Aktuelnosti

Kako da organizujete venčanje?

organizacija

Venčanje je svakako najsrećniji i najznačjniji dan u životu za parove. Međutim, pun do tog trenutka, ume da bude trnovit i ispunjen stresom. Kako da se izborite sa svim izazovima i napravite savršeno venčanje iz snova? U ovom članku ćemo vam dati nekoliko saveta kako bi organizacija vašeg venčanja prošla sa što manje stresa, a sama ceremonija bila baš onakva kakvom je zamišljate.

Planiranje budžeta

Prvi i najvažniji korak u organizaciji venčanja je planiranje budžeta. Budžet će odrediti sve ostale aspekte vašeg venčanja. Zato je važno da budete realni i da znate koliko novca možete i želite da potrošite na venčanje.

Napravite spisak svih stavki koje ćete morati da platite za venčanje, kao što su sala, torta, cveće, pozivnice, prstenje, burme, venčanica, odelo, šminka, frizura, buket, ketering, piće, bend, DJ, fotograf, video, prevoz, smeštaji sl.

Procenite koliko košta svaka stavka i uporedite sa vašim raspoloživim sredstvima. Možete da istražite cene na internetu, da pitajte prijatelje i rodbinu koji su se skoro venčali, ili da kontaktirate različite pružaoce usluga i dobijete ponude.

Odlučite koje stavke su vam prioritet, a koje možete da smanjite ili izbacite. 

Izbor mesta održavanja

Drugi važan korak u organizaciji venčanja je izbor mesta održavanja. Mesto će uticati na atmosferu, stil i temu vašeg venčanja, kao i na broj gostiju, raspored i logistiku. Takođe i dekoracija za svadbu koja je važan aspekt u velikoj meri će da bude uslovljena prostorom. Zato je važno da odaberete mesto koje odgovara vašem ukusu, budžetu i potrebama.

Možete da birate između raznih opcija, kao što su hoteli, restorani, dvorci, vikendice, salaši, vinarije, parkovi, i sl. Kod nas su, poslednjih godina sve popularnija venčanja na otvorenom, u vinarijama i na salašima, kao i na autentičnim otvorenim lokacijama.

Uporedite mesta po različitim kriterijumima, kao što su cena, kapacitet, udaljenost, parking, pristup, usluge, dekoracija, osoblje, hrana, piće. Možete da napravite tabelu sa prednostima i manama svakog mesta i da ocenite svaki kriterijum po važnosti.

Planiranje dekoracije

Treći korak u organizaciji venčanja je planiranje dekoracije. Dekoracija će dodati šarm vašem venčanju, i stvoriti željeno raspoloženje i utisak. 

Prilikom odabira stila možete da se inspirišete vašim omiljenim bojama, godišnjim dobima, hobijima, putovanjima, filmovima, knjigama, muzikom i sl. 

Napravite plan dekoracije za svaki deo vašeg venčanja, kao što su: cvetni aranžmani za stolove, ceremonija, prijem, sto za mladence, plesni podijum, ulaz. Možete da napravite skicu ili fotografiju kako će izgledati vaša dekoracija. 

Ako se odlučite za DIY (uradi sam) opciju, morate da obezbedite sve potrebne materijale, alate i vreme da napravite dekoraciju. 

Ako se odlučite za opciju angažovanja nekoga da napravi dekoraciju za vas, morate da pronađete pouzdanog i profesionalnog dekoratera koji će razumeti vašu viziju i stil. Možete da potražite preporuke od prijatelja i rodbine koji su se skoro venčali, ili da istražite na internetu i pogledate portfolije i recenzije različitih dekoratera. 

Ako vas zanima kako izgleda dekoracija u profesionalnoj režiji, posetite sajt Dekoracije Lotos. Pronaći ćete veliki broj raznovrsnih dekoracija, a ako već imate ideju kako biste da vaša dekoracija izgleda možete da uradite besplatno probnu ikebanu kako biste mogli da znate šta da očekujete.

Odabir savršene odeće

Peti važan korak u organizaciji venčanja je odabir odeće. Odeća će odrediti vaš izgled, ali i samopouzdanje na vašem venčanju. Zato je važno da odaberete odeću koja vam se sviđa, koja vam pristaje i koja je udobna.

Venčanica i odelo treba da budu u skladu sa temom, bojom i stilom vašeg venčanja, kao i sa vašom ličnošću, figurom i ukusom. 

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.