Aktuelnosti

Venčanje sa stavom – samo za prave ljubitelje životinja

ljubimac-na-vencanju

Samo za mladence koji mnooogo vole životinje.

Želite da vaše venčanje bude više od samo lepog događaja?

Venčanjem možete poslati poruku, iskazati životni stav, podići svest o nekoj temi koja vas zaokuplja i doživeti taj neverovatan osećaj da svojim primerom pokrećete ljude da budu bolji. Sve je veći trend da mladenci izraze želju da gosti umesto poklona, doniraju nekoj humanitarnoj organizaciji. I verujte da je taj osećaj nešto neprocenjivo, nešto što ne može da se potroši, polomi, pokvari..to ostaje za ceo život. Vi i vaša voljena osoba ste srodne duše i po pitanju pogleda na humanost. Vi ste ona vrsta ljudi koji menjaju svet na bolje.

Na mnogo načina možete iskoristiti svoje venčanje da, osim lepog i nezaboravnog provoda, pokažete stav. Na primer, ukoliko ste vegan, neka trpeza bude najraskošnija veganska kuhinja. Nemojte se iznenaditi, ako vam neko nakon slavlja, javi da je počeo da sprema veganske kolače i sl.
Ako volite prirodu, napravite venčanje u eko friendly stilu. Možda ćete se potruditi da tog dana častite ručkom beskućnike iz kraja, ili da lokalnom vrtiću donirate ljuljašku.

Ali, ako volite životinje, slobodno donirajte nekom udruženju za spasavanje životinja, jer uvek imajte na umu da pomaganje životinjama, ne isključuje pomaganje ljudima i da je društvo humano onoliko koliko brine o najugroženijim članovima, a tu svakako spadaju i životinje. Ukoliko odlučite da pozovete goste da doniraju organizaciji Animal Rescue Serbia, mi vam se možemo odužiti tako što ćemo obezbediti prostor u Avantura parku i Akvarijumu na Adi Ciganliji, da napravite foto sešn i isprobate sve čari adrenalina u Avantura parku. Možete da napravite podvodne fotografije venčanja u Akvarijumu (kao na primeru fotografija u prilogu), ili na nekoj od platformi u Avantura parku.

Animal Rescue Srbija

Animal Rescue Serbia je prva nevladina organizacija koja potpuno besplatno spasava sve vrste životinja (vlasničke, nevlasničke, divlje i domaće) sa visina, iz dubina i sa vode. U pitanju je tehničko spasavanje, kada je potrebna posebna obuka i spasilačka oprema, kao na primer kada je životinja zaglavljena u šahtu, bunaru, na krovu, na drvetu ili kada su vanredne situacije, poput poplava i sl. Tada osim životinja, spasavamo i ljude, jer je tehnika spasavanja ista.
Osim spasavanja, bavimo se i edukacijom dece školskog uzrasta o pravilnom i bezbednom odnosu i prilasku životinjama. Deca kroz praksu uče kako da priđu mački ili psu (vlasničkim ili nevlasničkim) na pravilan način, koji neće izazvati nesporazum i kao posledicu imati eventualnu traumu deteta i strah od životinja. Deca uče kako da se ponašaju, ako na putu do škole ili kuće naiđu na čopor napuštenih pasa. Roditelji se osećaju manje zabrinuto kada znaju da su njihova deca prošla kroz ovakvu obuku.
S obzirom da je edukacija organizovana tako da razred koji želi ovakvu vrstu obuke, treba da prikupi najmanje 1000 limenki za reciklažu, na taj način deca uče da sama, svojim angažovanjem i doprinosom (kroz prikupljene limenke) obezbede sebi znanje i veštine, koje će doprineti njihovom samopouzdanju, samopoštovanju i boljem odnosu prema životinjama i životnoj okolini. Razvijaju svest o značaju ekologije, zatim o problemu napuštenih životinja i odgovornom vlasništvu. Kroz različite igre postaju svesna povezanosti i važnosti svih živih bića i pravilnom/pogrešnom uticaju čoveka na njih.

Ako smo vas zaintrigirali, javite se redakciji oko dogovora.

Veliki pozdrav,

Irena Uzelac

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.