Aktuelnosti

Prirodni, mirišljavi i čak lekoviti poklončići za goste

pokloncici za goste

Miris lavande ne izlazi iz mode kao ni praksa da se na svakoj brižno planiranoj svadbi, svakom gostu nameni neki simboličan poklončić.

Kao i uvek, Klik se trudi da prednjači sa originalnim predlozima i da mladencima ponudi mogućnost da na najrazličitije načine njihov najlepši dan zablista u svakom detalju.

Kada su u pitanju poklončići za goste na venčanju, postoji mnogo opcija, a ako nas pitate, veoma je važno da ti poklončići budu ekološki, da budu upotrebni, da mogu posle dobiti neku namenu bez obzira da li je to poziranje na frižideru ili su poklončići pojedeni…

Kesice punjene suvim cvetom lavande su nešto što verovatno svako domaćinstvo ima u nekom ormaru. Nekada su ove vrećice štitile odeću od moljaca, a danas koliko mi se čini, moljaca i nema baš, pogotovo ako živite u gradu pa kesica sa lavandom u ormaru vrši svoju drugu funkciju, a to je širenje prirodnog mirisa i očuvanje svežine odeće koja duže stoji. 

Unutrašnjost ormara nije jedino mesto gde kesica sa lavandom može da završi. U mom slučaju, bar jedna sveža kesica sa lavandom uvek stoji na mom noćnom ormariću i često je uzimam i mirišem kada legnem da spavam. Kada je moj sin u nekoj osetljivoj fazi, uznemiren na bilo koji način, kada legne da spava, sam traži da mu dam kesicu sa lavandom da je miriši dok ne utone u san.

Zašto je to tako? 

I nauka i praksa su dokazali da je miris lavande izuzetno delotvoran kada:

– nam je potrebna “pomoć od spolja” da se opustimo
– želimo na prirodan način da otklonimo nesanicu
– imamo susrete sa anksioznošću
– patimo od migrene i bolova u vratu (zbog prvenstveno opuštajućeg uticaja)
 
Kesice sa lavandom su toliko poznate svima nama pa ih možda mnogi ljudi uzimaju zdravo za gotovo i u njima vide samo “rasterivače moljaca”. Time se nanosi velika nepravda ovoj biljci koja ne samo da je izuzetno lekovita, već je bukvalno plemenita.

Navedeni primeri blagotvornog dejestva lavande su samo deo priče o ovoj lekovitoj biljci iz koje se može dobiti velika količina eteričnog ulja, a za one koji ne znaju, eterično ulje se najjednostavnije može opisati kao imunitet biljke, dakle ono što je u njoj najzdravije i najlekovitije. Lavanda je izuzetno delotvorna za opekotine, čaj od lavande između ostalog ima blagotvoran uticaj na digestivni sistem itd. 

A kako to lavanda deluje, kako kažu na “postizanje ravnoteže na svim nivoima” odnosno kako lavanda deluje na nervni sistem i ljudski um? Evo kako:

Dr Ali Gorji, profesor neurofiziologije na University of Münster u Nemačkoj, kaže da se pokazalo da linalool lavande podstiče kontraktilnost u mozgu kroz direktnu interakciju sa receptorima poput NMDA (povezan sa učenjem i pamćenjem) i GABAA (promoviše mir i ravnotežu u celom telu).

– Ulje lavande se takođe predlaže za pravljenje prelaza, GABAergičku neurotransmisiju, posebno na GABAA receptorima, i pojača inhibitorni tonus nervnog sistema – objašnjava dr Gorji, što znači da može pomoći telu da ostane ravnomerno u uslovima spoljnih stresora i pritisaka. Ulje lavande, kako dodaje, takođe može imati korisno protivupalno dejstvo na centralni nervni sistem.

izvor: E-klinika

Dakle, odaberite jedan od postojećih motiva koji je odštampan na kesici ili predložite neki motiv ili fotografiju koja se vama dopada i poklonite vašim gostima nešto naizgled simbolično, a na bezbroj načina vredno! 

Za razliku od npr. magnetića, kada mi savetujemo da jedna porodica dobije različite motive jer nema smisla na jednom frižideru držati 2, 3, 4… ista magnetića (pa to malo komplikuje planiranje – koliko kojih motiva, kako ih rasporediti u restoranu…) u slučaju kesica sa lavandom koje imaju na sebi odštampanu sličicu ili poruku po vašoj želji, ne morate na ovaj detalj da obraćate pažnju. Koliko god članova da je u jednoj porodici, ove blagotvorne vrećice služe svrsi jednako bez obzira da li im je izgled identičan. Zamislite kad posle dugo vremena prilikom sređivanja ormara, osoba naiđe na vrećicu i seti se sjajnog provoda na vašoj svadbi… Ili zamislite sliku na kojoj dete zaspiva uz ovu vrećicu na jastuku… 🙂

Eto zašto je ovo perfektan poklon za goste na svadbi. 😉

 

pokloncici za goste pokloncici za goste pokloncici za goste pokloncici za goste

 

 

Specifikacija:

Kesice su od pamučnog materijala,veličine 14×7 cm

Sadržaj kesice je suvi cvet lavande cca. 15-20 grama.

Po želji ukrasna mašna.

Na kesici je odštampana slika po vašoj želji ili jedan od postojećih motiva.

 

Cena  zavisi od broja poručenih komada :

od 12-144 komada – 120 din/kom

od 144 do 288 komada – 110 din/kom

preko 288 komada – 100 din/kom

Rok za izradu je 4-10 dana ali neki prosek je 6 dana.

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.

Pišite na klikdovencanja@gmail.com ili zovite 069/3351-863

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.