Aktuelnosti

Ako je vaša druga polovina RAK u horoskopu…

rak

Rak je pod vladarstvom Mjeseca. Znak koji pripada vodenom elementu, kardinalnog kvaliteta.

Rak je prvi vodeni znak, osjetljiv je i brižan, naziva ga se mamom Zodijaka. Ispunjen je toplim emocijama i suosjećanjem. Prema svojim bližnjima se postavlja vrlo zaštitnički i pored Raka njima nista ne može faliti. Ima jako razvijenu maštu i intuitivan je. Odan je, tajanstven i čulan.

Rak, kao i Bik, ima potrebu da nešto posjeduje. Ali postoji razlika između te dvije posesivnosti. Dok Bik voli staviti stvari na njihovo mjesto, Rak se ponaša kao pravi kućevlasnik. On se tako instinktivno ponaša i zna da postoje stvari koje on ne može promijeniti, prirodni zakoni koji su iznad samog njega i bilo koga drugog. Ono što ga zanima, on to privuče sebi, a sve ostalo moze proteći pokraj njega.

Često se desi da Rak svojom potrebom za samozaštitom negira svoj rast i napredak, ali njegova energija je takva, sklona zatvorenosti i povlačenju u sebe. S druge strane, ako njegova potreba nije samozaštita, nego želja da ponudi sigurnost svima kojima je to potrebno, onda njegov utjecaj postaje više majčinski.

Ovo je najintuitivniji znak Zodijaka, pa kao takav ima stalnu potrebu za duhovnim rastom i proširenjem svoje duboke lične vizije. Ta intuitivnost je produbljena njihovom prirodom koja je osjetljiva, a ne agresivna.

Rak, dok je slobodan, ima stalnu potrebu za avanturama i promjenama. Kada nađe partnera koji mu odgovara, on postaje vjeran, odan i ljubomoran, a svoje emocije ne ispoljava otvoreno. Potreban mu je jak partner koji može zadovoljiti njegove intimne potrebe.

Kada se Rak zaljubi, onda partnera voli cijelim svojim srcem. Ponekad je rezervisan, promjenjivog raspoloženja i jako je teško shvatiti šta se krije iza njegovih riječi- ne može ga se pročitati. Ali kad je ljubav u pitanju, uživa u slatkim I brižnim riječima, romantičnim ljubavnim izjavama, zagrljajima I maženjima.

U prijateljskom odnosu Rak se postavlja u ulogu majke. On se voli osjećati potrebnim, pa ukoliko neko pokaže da mu je potreban, zauzet će posebno mjesto u njegovom životu. On je nesiguran, pa ga to čini mrzoljubivim i često mijenja svoje raspoloženje, pa za one koji su u blizini Raka, potrebno je da budu puni nježnosti, brige i tolerancije za njegova promjenjiva raspoloženja.

Po pitanju zdravlja, osjetljiv je prsni koš. Pluća, želudac, stomak, vene, jetra.

Najnepravednija izreka o Raku: Rak je ćudljiv.

Rak živi u oklopu jer je vrlo mekan i izvan njega ne bi mogao preživjeti. Ako se osjeti ugroženim, postoji samo jedno mjesto – nazad, unutra iza čvrsto zatvorenih vrata.

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.