Aktuelnosti

10 pravila koja morate da prekršite na početku braka

Najbolja stvar koju možete da uradite ukoliko želite da održite vašu malu zajednicu jeste da pojedina bračna pravila odmah i bez razmišljanja prekršite.

1. Nikada ne idite u krevet ljuti
Zaista vas nikuda neće odvesti pokušavanje da stvari isterate na čistac pre nego što operete zube i legnete u krevet, da ne govorimo o izrekama, koje postoje kao sakupljena kolektivna mudrost, a koje kažu, sačekaj da prenoći.

2. Samo isrenost, pa kako bude
Hm, ponekad razmislite o ovome, a razmislite i tri puta u konkretnoj situaciji, tako na primer zaista ne morate da detaljišete o vašim prošlim vezama, da vršite bilo koju vrstu bezočnog poređenja i to na način koji će vaš partner osetiti laganu neugodu koja kaže ti si mi zapala ali ti nisi ona. Ako vam i dalje nije jasno zašto pokušajte da zamislite obrnutu situaciju, mudrome dosta.

3. Nikada na odmor sami
Vreme koje provodite na poslu, i ono koje recimo posvećujete nekom hobiju nije vaše zajedničko i prema toj logici, trebalo bi da onih 7 dana koliko traje vaš odmor posvetite sebi, ali i uživanju sa partnerom. Potreba za uživanjem je zaista potrebna svima, ali koncept uživanja je individualan, i možda se on kod vas i vašeg partnera razlikuje. Vama je potreban spa centar, a njemu brzaci reke Tare, pa šta, svako na svoju stranu, uz obećanje da ćete pokušati i vi nekada da se prepustite planinskim brzacima.

4. Nećemo da se svađamo, kako se ne bismo razveli
Zapravo, parovi koji se nikada ne svađaju procentualno se najčešće razvode. Izbegavajući da jedno drugome kažu ono što im smeta i ne želeći da naruše, takozvanu bračnu idilu, koja se vremenom sve više urušava, parovi se razilaze, jer ne uspevaju da pronađu načine da na jednostavan, ali takoreći zdrav način bez optužbi, ružnih reči i psovki kaže jedno drugom u čemu je problem i time pokaže da mu je iskreno stalo do toga da se problem i reši.

5. Kada stignu deca nema važnije stvari
Često možete da primetite parove, koji su svoj bračni odnos stavili po strani kako bi bili dobri roditelji, što je velika greška. Zapravo je potrebno da vaš brak bude prva stvar koju će vaše dete videti kao smisao, ali i kao izvor međusobne ljubavi i poštovanja. Deca se osećaju sigurnije i imaju više samopouzdanja kada vide otvorenu ljubav između svojih roditelja, stoga se ne libite, naprosto odvojite neko vreme samo za vas dvoje, a deca će se već nekako snaći.

6. Nikada ne bi trebalo da spavate u odvojenim krevetima
Ovo je odavno prevaziđena teorija i kao prevaziđenu trebalo bi je izbegavati. Jedan od vas možda spava mirno, ali to ne mora da znači da je i drugi tokom sna ugodan partner, možda vas gura, možda glasno hrče ili se prevrće. Zato ne oklevajte da se povremeno prebacite u gostinjsku sobu ili dnevnu, jer dobar san će pored zdravlja očuvati i vaš brak.

7. U brak se stupa bez hobija iz prošlosti
Ni slučajno! Ako želite da vaša zajednica traje, a da se vi u njoj ne osećate kao na robiji, nastavite da negujete stvari koje ste voleli i dok ste bili „singl“ i ne dozvolite da vam se postavljaju drugačiji prioriteti koji će lagano iz vašeg života izbaciti taj stari alat za popravku automobila, fudbalsku loptu, pribor za pecanje ili klizaljke.

8. Onog trenutka kada nestanu varnice, sve je izgubljeno
Samo tinejdžeri još uvek veruju u ovakvu definiciju prave ljubavi, a oni nešto stariji znaju da bračna zajednica počiva na posvećenosti, poverenju i da je to mesto odakle se ljubav emituje. Tužna su usamljena, a svakako i pogrešna verovanja da vatromet može trajati zauvek.

9. Dosada je loša stvar
Drama u braku ispunjava vreme i podiže nivo uzbuđenja, ali na duge staze zaista može da ošteti vaše zdravlje. To što ste sa vašim dragim uplovili u mirne luke može da bude samo znak da se dobro razumete, i da je sa vašim brakom sve zapravo u redu. Zabavu pronađite na drugom mestu, na primer u luna parku!

10. Izađite svom partneru u susret, čak i kada vam nije do seksa
Mlade majke često imaju ovaj problem. Kada seks postane još jedna na listi obaveza koje morate da ispunite u toku dana, a verujete da je to dobro za vaš brak, zastanite i razmislite ponovo. Sreća vašeg partnera je važna, ali seks je stvar u kojoj bi oba partnera trebalo da podjednako uživaju i da u tome pronalaze zadovoljstvo.

Preporučujemo >>> Svađati se ili ne, Rešenje za parove koji se svađaju, Koji je recept za dobar brak.

Izvor: zena.blic.rs

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.