Aktuelnosti

Kako napraviti venčani veo

Ako ste zasukali rukave i dobro pregledali naš sajt, sigurno ste naišli i na rubriku Klikni kumu, gde imate priliku da nas pitate sve o venčanju. Rado ćemo vam odgovoriti i tako nadamo se pomoći. Ujedno je to pomoć i nama jer su vaša pitanja pokazatelj šta je to što vas najviše interesuje i u kom pravcu treba da se kreću teme članaka na sajtu.

Jedno zanimljivo pitanje bilo je: Kako napraviti venčani veo? Da li iz ekonomičnih razloga ili iz razloga što onaj koji želite da imate na venčanju ne možete pronaći u ovdašnjim salonima, potrudili smo se da vam pomognemo da sami napravite veo.

venčani veo

Izvor: weddingbee.com

Prednost kada pravite svoj venčani veo je u tome što ga možete napraviti prema svojim potrebama. Sledite jednostavne korake ispod da biste dobili najbolje rešenje. Ali, pre nego što počnemo, veoma je bitno da pogledate kakvi sve velovi postoje, a onda pređite i na savete za odabir vela. A sad uradi sam! 🙂

venčani veo

Izvor: weddingbee.com

Odredite veličinu

Osnovni korak je da odredite veličinu vela koju želite. Dužina tkanine potrebne za veo do ramena je 60cm. Za dužinu venčanog vela do struka će trebati najmanje 81cm tkanine. Dok će 106cm tkanine biti potrebno ako se odlučite da vaš venčani veo bude dužine do vrhova prstiju.

Odredite materijal

Materijal koji ćete koristiti da napravite venčani veo umnogome zavisi od toga koliko novca želite da potrošite za to. Da bi sačuvali nekoliko novčanica u novčaniku, sintetička i mrežasta tkanina je najbolja. Ako želite malo da proširite budžet ili ako novac nije vaš odlučujući faktor onda je tkanina od tila najbolja opcija. Til je tkanina koja se podrazumeva za pravljenje venčanog vela tako da nemate potrebe da je dodatno prepravljate.

Dodatne dekoracije

Nakon što ste izabrali pravi materijal i odredili dužinu sledeći korak je dodavanje dodatnih ukrasnih predmeta na veo. Zašite za venčani veo češalj koji savršeno odgovara boji vela. Zatim pokušajte da dodate neke šarene perle i male dragulje na venčani veo.

venčani veo

Izvor: weddingbee.com

Završno ukrašavanje

Poslednji korak podrazumeva da dodate malo najsitnijih detalja na veo kako bi izgledao lepše i da bi imali osećaj zadovoljstva dok ga nosite. Završno ukrašavanje se sastoji od stavljanja nekoliko šljokica, zlatnih niti, morskih školjki (ako ih volite), cirkončića, bisera, perlica ili trakice. Konačno je veo spreman za nošenje.

Pravilno stavljanje vela

Sada kada ste završili sa pravljenjem vela, vreme je da ga stavite. Veo treba staviti na najpažljiviji način, jer materijal od kojih se pravi veo je vrlo delikatan i šanse da se pocepa su velike zbog velikog stresa ili da se raspadne zbog pogrešnog rukovanja. Pravilno je da prvo namestite češalj unutar vela, a potom da pažljivo podesite i sam veo oko glave.

Izvor: kakopedija

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.