Aktuelnosti

Kako odabrati savršeni ketering za venčanje

ketering

Proslava jedne od najvažnijih životnih odluka je nesumnjivo dan kada želite da budete bezbrižni i nasmejani, pre svega posvećeni ovom lepom povodu i ljudima koje volite. S druge strane, organizacija proslave venčanja je veoma veliki poduhvat, koji podrazumeva i veliki broj stavki, među kojima je posluženje na vrhu liste. Ukoliko je pred vama priprema ovakve zgode, pročitajte u tekstu koji sledi nekoliko saveta u vezi sa izborom keteringa koji će se na najbolji način uklopiti u vašu zamisao ovog velikog dana.

Letnja svadba: Venčanje na otvorenom

Kada su u pitanju svadbe na otvorenom, koje će po prirodi stvari da se održavaju u toku toplijih meseci, posluženje ima za zadatak da se uskladi sa specifičnim stilom tačnije estetikom proslave, tako i sa specifičnim uslovima. Naime, svadbe na otvorenom ne raspolažu prostorom koji im može odrediti estetiku, već će izvestan stil postizati dekoracijom, stolicama i stolovima. Uglavnom govorimo o rustičnim rešenjima, ponekad će mladenci preferirati etno i kitnjaste momente, a na prostoru koji je relativno jednostavan je moguće izneti i potpuni minimalizam i modernost. Posluženje bi trebalo da upotpunjuje dekoraciju i govorimo o lepo aranžiranoj hrani u dominantnom stilu, a za ovakve prilike je idealan ketering koji će biti poslužen u formi švedskog stola ili eventualno u stilu koktel zabave.

Za uži krug: Proslava u kući

Za mladence koji su se opredelili za proslavu svog venčanja u užem krugu porodice i prijatelja, te i da ovu zgodu organizuju u okviru svog doma, savet je da ne upadaju u zamku samostalne pripreme posluženja, iako govorimo o manjem broju ljudi. Na dan venčanja bi trebalo u potpunosti da se posvetite sebi, svojoj drugoj polovini, povodu i dragim ljudima koje ste tim povodom pozvali u svoju kuću. Izbor hrane koju ćete poslužiti u ovom slučaju možete lakše prilagoditi ukusima zvanica, te pružite profesionalcima informacije u vezi sa vašim zamislima i dogovorite način na koji biste želeli da hrana bude pripremljena i prezentovana. Kada organizujete proslavu za uži krug ljudi i u intimnoj atmosferi, imate mnogo više opcija za posluženje pred sobom i prosto ga prilagodite svojoj zamisli toka proslave.

Veganska svadba: Ukusi za svakoga

Ukoliko negujete posebne principe ishrane, želećete da na vašem slavlju dominiraju namirnice koje se u njih uklapaju. Mišljenje da ovo smanjuje paletu ukusa koji su vam na raspolaganju, ali će pravi profesionalci znati da ovo uopšte ne mora da bude slučaj, šta više. Dok birate ketering servis, obratite pažnju na širinu ponude i načine na koje se vaš izbor namirnica uklapa u datu ponudu. Svaki dobar ketering servis će rado načiniti iskorak ne bi li izašao u susret ovakvim zahtevima, a isto važi i za eventualne alergije i druge vrste restrikcija u ishrani na koje ukažete.

Klasična rešenja: Proslava u sali

Ukoliko vam se svidja danas najuobičajenije rešenje za proslavu večanja koje podrazumeva venčanje u sali, znajte da je način posluživanja hrane koji se najčešće praktikuje u okviru ovakvih organizacija kroz unapred sačinjeni meni. Ovo je formalniji vid posluživanja i obedovanja, a za salu je prikladniji jer zatvoren prostor u kombinaciji sa švedskim stolom može dovesti do gužve i čekanja, što ni za koga nije prijatno iskustvo. Meni bi trebalo da načinite u dogovoru sa servisom koji angažujete, ne biste li bili upućeni u kombinacije ukusa i načine prezentovanja koji su vam na raspolaganju.

 

Priprema venčanja je zahtevan zadatak i dominantan stav je da izbor muzike i posluženja u najvećoj meri diktiraju tok proslave i utiču na atmofseru. Pored toga što je povod sam po sebi lep i što je dobro raspoloženje mladenaca temelj uspešne proslave, hrana koju ćete ponuditi gostima je uvek značajan faktor i ukoliko ona bude zaista ukusna i lepo aranžirana, te i prilagođena ostalim elementima vašeg slavlja, budite uvereni da će vaši gosti sa vašeg slavlja poneti divne utiske i na njemu imati kompletan ugođaj.

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.