Aktuelnosti

Partner – životni ili ljubavni?

brak

“Šta je to što je tako magično u tekstovima koji su mnogi od vas već čitali na blogu Jelene Pantić?

Istina. Ona nas uvek vrati sebi.”

********

Verujem da je svima vama poznato da se brakovi sklapaju iz različitih motiva, koji ne moraju nužno da imaju veze sa ljubavlju. Brakovi se ponekad sklapaju zbog materijalne sigurnosti, zbog društvenog statusa, zbog potrebe za sigurnošću, pod pritiskom okruženja….

Životni partner može i ne mora da bude ljubavni, kao što i ljubavni partner može i ne mora da bude životni.

Sada se možda pitate zašto je toliko bitno da ta razlika bude jasna. To je, po mom mišljenju, veoma važno iz dva razloga.

Prvo, izbor životnog partnera je veoma važan životni izbor i greška može da ostavi mnoge posledice ne samo po vaš nego i po živote drugih ljudi. Mnogi se uplaše takvog izbora i počnu da osećaju preveliki pritisak i da paniče. A kada smo pod pritiskom i paničimo nismo baš mnogo privlačni drugim ljudima. Takođe, poznato je da pritisak i strah loše utiču na misaone procese, što znači da se na taj način povećava verovatnoća pogrešne procene druge osobe i pogrešnog izbora.

Nastavak pročitajte na Jeleninom blogu >>>>>jelenapantic.com

********

Jelena Pantić

Psiholog koji se više od deset godina bavi emocionalnom inteligencijom, pozitivnom psihologijom, psihologijom sreće i blagostanja i ljubavnim vezama. Volim svoj posao i uživam u tome da učim druge ljude da upoznaju i zavole sebe. Volim da podstičem klijente da istraju u ostvarenju svojih ciljeva i raduje me kada čujem da se neko, zahvaljujući između ostalog i meni, oseća bolje u svojoj koži i svoj život živi potpunije i kvalitetnije.

komentara

1 komentar na Partner – životni ili ljubavni?

  1. Zivotni ili ljubavni partner nije toliko bitno bitnije je voleti biti voljen i uzivati u zivotu jer zivot je kratak.

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.