Aktuelnosti

Pamučne pelene: Zašto ne i zašto da ne?

Upoznali smo vas sa modernim pamučnim pelenama i predstavili vam firmu Peja NS, prethodni tekst iskusne mame Danijele Pejić Bila jedna Mama Kukunka i bio jedan Tata Taranta ste takođe pročitali, najavili smo da uskoro stiže sledeći i … evo ga!

I nemojte da zaboravite! Peja NS vam poklanja uz Klikov Kupon!

***

Početak ove priče leži u dobrom marketingu… ne mom, nego onom gde se vrte velike pare. 🙂

Svaki dan nas na TV-u bombarduju informacijama o pelenama za jednokratnu upotrebu. Čak i dok nisam bila roditelj sam mogla, da na prvu loptu, navedem ime pelena i par razloga zašto su super za decu!

Prvo mi na pamet padaju divne, baršunaste guze koje se vrte na reklamama (naravno suve i zdrave – tada nisam ni znala za termin pelenski osip!). Pa onda glavna karakteristika – BEBA JE SUVA! Šta ćeš bolje?!

U redovnom paketu prvih bebinih stvari (a i stvari koje sam odnela u porodilište) su se naravno te pelene našle na samom vrhu spiska.

I kad stiže naša prva beba, šta smo pametnije znali nego da je spakujemo u super soničnu, meku i blago mirišljavu pelenicu. Nismo se dvaput pošteno okrenuli, što bi rekla moja baba, u tome nas sustiže i prvi rođendan… Naš lutak priča kao navijen, peva tečno bar dvadesetak pesmica, ali i dalje koristi pelene! Imamo nona kakvih hoćeš, sve sama mala umetnička dela, sviraju, lepe su, ja uporna  – NIŠTA! On nema predstavu o tome šta se dešava tamo dole, on je SUV blago meni. Došlo leto, a sa njim i beba-bata. Ne znaš ko radosniji… Posle mesec dana radost ne popušta, a naš kućni budžet plače olakšan za popriličan iznos X 4 pakovanja. Dobro, nismo trošili baš sve iz tih paketa, 5-10 komada smo prenosili u sledeći mesec.

Ni sva moja znanja iz ekonomske struke, ni kombinatorika (različite radnje, pa različita pakovanja, pa različiti proizvođači) nisu uspevali da smanje taj trošak. Heeej, to je bio ozbiljan trošak!

No, tu našim mukama nije bio kraj. Mali, mislim manji Juju je dobio pelenski osip!? Pa to nema na reklami?!

Koliko god da smo mu menjali pelene, prali guzu i mackali je koje čime – nije pomagalo. On je I dalje bio crven! Duša me je bolela dok sam to gledala. I tu kreće potraga…

Sticajem okolnosti nabasasmo na našu prvu platnenu pelenu! Otkrovenje!

Od tog momenta naš mali Juju ima super-slatku pamučnu pelenu, guza mu je baršunasta, a mi smo krenuli sa proizvodnjom istih…

***

Sledeća lekcija: Pegla, – ne hvala!

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.