žene razbijaju televizore i računare jer ne žele da dele tehniku, a jedan ogorčen muškarac ispraznio je ceo trosoban stan pa čak i povadio štekere iz zidova, samo zato što je sud doneo odluku da stan pripada ženi.

Bračni savetnik Branislav Kojadinović tvrdi da se muškarci i žene, kada naiđu na prepreku u braku, sve više koriste testiranjem supružnika preko društvenih mreža, nakon čega odlučuju da li ostaju u zajednici ili ne.

razvod zbog fejsbuka

“Lažni nalozi na društvenim mrežama postali su normalna pojava, mada ih ja nikako ne opravdavam jer su oni samo pokazatelj koliko je nepoverenja među parovima. Gotovo svaki treći bračni par koristi se podvaljivanjem preko ‘Tvitera’ ili ‘Fejsbuka’. Imao sam slučaj gde je suprug napravivši lažan ‘Fejsbuk’ profil pola godine kontaktirao sa svojom suprugom, pretvarajući se da je neko drugi, na kraju joj je zakazao sastanak, na koji je ona pristala. Njemu je slagala da ide sa prijateljicom iz srednje škole da se vidi, a onda se on pojavio u restoranu, sve joj sasuo u lice i, iako su pokušali da izglade odnose, na kraju su se ipak razveli”, kaže za “Blic” Kojadinović.

Izvor: Mondo

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.