Aktuelnosti

Trudna mlada

trudna mlada

Prošli su dani kada je trudna mlada morala imati tiho venčanje i na brzinu kako bi prekrila “sramotu”. Iako je tako, mnoge devojke u drugom stanju se i dalje ne odlučuju na venčanje što zbog estetskih, što zbog zdravstvenih razloga i naravno nekih pratećih efekata same trudnoće. Međutim, ako je sve u redu što se zdravlja tiče, planiranje svadbe se može uz pomoć članova porodice i bliskih prijatelja rešiti brzo i bez stresa. Buduće mlade koje se ipak odluče na taj korak, po našem mišljenju, sijaju posebnim sjajem, izgledaju veoma ljupko na venčanju, blistavo i spremno na jednu novu, veliku avanturu u svom životu.

trudna -mlada1. Planiranje venčanja

Odlučili ste se za venčanje, zato zaboravite osećaj sramote i prekrivanje stomačića. I trudnoća i brak su jedinstvene prilike za slavlje, pa ćete tog dana biti duplo srećniji. 🙂 Krenite sa organizacijom tako što ćete prvo otići kod matičara da zakažete termin. Matičaru skrenite pažnju na vaše stanje, kako bi imao više razumevanja oko određivanja datuma. Zatim odaberite restoran za svadbu i bend. Kad je to rezervisano, možete poslati pozivnice. Za sve ostale stavke možete zamoliti prijatelje da vam pomognu, uz vaše okvirne predloge i upućivanje šta je to što vam se dopada. Većinu toga, uključujući i slanje pozivnica, danas možete uraditi i putem interneta, bez mrdanja iz udubne fotelje. Naša rubrika Prodavnica i mi smo tu za vas>>> Pišite nam. 😉

haljina-za-trudnu-mladu

2. Odabir venčanice ili svečne haljine

Očekujte nekoliko izazova sa haljinom, ali nemojte pristajati na haljinu koja izgleda preveliko ili staromodno. Većina venčanica A kroja će vam sigurno odgovarati, posebno zbog prilagodljivosti svakoj mladoj ponaosob. Osim te opcije, naravno tu je i opcija šivenja. Potrudite se da saznate za dobru krojačicu kojoj ćete reći datum venčanja i u kom ste mesecu trudnoće. Haljina morati biti prilagodljiva u struku jer se ne može predvideti rast stomaka. Upravo zato postoji generalna proba haljine sedam dana pre venčanja, kada se mogu uraditi poslednje prepravke. 

haljina-za-trudnu-mladu

Još nekoliko preporuka i saveta. Nemojte se prekrivati sa hiljadu slojeva, slobodno odaberite haljinu koja će imati prikladan dekolte ili naglašavati vaša ramena. Ako kupujete haljinu u koju ćete se presvući kasnije u toku proslave, ondu je najbolje da tu kupovinu obavite nekoliko dana pred svadbu kako bi vam najbolje pristajala. Izbjegavajte korsete i sve čvrsto ispletene materijale.

haljina-za-trudnu-mladu3. Odabir cipela

Visoke štikle da, ali samo za fotkanje. Uzimajući u obzir činjenicu da mnogim trudnicama otiču stopala, treba izbegavati neudobnu, usku obuću, ali ne treba nositi ni sasvim ravne cipele. Sa visokim štiklama samo povećavate mogućnost da se umorite brže nego što bi to bio slučaj da ste u udobnim cipelama.

cipele-za-vencanje4. Kupovina burme

Još jedan od pratećih efekata trudnoće je i oticanje prstiju. Ako ste na samom početku trudnoće i još uvek nemate taj efekat, možete kupiti burmu koju će vam biti taman nakon trudnoće, a za samu ceremoniju venčanja, kupite prsten koji će zamenjivati burmu. Ukoliko su vam prsti već otekli, opredelite se za burmu koja vam odgovara sada, a kasnije je možete smanjiti kod zlatara.

trudna-mlada

5. Otkrijte pol deteta

Otkrivanje pola deteta svim prisutnima baš na venčanju, zaista može biti jedan lep, poseban i emotivan momenat. Osim mladenačke torte, poručite još jednu specijalnu torticu koja gledana spolja ne otkriva ništa, ali je unutra fil ili testo u roze ili plavoj boji, u zavisnosti od pola deteta. Odsecanje prvog parčeta torte otkriva kog pola je vaša beba! Pogledajte još neke slatke načine za otkrivanje pola bebe.

torta-za-otkrivanje-pola-bebe

6. Planirajte medeni mesec

Pronađite destinaciju za medeni mesec koja nije preterano daleko, a obećava mir, tišinu i opuštajuću atmosferu. Ako planirate da idete avionom, proverite dobro sve uslove, jer većina avio-kompanija neće dopustiti trudnicama da putuju nakon određenog razdoblja u trudnoći, osim ako je to u slučaju nužde. Takođe, raspitajte se i za potrebno osiguranje. Maksimalno se odmorite i uživajte u potpunosti u vremenu provedenom zajedno.

trudna-mlada

7. Lepo se provedite i uživajte u svakom trenutku

Umor može biti najveći negativni faktor za vas tokom svadbe, pogotovo ako potraje, zato pokušajte da učinite sve što je moguće kako bi sebi olakšali, uključujući udobne cipele, vodu na dohvat ruke i jednostavan pristup toaletu. Preskočite šampanjac i bez obzira koliko budete zauzeti pozdravljanjem sa gostima, ne zaboravite da jedete. I uživajte, uživajte i uživajte… 🙂

trudna-mlada

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.