Aktuelnosti

Uskladite odelo sa vašim tipom građe

Za svakog muškarca postoji odelo koje mu pristaje, samo je pitanje umešnosti pri odabiru i upotpunjavanju odela odgovarajućim detaljima. Odelo je zato i nastalo – zato što može da prikrije sve mane i da elegantan izgled. Ovi saveti su tu da vam pomognu da uskladite odelo sa vašim tipom građe, ali svakako da je najvažnije da ste vi zadovoljni i da se osećate prijatno.

elegantno muško odelo

1. Široka ramena i uski bokovi. Za vaš tip građe neće biti problema u pronalaženju odela. Savet je da uklopite sako sa prslukom užeg kroja. Takođe, ovakvoj građi pristaju i pantalone uskog kroja. A ono što treba da izbegavate je sako koji će vam dodatno naglasiti ramena.

2. Ramena i bokovi iste širine. Vama preporučujemo sako širih ramena tj. kroja koji malo optički širi ramena. Pantalone mogu da budu užeg kroja sa visokim pojasom i na peglu. Tako ćete postići vitkiji izgled.

crno muško odelo

3. Ramena uža od bokova. Definitivno morate probati sako sa dvorednim kopčanjem i špic reverima, i kao detalj odabrati široku kravatu. Koliko god da želite sako užeg kroja koji je sada in, bar kada je u pitanju mladalački stil, moraćete da ga izbegnete ako stojite pri tome da odelo treba najpre da se ukopi sa vašom građom, pa onda i sa trendovima. Dobra vest za vas je da su i trendovi razni i obuhvataju sve modele, a razlikuju se najčešće samo po dezenima i detaljima.

4. Široki bokovi.  Za vas je sako sa velikim izrezom ili sa visoko ukrojenim džepovima. Pristaju vam pantalone sa visokim pojasom. Kao i u prethodnom slučaju, izbegavajte uske sakoe.

5. Atletski tip građe (sa širokim prsnim košem). Pravi izbor je sako sa jednorednim kopčanjem, malo šireg kroja. Dakle, odelo treba da bude malo šire, ali ne i preveliko odnosno preširoko.

6. Snažni tip građe. Naš savet je da uzmete sako sa dvorednim kopčanjem i da ga nosite otkopčanog. Uz to iskombinujte košulju sa visoko podignutom kragnom. Vama će odgovarati kravate smelih uzoraka.

moderna odela sa dvorednim kopčanjem

7. Dugačak trup i krakte noge. Najbolje je da se opredelite za sako koji će se kopčati tik iznad pojasa. Što se pantalona tiče, bolje je da su užeg kroja. Na taj način ćete postići skladnost. Imajte na umu da za vas nisu dugi sakoi.

8. Kraći trup i duge ruke i noge. Za razliku od prethodnog slučaja, za vas jesu duži sakoi sa dva ili tri dugmeta malo širih ramena, ali nipošto ne smete odabrati pripijene pantalone.

bež muško odelo

Pravila o dugmadima i zakopčavanju sakoa:

– „Uvek-nikad“ pravilo važi za sakoe sa dva dugmeta i znači sledeće: Uvek se kopča gornje dugme i nikad ne kopča donje.

– „Ponekad-uvek-nikad“ pravilo važi sa sakoe sa tri dugmeta, a znači ovo: Ponekad se kopča gornje dugme, uvek se kopča srednje dugme i nikad se ne kopča donje dugme.

Još nekoliko saveta o tome kako da prilagodite okovratnik košulje vašem vratu. Ono što važi za sve je da treba da postoji 1cm razmaka između vrata i kragne vaše košulje.

Izdužen vrat. Savetuje se visok okovratnik košulje.

Okruglo lice i kratak vrat. Pristaju vam niski okovratnici, a ne i košulje sa uskim, dugim i špicastim kragnama.

Jak vrat. Ako imate jak vrat, preporučljivo je da nosite odelo bez kravate. Košulja treba da ima visoko podignutu kragnu.

>>>Ako planirate da pomognete svojoj verenici oko organizovanja venčanja, rubrika Organizacija će vam u tome pomoći, informišite se o Ceremoniji venčanja, a ako želite da joj priredite još iznenađenja, Medeni mesec je dobar način za to. 😀 <<<

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.