Aktuelnosti

Veštačke trepavice

vestacke-trepavice

Veštačke trepavice daju oku glamurozan izgled. Nije bitno da li imate krupne ili sitne oči, podignut ili spušten kapak one će učiniti da vam oko izgleda savršeno i zavodljivo. Posebno su korisne ako su vaše trepavice kratke ili retke, mada i ako nemate takav nedostatak vaše nikada neće izgledati tako moćno ma koliko maskare stavile, kao kada imate veštačke trepavice. One su prosto neizostavan deo kada je u pitanju šminkanje za neku svečanost. Recimo da ja ne mogu da zamislim šminku za venčanje bez trepki, pa makar onih parcijalnih.

Kad sam već spomenula, da vam objasnim. 🙂 Dakle, to su one pojedinačne trepavice u snopićima koje se uglavnom stavljaju na spoljašni ugao oka.

parcijalne vestacke trepavice

One se stavljaju vrlo lako. Naravno, uz njih vam je potreban dobar i kvalitetan lepak za trepavice u koji umočite snopić (samo vrh koji se stavlja na oko). Trepavice držite pincetom.

pinceta i vestacke trepavice

Kapak pre stavljanja trepavica treba da bude adekvatno pripremljen. Kada ste ga očistili i osušili stavite bazu, tanak sloj maskare i eyeliner ili kreon uz samu ivicu oka. Ako želite, i naravno u zavisnosti od prilike, pre maskare i kreona nanesite senku u zeljenoj boji. Trepavice dolaze na samom kraju. Kada ste umočili u lepak, sačekajte par sekundi da se lepak zgusne ali pazite da se ne osuši i prinesite ih uz samu ivicu oka. Krenite od spoljašnjeg ugla ka unutra, a razmak između snopića neka bude oko 2mm. Svaki sledeći pramenčić treba da bude malo kraći pa ako nemate kraće, skratite ih makazicama. Ponavljajte proces dokle želite da ih produžite, to zavisi od vas samih. Individualne trepavice su prirodnije od onih “celih”, lakše su za stavljanje, a daju efekat gušćih i dužih trepavica.

Pored pojedinačnih, postoje i cele koje se stavljaju duž celog kapka.

vestacke trepavice

Ova vrsta trepavica se može koristiti više puta kada se pravilno rukuje sa njima. Osnovna podela je na prirodne i veštačke. Prirodne su pravljene od prirodne dlake, boljeg su kvaliteta nego veštačke, savitljivije su i samim tim bolje prijanjaju oku. One mogu biti raznih dužina, gustina, boje, oblika… Preferiram ih sveeee! 🙂 One prirodnije se mogu koristit i za dan. U tom slučaju vam šminka ni ne treba, samo izvucite tanku liniju kreonom.

vestacke trepavice

Moj favorit su tzv. party veštačke trepavice. One se koriste za specijalne prilike kao što su novogodišnje veče, maskenbal itd. Mogu se naći u raznim kombinacijama boja i materijala.

party vestacke trepavice

Za stavljanje ovih trepavica (mislim na cele) su vam takođe potrebni lepak i pinceta. Pre stavljanja lepka ih prislonite oku i izmerite. Trebalo bi da budu malo kraće od vašeg kapka da bi lepo “legle”. Sve koje sam do sada probala su malo duže pa ih skratite sa obe strane po malo. Onda stavite malo lepka duž celog ruba tj. ivice veštačke trepavice i sačekajte par sekundi pa ih prislonite uz samu ivicu vaših trepavica. Pincetom nameštajte deo po deo dok ne legnu ravnomerno po celoj liniji. Žmurite par minuta da se lepak lepo “uhvati” . Kada budete otvorili oči, utisak će vam biti “WOW”! 😀

oko smokey

Kakve god da su, veštačke trepavice se dobro slažu uz svaki stil šminkanja, svaku boju, svaki oblik oka… Da li će to biti duže ili kraće, gušće ili ređe, crazy ili prirodne zavisi od vaših ličnih afiniteta. Ali jedno je sigurno, sa njima je svaki makeup upotpunjen i oko svakako izgleda lepše.

vestacke trepavice

Došli smo do skidanja trepki. Oni koji iste nikada nisu stavljali se pitaju da li će uopšte uspeti da ih stave. Drage moje, uz malo vežbe je sve moguće. 😀 Ako vam ne uspe iz prvog puta nemojte odustajati, ne dozvolite sebi da se obeshrabrite već se naoružajte strpljenjem i jakom voljom i videćete da rezulatat neće izostati. Vaša nagrada će biti zavodljiv pogled. 😀 A kad ste uspele i lepo ih iznosale vreme je da ih skinete. Ništa strašno, nećete ih pocepati ako krenete da ih povlačite lagano od jednog dela oka ka drugom dok se skroz ne odlepe. Otklonite višak lepka i spakujte ih u kutiju do sledećeg korišćenja.

vestacke trepke

To bi bilo to drage moje. 🙂 Nadam se da ste uživale. Za sledeći put vam spremam  slikovito objašnjenje tj. korak po korak kako da stavite veštačke trepavice. A do tada vas sve pozdravlja i ljubi vaša Milica i preporučujem da pročitate i šminka za maturu.   :-*

Tekst i fotografije (na kojima vidite Milicine radove) su preuzeti sa: milicabozic.blogspot.com

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.