Aktuelnosti

Pamučne pelene: Pegla – ne, hvala

Upoznali smo vas sa modernim pamučnim pelenama i predstavili vam firmu Peja NS, prethodne tekstove iskusne mame Danijele Pejić Bila jedna Mama Kukunka i bio jedan Tata Taranta i Zašto ne i zašto da ne? i sada nastavljamo…

I nemojte da zaboravite! Peja NS vam poklanja uz Klikov Kupon!

***

Nisam lenja, mislim baš nisam! Moj muž ima običaj da kaže da sam kao nervozna Pepeljuga. Ne da mi đavo mira. Po ceo dan za dva, neredu sklona deteta, idem i sklanjam igračke. Poslagane kocke po veličini i boji su moja pasija. Kako oni, ljubi ih majka, sve kocke, lutke i traktore poslažu po nekom svom naumu, malo se samo odmaknu, eto mene, da kao stampedo, presložim sve uza zid… po veličini. Ume to da bude dobrih pedesetak puta u toku dana.

Kuvam (za to posedujem očigledan dokaz, svi smo blago okruglasti), briskam, perkam… al što ne volim peglu to je čudo jedno! Ne prilazim joj ni na metar, kao da je kužna. Zapravo nisam baš ni najsigurnija gde se nalazi u svakom trenutku.

Ideju o korišćenju platnenih pelena odmah vezujemo za besomučno stajanje nad daskom za peglanje i za onaj umni pokret levo – desno, levo – desno, pa tako dok ne zaboraviš kako se zoveš i ko su ti preci!

Pelene ne peglam! Neću i nema potrebe! Ne znam ni kako bih…

Naše pamučne pelene su lepe i praktične! Po obliku su iste kao pelene za jednokratnu upotrebu, kopčaju se na drikere (mogu i na čičak ako neko baš insistira). Postaviš ih na malog čovečuljka za sekund! (Dobro, ne baš za sekund, u igri je 15-20 sekundi, ali ovako ipak lepše zvuči!)

E da, ima još jedna sprava modernog doba čiji sam ja poklonik. Hvaljen bio onaj ko je izmislio! Mašina za sušenje veša! Kad sam se udala, pita moja baba, šta da mi još kupi u miraz da donesem, onako naknadno. Mudrovala ja malo pa shvatim da nisam više na selu, te da na blagodet štrika dugog 15 metara mogu da zaboravim, a terasu nemam (kum nas ubedio da je ustaklimo) gde veš da razapnem?!? Kažem joj: “Hoću mašinu za sušenje veša!”. Gledala me belo, srećom pa je pare dala i nije puno pitala.

Lagala bih kad bih rekla da smo je puno koristili. Za posteljinu i peškire, ona je OK. A za garderobu slabo. Izgužvana previše, čak i za moj ukus. Al zato za PELENE – dušu dala. Švrćnem ih samo unutra i ne mislim. Budu suve i meke za sat vremena. Sjajno! Moram da vidim sa gazdom firme Gorenje ili Samsung ili tako nekim gazdom da nudimo paket 2u1. Oni dadnu mašinu, ja pelene, greota jedno bez drugog. Ako neko zna nekog gazdu, nek pusti broj, pravimo posao i pare, hihihi!

***

Sledeća lekcija: Money, money, money…

 

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.