Aktuelnosti

Kako odabrati bend za svadbu?

muzika za svadbu

Pogledajte članke bendovi za svadbu i tamburaši za svadbu.

***

Pošto je svrha postojanja klikdovencanja.com da vam se nađe pri ruci tokom priprema za venčanje i učini sve da vaša svadba bude savršena, dozvolićemo sebi da vam strogim tonom napomenemo:

 • *nemojte brzati pri odabiru muzike,
 • *nemojte štedeti vreme i energiju koji su neophodni da biste došli do najboljeg izbora,
 • *ne prihvatajte prijateljske/rodbinske ponude ako vas ne zadovoljavaju u potpunosti,
 • *uštedite na nekoj drugoj stavki ako je bend koji vam se sviđa nešto skuplji!
bend za svadbuAko već nemate u vidu neki bend, prvi korak je da pregledate sajtove ponuđenih bendova, poslušate ih i zatim napravite uži izbor bendova koje ćete kontaktirati, raspitati se o ceni i mestima gde nastupaju kako biste mogli i uživo da ih čujete. To je presudan momenat. Najbolje bi bilo da ih čujete baš kada sviraju na nekoj svadbi. Takvi dogovori sa bendovima su mogući i insistirajte na tome. Dođite u vreme kada vam oni kažu da je najbolje da ne biste “upali” na čorbu ili pauzu. Ono što je bitno da ocenite jeste da li bend ima dobru interakciju sa publikom, tj. da li su zabavljači ili samo dobri muzičari. Dobro je ako bend za svadbe ima svog šoumena koji se povremeno obrati gostima, ubaci neku pošalicu, odgovori na nečiju šalu… ali takođe da repertoar usklađuje prema reakcijama gostiju. Ako se ne razumete, povedite sa sobom nekoga ko će vam moći dati sud o tome kakvo je ozvučenje koje bend poseduje. Kada treba 10 sati neprekidno da slušate glasnu muziku i pri tome uživate, zaista je važno kakav je kvalitet zvuka. Podatak koji ćete automatski dobiti jeste vizuelni doživljaj benda, a ni to nije zanemarljiva stavka.bend za svadbuOno što treba da se dogovorite sa predstavnikom benda je:

 • *cena
 • *koliko ih je u bendu (običaj je da se i za muzičare uplati meni)
 • *koji instrumenti su u ponudi
 • *da li prate i odlazak po kuma i mladu
 • *da li dolaze ranije u restoran kako bi se namestili i naštimali pre dolaska gostiju
 • *da li je cena konačna ili očekuju bakšiš tokom veselja
 • *da li primaju narudžbine ili se drže određenog repertoara (ako sviraju po narudžbinama budite spremni na to da ćete neke pesme čuti i više od tri puta tokom večeri)
 • *da li prave pauze (striktno se dogovorite oko momenata kada se pravi pauza, jer neprilagođena pauza može veoma da naruši atmosferu)
 • *koje će biti ključne numere – ulazak, prvi ples, iznošenje torte (inspiraciju potražite u Kreativnom salonu)
 • *ako imate neke omiljene pesme koje obavezno morate čuti na vašoj svadbi, proverite da li bend zna te konkretne pesme (ako ne, zamolite ih da ih navežbaju)

mačak miša bend za svadbu

Planirate li da zadužite nekoga od gostiju da tokom veselja komunicira sa bendom (u slučaju da dođe do nekog nezadovoljstva ali i kako bi “zaštitio” bend od eventualnih pijanih pa samim time navalentnih gostiju) obavestite bend o tome.

Neki bendovi pristaju na to da im date spisak pesama, ali mnogi ne pristaju na takav dogovor. Ako vi želite da oni što bolje shvate vaš muzički ukus (a vi ćete svakako imati u vidu i muzički ukus svojih gostiju) napravite listu izvođača ili muzičkih žanrova koje volite ali obavezno i isto toliko detaljnu listu izvođača i žanrova koje ne volite. Muzičari će, zahvaljujući iskustvu, uz takve smernice 99% ispuniti vaša očekivanja kada je u pitanju repertoar pa ćete biti zadovoljni i vi i vaši gosti.
muzika na svadbi
Potražite ove smernice u našem Rokovniku, odštampajte ih i ponesite ih da vam se nađu kada se budete dogovarali sa bendom. I imajte na umu da je odabir benda najvažniji preduslov za odličnu svadbu!

komentara

2 komentara na Kako odabrati bend za svadbu?

 1. Jovana Petrovic // 17/02/2013 at 10:40 // Reply

  Da li iko u bg ili ns ima kontakt telefon od benda Peti As? Unapred hvala Jovana

 2. Marija // 02/03/2017 at 17:08 // Reply

  Džabe cela organizacija svadbe i svega ako je atmosfera usiljena, muzika loša i gosti neraspoloženi za igru. Mi smo se baš pomučili da nađemo nešto po našem ukusu, pa slušali smo minimum 8 bendova po beogradu pre nego što smo se odlučili. I što je najvažnije nemojte da mislite da je cena presuđujuća. Gomilu bendova lupi cenu a loši su, muzičari su nezainteresovani i uopšte ne rade na atmosferi i utisku gostiju. Kumina sestra nam je preporučila bend iz beograda, taboo band se zove, i išli smo da ih poslušamo na jednom baš jakom splavu. ma to je bilo oduševljenje, znala sam da ako mogu celu kafanu da dignu na noge da će na svadbi goreti. Tako je i bilo. vodite računa o izboru i srećno!

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Klikom do venčanja uz pomoć dve Marine | Tetka

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.