Aktuelnosti

Venčanje – Šta obući ako ste gost?

Venčanja su svečanosti koje se pamte celog života, bez obzira da li ste gost ili domaćin. Definitivno ćete se bolje provesti ukoliko ste gost, jer nemate o čemu da brinete osim o tome šta da obučete. Pripadnice lepšeg pola se u ovakvoj situaciji suočavaju sa nizom nedoumica.

Nije uvek lako odabrati šta obući i u čemu zablistati. Iako je u ovakvim svečanim prilikama gotovo sve dopušteno, ipak postoje neka ograničenja koja je potrebno ispoštovati.Najpre proverite podatke na pozivnici – da li je naglašeno da je venčanje tradicionalno ili tematsko. Drugi slučaj podrazumeva određen dress kod. Zatim pogledajte vreme i mesto održavanja venčanja. Odevne kombinacije drastično se razlikuju ako se radi o dnevnoj, odnosno večernjoj svečanosti, na otvorenom ili u zatvorenom prostoru.

Nekim odevnim predmetima jednostavno nije mesto na venčanjima. Postiji takvih pet koje nikako ne treba obući: bela haljina (iako se ovo pravilo podrazumeva, neretko možete videti devojke koje prave upravo ovu grešku!); preuska i prekratka odeća; jako konzervativno odelo; prenakićena haljina; klasične pantalone.

odevna kobinacija za venčanjeDobro rešenje je da za ovakvu priliku sašijete neki praktičan komplet, koji ćete i nakon svadbe moći da nosite. Iskombinujte ga sa velikim kaišem ili pojasom. Ili se možete odlučiti za haljinu pristojne dužine – do kolena, košuljicu od satena ili duboku suknju.
Preporučuje se podignuta kosa kako bi mogli potpuno da se opustite i uživate. Jaka šminka, i nakit se podrazumevaju. Obavezno, visoke štikle u boji tašne.I veselje može da počne!

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.