Aktuelnosti

Ceremonija venčanja u kući [kako da organizujete savršeno slavlje za vašu svadbu]

Ima toliko prednosti vezanih za organizovanje venčanja u privatnosti vašeg doma. Ceremonija u kući pomaže da se postigne jedan osećaj bliskosti među gostima, idealna je za manje ceremonije. Privatna proslava svakako nosi sa sobom neosporan šarm i jedinstveno osećanje koji čine vaše venčanje danom koji je originalan i vredan pažnje. Kada pozovete svoje najmilije u prostor koji čuva neke od vaših najdražih uspomena, svega što ste prošli kao dete, odrasla osoba ili oboje, vi delite sa gostima jednu intimu i deo sebe, pogled u budućnost i sve one vrednosti koje jedan dom oslikava. Ukoliko iznajmljujete kuće za svadbu, neki privatni prostor ili imanje, jednako se postiže osećaj ekskluziviteta, posebnosti, bliskosti. Pošto su kuće, imanja za rentiranje, odnosno rezidencije retko pogodne za događaje i velika okupljanja, privatnim kućama je potrebna znatna pažnja kada je u pitanju finalizacija logistike kao što su osvetljenje, parking i dodatna iznajmljivanja neophodnih stvari, ali i malo više planiranja unapred, jer vam dosta logistike koju nude restorani nije dostupno.

 

Kako organizovati ceremoniju venčanja u vašoj kući

 

U zavisnosti od veličine vašeg doma i kuće, kao i vaše liste gostiju – važno je uzeti u obzir faktore kao što su ketering, dizajn pejzaža, postavljanje ceremonije i dekor. Na primer, za veće kuće izgrađene sa značajnim brojem soba za smeštaj, potreba za postavljanjem recimo šatora na otvorenom možda neće biti toliko neophodna, dok bi se za intimnije okruženje upotreba šatora u dvorištu mogla pokazati kao izuzetno praktična opcija za dodatni prostor.

 

Pronalaženje ravnoteže između želje da istaknete jedinstvene karakteristike vašeg skromnog doma i prilagođavanja prostora vašoj jedinstvenoj estetici je nešto što je izazov čak i za neke od najboljih planera, fotografa, cvećara i ugostitelja u industriji. Za idealno venčanje na lokaciji koja je ovako privatnog tipa je neophodno da imate i spisak majstora za slučaj nužde: električar, vodoinstalater, stolar, krojačica, automehaničar čak, pa i taksi službe. Hitna pomoć, lekar na lokaciji, pribor za slučaj nužde su takođe nešto što može dobro doći jer nažalost nikada se ne zna, posebno na venčanjima leti kada su velike vrućine, šta može da se desi.

 

Svakako bi trebalo voditi računa i o vremenskim uslovima, bezbednosnim elementima, kao i privatnosti lokacije, odnosno tome da se spiskovi gostiju poštuju, ali i da se ne dešava da imate nepozvane goste. Ukoliko je vaše venčanje pet-friendly i o tome bi trebalo voditi računa, kao i o tome da se specijalna pažnja posveti bezbednosti dece ako planirate da vam na venčanje dolaze porodice sa decom, a to podrazumeva ne samo bezbednost u domenu pribora, uglova, strmina, već i hrane, glasne muzike, dovoljnog prostora za kretanje, kolica za bebe i drugo. O savetima za to kako da uključite svoje ljubimce u vaš dan venčanja pisali smo ovde, a kako animirati decu na venčanju pročitajte u našem članku ovde.

 

Iskoristite celo imanje za vaše venčanje

 

Obavezno iskoristite sve unutrašnje i spoljašnje elemente vašeg mesta. Preporučuje se i stvaranje toka u svom domu odnosno prostoru koji ste odabrali za svadbu tako što ćete ugostiti različite događaje u različitim oblastima. Svečanost u bašti praćena koktelima pored bazena je odličan način da zadržite tok kretanja pre nego što goste premestite u prostor sa šatorima ili u kuću na večeru.

 

Imajte plan akcije za sve vremenske prilike na vašoj svadbi

 

Budite fleksibilni i uvek spremni za plan B u slučaju kiše ili lošeg vremena. U zavisnosti od formalnosti vašeg događaja, izaberite šator koji je ležeran ili prefinjen i u skladu sa vašim dnevnim stilom i dekorom, ili pak pripremite prostorije unutar kuće za svaki slučaj.

 

Koristite i istaknite  prostore koji imaju posebno značenje

 

Priča o vašem domu veže se zajedno sa pričom o danu vašeg venčanja. Sve male kutke u kojima ste proživljavali razne situacije možete ilustrovati sitnim detaljima, a ako je rentirano imanje u pitanju, možete vaš zajednički život ilustrovati fotografijama ili panelima.

 

Budite kreativni sa svojim okruženjem za venčanje

 

Prihvatanje jedinstvenosti vašeg okruženja (bez obzira na mesto održavanja) je odličan način da osigurate to da vaša vizija dana venčanja oživi. 

 

Razmislite o ekipi za čišćenje nakon svadbe

 

Parovima se preporučuje da razmisle o ekipi za čišćenje koja će im pomoći da pripreme svoj dom za vikend prepun gostiju i događaja. Uz sve svadbene posetioce zabave (gosti, ketering, konobari, podrška, itd.) kuća može brzo da postane neuredna. Besprekoran dom će takođe garantovati da se na vašim dnevnim fotografijama neće pojaviti bilo kakav nered. Razmislite i o angažovanju pomoći za čišćenje nakon venčanja.

 

Ketering za venčanje

 

Važnost donošenja prave opreme za održavanje spektakularne proslave u tako intimnom okruženju, hrane, pića, ugostitelja i higijenske pripreme je nešto što se ne može dovoljno istaći. Iz ugostiteljske perspektive, rad u nečijem domu zahteva nekoliko dodatnih koraka: proveru izvora vode, izvora struje i drugih potreba za osvetljenjem, kao i unošenje sve potrebne opreme za kuvanje i servis.

Bez obzira na razne izazove, ovi događaji imaju tendenciju da budu najlepši i najsmisleniji događaji koje mladenci mogu da sebi priušte. Iako nisu možda za svakoga, idealni su za manje, intimnije i ličnije prilike, pa i svadbe i krštenja, rođendane i druge zabave.

 

Autor teksta:
Marija Todorović Aska

Naslovna fotografija:
happywedding.app

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.