Aktuelnosti

Kana kao “saveznik u borbi” za savršenu kosu na dan venčanja

Ako do sada niste probali farbanje kose kanom, a želite da osvežite svoju boju i odmorite kosu kako bi za dan venčanja bila što lepša, 6 meseci pred venčanje bi bio dobar momenat da počnete. Ako se pored ovoga odlučite i na “dijetu za kosu”, na dan venčanja ćete sasvim sigurno zaseniti sve prisutne.

crvenokosa mlada

Izvor: boards.weddingbee.com

Farbanje kose kanom odličan je način da promenite svoju boje kose, a da pritom ne umanjite njen kvalitet. Dok bojenje kose drugim preparatima gori kosu, zbog čega često morate da skraćujete krajeve, farbanje kose kanom čini kosu sjajnijom i lepšom. Kana obezbeđuje mekoću, a kosa se istovremeno lako oblikuje i ni malo ne gubi na svom volumenu.

Kana je potpuno prirodna boja za kosu i od davnina se upotrebljava za farbanje sede kose, vune i prirodnih tkanina. Dok je kod nas najzastupljenije farbanje kose kanom, u drugim zemljama kanom boje kožu i nokte. Boja se dobija tako što se ubrani listovi kane ostave nekoliko sati na suncu da se osuše, a potom se isitnjavaju u zeleni prah. Originalna boja je plameno crvena, a različite nijanse se dobijaju mešanjem sa prirodnim pigmentima indiga i sene.

lepa kosa Za sve one koji ne žele da drastično posvetle svoju prirodnu boju kose, a nega im je na prvom mestu, kana je najbolji izbor. Kana blago utiče na promenu boje pa tako plava kana odlično izgleda na svetlo smeđoj kosi, daje joj jako lep zlatan sjaj. Smeđe nijanse su jako tamne i odgovaraju boji tamne čokolade sa tim što kesten nijansa daje crvenkast sjaj. Crne kane su odlične i preporučuju se kao zamenu za farbu.

Kana je veoma dobra za regeneraciju kose, jer sadži mnoge hranljive sastojke. Kana je pravi saveznik u borbi protiv peruti, jer blagotvorno deluje ne samo na kosu, već i na kožu glave. Kana kosu štiti od loših spoljašnjih uticaja i utiče na to da kosa dugo bude zdrava i neoštećena.

Ako želite da dobijete detaljnije informacije o načinu pripreme i nanošenja, posetite Henna for hair.

Korišćeni izvori: Na vidiku i Uz kafu

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*