Aktuelnosti

Branka ♥ Ćata

mladenci-branka-cata

Od kada je sveta i veka ljudi od venčanja prave veliki cirkus. Uveravaju nas u to da venčanje ne može da prođe bez velike pompe, još veće venčanice i barem nekoliko tradicionalnih običaja koje se, bože moj, moraju ispoštovati „radi matoraca“. Pa, ako vam treba dokaz za suprotno, tu su Branka i Ćata.

[youtube 8EIMITEO694 nolink]

Da biste napravili venčanje po svojoj meri prvo treba da gradite veliki krug prijatelja još od vrtića. Da budete dobri prema njima, da im budete verni, da ih poštujete, pozovete kada im je rođendan i na kraju iskoristite do maksimuma za svoj veliki dan.

Neki od njih će vam pomoći oko šminke, dizajna pozivnica i ostalih drangulija, drugi će fotografisati i snimati vas nekom malom letećom napravom, treći će se pobrinuti da roštilj bude najlepši na svetu, a oni umetnički nastrojeni će pokazati da su rođeni dekorateri.

Onda treba da shvatite da savršeni cvetni aranžmani ne moraju da koštaju hiljadu evra, već da ih možete kupiti na običnoj pijaci, da vam ne trebaju visoke štikle, niti lakovane cipele; niti ruzmarini, niti burme, pa ni izrežirane fotografije, jer ako to niste vi, onda neće biti ni savršeno. Zapravo, sve što vam treba već imate – a to ste vas dvoje, porodica i prijatelji. I dobar pas, ništa bez psa.

Branka i Ćata su imali dovoljno sreće da ih baš tog drugog avgusta kiša zaobiđe i da naprave ono što bi neki nazvali opuštenim piknikom u prirodi. Dvadesetak odabranih, jedna smotana matičarka i dobra stara rakija na najlepšem mestašcu na Petrovaradinskoj tvrđavi. I to je to. Kasnije je usledio ručak za najbliže, a uveče žurka „za mlade“ u tajnom delu tvrđave o kojoj i dalje pričaju… oni koji je se sećaju 😀

A šta je sa običajima za matorce? Pa, ništa. Verovali ili ne, vašim matorcima je zaista jedino bitno da se vi volite, i tako slobodno zaobiđite sve ono što vam ne prija, jer to je jedini način da vam zaista svima bude lepo i, što je najbitnije, zabavno.

baka-i-deka

pas

poljubac

mladenci-sa-roditeljima

nazdravljanje-mladencima

svatovi

mladenci-i-pas

mlada-kuma-i-pas

mladozenja-i-sestra

mlada-i-kuma

detalji-za-vencanje

dekoracija-vencanja dekoracija-vencanja dekoracija-vencanja vencanje-na-petrovaradinskoj-tvrdjavi

venacnje-na-otvorenom

venacnje-na-otvorenom venacnje-na-otvorenom bacanje-bidermajera

mladenci

Foto: Mirela Kuč, Bela Kollars, Jelena Marjanović

Snimak iz vazduha: Boris Vujičić

 *Fotografije iz ovog posta se ne smeju koristiti bez prethodnog odobrenja!

komentara

1 komentar na Branka ♥ Ćata

  1. Gde je održana ova žurka? Želim na leto da organizujem vencanje/zurku a jako mi se svidja vaša lolacija

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.