Aktuelnosti

Opremanje doma: Kupovina polovne ili nove bele tehnike – ušteda ili trošak?

bela-tehnika

Bez obzira da li ste ljubitelj ili protivnik velikih svadbi, jedno im se mora priznati – one su tu da konkretnim poklonima ili novčano pomognu mladencima da opreme svoj novi dom i lakše naprave prve zajedničke korake. Ovo se podrazumeva u slučaju kad roditelji u potpunosti ili nekim delom finansiraju svadbu. Tada mladencima, pogotovo ako je broj zvanica velik, zaista ostane lep prihod. Ova situacija je izuzetno prijatna jer mladenci mogu da uživaju u kupovini bele tehnike i svega ostalog što im je potrebno za domaćinstvo.

U slučajevima kada mladenci sami finansiraju svadbu i očekuju da im se uložen novac vrati, ne mogu računati na neki veći ostatak. Uglavnom su zadovoljni ako ne ostanu u minusu. Postoji mnogo načina na koje se troškovi svadbe mogu racionalizovati (orijentir za troškove svadbe potražite u našem Rokovniku) i na taj način povećati ostatak. Koliko god da to mudro izvedu, opremanje domaćinstva neće biti toliko lagodno kao u prvom slučaju.

Nažalost, ipak je jako veliki broj mladenaca koji nisu u mogućnosti da organizuju svadbu, a domaćinstvo se opremiti mora pogotovo kad je u pitanju bela tehnika. Za današnje prilike, mnogim ljudima su i osnovne stvari skupe ili čak nedostižne ili zahtevaju određenu štednju ili razna dovijanja. 

Mnogo je stvari u domaćinstvu koje su neophodne (ili nisu neophodne ali jednostavno ne možete da zamislite dom bez njih, poput zavesa, tepiha, slika…) i koje bez brige možete kupiti polovne – nameštaj, posuđe, lusteri kao i mnoge druge. Možete ih nabaviti na određenim pijacama, putem sajtova za prodaju polovnih stvari, putem oglasa, od poznanika… 

Pored svega toga ostaje još jedna neizostavna ali izuzetno velika stavka za budžet, a to je bela tehnika koju takođe možete kupiti polovnu ali da li je to dobar izbor? Da li ćete uštedeti?

Odgovor na ova i još mnoga druga pitanja koja se odnose na belu tehniku treba da zatražite od stručnjaka. Kada sam videla ovaj blog >>> elektrospektar.blogspot.com, shvatila sam da mogu nešto veoma korisno da predstavim posetiocima Klika jer svi mi povremeno vodimo borbu sa belom tehnikom, a glavno pitanje je kako da se odlučimo za proizvođača i model prilikom kupovine. I kako da procenimo da li ćemo uštediti ako kupimo polovno…

Na osnovu zapažanja i uz jedan konkretan primer, evo odgovora na pitanje >>> Nova ili polovna bela tehnikaA odgovor dolazi od Sel Emila, direktora porodične firme Elektrospektar. Njegovo iskustvo skupljano kroz 20 godina rada na terenu, rada sa serviserima i iskustvo stečeno kroz prodaju rezervnih delova za belu tehniku sada može i vama da pomogne.

Nadam se da ćete nam napisati neki komentar ili dati predlog za neki naredni tekst kada je u pitanju ova tematika i naravno, želim vam da uživate u opremanju svog novog doma!

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.