Aktuelnosti

Zašto su venčanice A-KROJA tako posebne?

vencanice

Venčanice A-kroja pružaju bezbroj mogućnosti.

Venčanje je najdivniji događaj u životu svake devojke. On predstavlja krunu prave ljubavi koja će trajati zauvek. Zato ne čudi što je ovaj dan ispunjen neverovatnom dozom romantike, nežnosti i jakih emocija.

A za venčanje iz snova mora postojati i venčanica iz snova. Iako se nosi samo jednom u životu, o njoj se najviše mašta. Ujedno, to je najraskošnija i najskupocenija haljina koju ćete ikada obući. Jer, jedino venčanica ima moć da “običnu” devojku iz komšiluka pretvori u zanosnu princezu koja svojom pojavom ostavlja sve bez reči.

 Buduće neveste često izbor venčanice zasnivaju isključivo na princeza ili sirena modelima. Da biste izašle iz ovih klasičnih okvira predstavljamo vam venčanice A-kroja koje pristaju svakoj vrsti građe.

Venčanice A-kroja su nastale u 20. veku

Haljine za venčanje postoje od davnina. I dok je princeza model svoju slavu stekao još u 19. veku, a venčanice u sirena stilu početkom prošlog veka, venčanice A-kroja su ušle u bridal svet tek 1955. godine.

Lansirao ih je čuveni Christian Dior, ali su vrhunac popularnosti dostigle za vreme njegovog naslednika Yves Saint Laurenta. Čuveni francuski kreator je, upravo, postao poznat po A-kroju kao svom zaštitnom znaku.

Početkom 80-ih godina predimenzionirani krojevi inspirisani venčanicom princeze Dajane potisnuli su u drugi plan nežne venčanice A-kroja. Ali već naredne decenije vraćene su na modnu scenu. Tako da, danas, svaka nova kolekcija venčanica ima svojevrsnu A-liniju. Pa možemo slobodno da kažemo da su ovo venčanice koje ne izlaze iz mode.

Venčanice A-kroja su savršen izbor za svaku nevestu

Venčanice A-kroja karakteriše uzani gornji deo, a zatim se od struka lagano šire. Suptilno prate liniju tela, prekrivajući bokove i bedra i ističući u prvi plan uzani struk.

Zahvaljujući formi koja vizuelno sužava figuru, venčanice A-kroja odgovaraju svakoj građi tela. Zapravo, nema neveste koja u njima neće izgledati vitko i glamurozno. Te su ovo najpopularnije venčanice za trudnice i krupnije dame.

Za razliku od venčanice u stilu princeze, A-kroj je znatno laganiji, jer nije potrebna krinolina. Samim tim pruža veći komfor pri kretanju tokom čitavog slavlja. Što je još jedan od razloga zašto ih buduće mlade rado biraju.

Kombinacija različitih materijala, tekstura i ukrasa čine ovaj kroj prilagodljivim svakom venčanju – počev od bogate, tradicionalne ceremonije, pa do opuštene žurke na plaži, za koju možete, čak, izabrati model kratke venčanice A-linije.

Ukoliko se datum vašeg venčanja bliži, posetite salon venčanica DAR, jer ćete ovde pronaći jedinstvene venčanice za vaš najvažniji dan!

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.