Aktuelnosti

Pamučne pelene: Strpljen – spašen!

Upoznali smo vas sa modernim pamučnim pelenama i predstavili vam firmu Peja NS, prethodne tekstove iskusne mame Danijele Pejić možete pročitati u rubrici Porodica i sada nastavljamo…

I nemojte da zaboravite! Peja NS vam poklanja uz Klikov Kupon!

***

Drage mamice, ako ovo čitate, znači da smo spremni za sledeću lekciju – Strpljenjem do uspeha ili ti Strpljen – Spašen.

Nadam se, da smo zajedničkim snagama, postavile osnovu za našu tortu od pamučnih pelena ali hajde da rezimiramo sastojke:

 · Jedna beba (ako ih je više, torta garant uspeva!)

 · Mesec dana postporođajnog oporavka (šest nedelja je prevaziđena fora, mi moderne mame iskačemo iz kreveta posle par dana, na opšte zgražavanje naših mama/ tetki/ ujni/ komšinica i svekrva)

 · Jedan, ali samo JEDAN paket pelena za jednokratnu upotrebu (više od toga kvari ukus torte)

 · 10 malih, najmanjih pamučnih pelena + jedne male vodonepropusne gaćice napravljene od 80% pamuka i 20% poliuretana koji je prijatan za nošenje, mek, propušta vazduh pa se bebina koža ne potparuje, a zadržava vlagu pa bebina odeća ostaje suva + jedne male zaštitne gaćice od vune koje su 100% napravljene od prirodnog materijala, ne izazivaju alegriju i ne propuštaju sadržaj iz pelene + pet pamučnih pelena koje služe kao zamena za tetra pelene, meke, pufnaste, ma da ih čovek… ma ko stvorene za naše bebice!

 · Jedna strpljiva mama

 · Jedan tata na usluzi strpljivoj mami kad je strpljenje izda (ne, ne treba vam tata za pelene, on je više ovako za razonodu i dekoraciju)

I to je to! Tajnih sastojaka nema.

Kroz sve faze (odgovorno tvrdim za one koje sam ja prošla sa mojim pačićima) je potrebno strpljenje i prihvatanje činjenice da nisi biće sa natprirodnim moćima, da su promašaji, padovi i neuspesi normalan deo svakodnevnice. Da je umor, bezvoljnost i, ponekad, potreba da od svega i svih obaveza pobegneš, muka koju muči svaka mama (i tata… pretpostavljam). Ponekad se u svom haosu na trenutak zapitam – Jel` ovo moj život? Ko su bre ovi što skaču po meni po celi dan (i noć!), i čija je ovo hrpa opranog/ neopranog/ neispeglanog/ ispeglanog, a neodloženog veša??? Sreća pa se brzo setim i ko su i šta hoće od mene!

Strpljenjem do uspeha!

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.