Aktuelnosti

Zakon za devojačko veče

Praksa organizovanja devojačkih večeri traje već vekovima ali je današnji oblik takvih proslava počeo tokom seksualne revolucije 1960-ih. Nije ih bilo u ovolikom broju do 1980- ih godina. Prva knjiga, vodič za planiranje devojačke večeri, objavljena je 1998. godine i kulturno značenje je u velikoj meri vezano za pojmove jednakosti polova, odnosno predstavlja izraz društvene i seksualne slobode.

Nekada se devojačko veče slavilo u kući roditelja, vodilo se računa  o broju i polu pozvanih gostiju. Često se dešavalo da proslavi prisustvuje i mladina majka pa je devojačko veče ostajalo kao  porodična uspomena.

majka i cerkaU današnje vreme najvažnija stvar je da tvoja majka nema nikakvih dodirnih tačaka s tim. Možeš čuti samo njen komentar: “To je tvoj dan i možeš da radiš šta hoćeš“!

Devojačko veče je potrebno organizovati nekoliko dana pre svadbe da ne bi patila od mamurluka tokom svog velikog dana. Možeš pozvati sve prijateljice koje želiš da vidiš, rođake, kolegenice… Tradicija je da buduća mlada pripremi mali dar za svaku od prisutnih devojaka te večeri ali je takođe običaj da mlada nije upućena u predstojeća dešavanja na proslavi već da to bude iznenađenje. Verujem da nema potrebe da podsećam da se mogu organizovati slično muškim zabavama, što bi podrazumevalo stripere i alkohol.

devojacko veceZakon za devojačko veče:

-> Organizaciju prepustiti nekom drugom (kumi, bliskoj prijateljici…). -> Izbegavati prisustvo, kao što je već pomenuto, majke i starijih ženskih rođaka, osim ako nisu mladalačkog duha. -> Bitni su ljudi, a ne mesto! U nedostatku novca, okupiti se kod kuće. -> Veče pred svadbu se spava! Devojačko veče se organizuje nešto ranije. -> U dogovoru sa prijateljicama, te večeri uraditi nešto posebno.

pink lisice>>>Pogledajte još neke simpa ideje i devojačke večeri na devojackovece.com<<<

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.