Aktuelnosti

Kako najlakše organizovati putovanje za medeni mesec? Evo par saveta

medeni mesec

Jedan od najromantičnijih odmora koji će svaki par u životu imati je definitivno putovanje za medeni mesec. Par je još uvek sveže zaljubljen, srećan jer je zakoračio u zajedničku avanturu zvanu brak i oboje posmatraju svet preko ružičastih naočara. I zaista, ovaj posebni odmor bi trebalo da bude savršeno organizovan kako se novopečeni mladenci ne bi suočavali sa bilo kakvom vrstom stresa.

Prepustite sve profesionalcima

Ukoliko je u pitanju putovanje za medeni mesec gde je krajnja destinacija neka evropska zemlja, to i nije toliko teško. Čak i sami mladenci mogu da rezervišu let i smeštaj, ili se mogu obratiti nekoj od mnogobrojnih agencija koje organizuju putovanja po Evropi ukoliko imaju neke specifične želje ili ne žele da se zamaraju detaljima organizacije. Situacija je mnogo drugačija ukoliko mladenci žele da otputuju na neku egzotičnu destinaciju i imaju neke posebne zahteve u vezi sa lokacijama, smeštajem ili slično. 

U tim situacijama se za organizaciju svadbenog putovanja treba obratiti nekoj od specijalizovanih agencija za organizaciju putovanja da daleke destinacije. Putnički agenti će tada mladencima ponuditi nekoliko opcija vezanih za lokaciju, smeštaj, transfere i u dogovoru sa njima sve rezervisati.

Popularne daleke desnitacije

Kada su u pitanju putovanja za medeni mesec na daleke destinacije naši mladenci uglavnom biraju tropske rajeve u različitim krajevima planete Zemlje. Od Kariba, preko Zanzibara, Maldiva, pa sve do Sejšela i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Mladenci biraju destinaciju na osnovu svojih želja, prethodnih iskustava i toga kako žele da provedu svoj odmor. 

Luksuzna putovanja za medeni mesec

Ukoliko mladenci na svom svadbenom putovanju žele da osete pravi luksuz i da ih u toku boravka osoblje hotela mazi i pazi, onda definitivno treba da odaberu Maldive, Sejšele, Mauricijus ili Bora Boru. Ovde će se zbog nestvarne lepote prirode definitivno osećati kao da su na drugoj planeti a luksuz i opuštanje koje će im biti pruženo u hotelima biće nestvarno.

Možda najbolji primeri za luksuzan odmor su hoteli Constance Ephelia ili Hilton Labriz na Sejšelima. U ovim hotelima nude i posebne ponude za mladence na svadbenom putovanju i to čak šest meseci od venčanja, kao i za parove koji proslavljaju godišnjicu braka. 

Treba naglasiti da su ove destinacije takve da turisti više vremena provode na plaži nego u istraživanju i obilasku znamenitosti, između ostalog jer su rizorti prilično udaljeni od drugih turističkih destinacija. 

S druge strane, gosti ovakvih rizorta mogu u toku boravka da uživaju u raznim aktivnostima koje im hoteli pružaju. Na primer, Constance Ephelia svojim gostima nudi uživanje tretmanima u spa centru uz posebnu kozmetiku napravljenu pomoću biomorske tehnologije.

Hotel Hilton Labriz za svoje goste organizuje obilazak plaža na ostrvu ili večernje zabave uz uživo muziku, ali, oni koji žele da doplate, mogu u organizaciji samog hotela da posete obližnja ostrva ili da odu na romantično krstarenje.

Destinacije za aktivniji odmor

Ukoliko mladenci žele da svoje putovanje za medeni mesec provedu malo aktivnije, da istražuju okolinu, onda su za njih definitivno druge destinacije. Tu su svakako Karibi, dakle Kuba, Dominikanska Republika, Aruba ili Meksiku, ali i Zanzibar ili Bali i Tajland. 

Činjenica je da, na primer, hoteli na Zanzibaru, mogu da im pruže isti luksuz u kojem bi uživali u hotelu Constance Ephelia, ali bi mladenci odabirom ove destinacije bili u prilici da istraže kako živi lokalno stanovništvo ili da obiđu neke turističke znamenitosti. 

Šta je sa budžetom?

Pre nego što odrede krajnju destinaciju za putovanje za medeni mesec mladenci bi trebalo da odrede budžet za ovo putovanje. Turistički agent će im na osnovu toga odabrati i ponuditi nekoliko destinacija i različite vrste smeštaja, a sve u skladu sa predviđenim budžetom.

Treba naglasiti da čak i mladenci koji ne raspolažu neograničenim budžetom, a ipak žele da na svom svadbenom putovanju uživaju u nekoj od rajskih plaža, i dalje mogu sebi to da priušte. Na primer, na Zanzibaru mogu odsesti u hotelu od tri zvezdice i odlično se provesti uz veoma dobru uslugu. 

Mogu li se kombinovati destinacije i smeštaj?

Definitivno da! Ukoliko mladenci žele da svoje svadbeno putovanje provedu na više lokacija to se bez problema može organizovati. Na primer, mogu iskombinovati boravak na Zanzibaru sa safarijem u kopnenoj Tanzaniji. Ili, mogu posetiti više ostrva na Maldivima. Možda najbolji primer za kombinovani odmor je boravak u Havani i Varaderu – poluostrvu na Kubi. 

U jednom delu odmora mladenci mogu uživati uz koktel na plaži u Varaderu i boriti se sa talasima Atlantika, a u sledećem mogu šetati kroz romantičnu Havanu i plesati salsu u nekom od lokalnih klubova. Turistički agent koji im organizuje putovanje će na osnovu želje mladenaca organizovati smeštaj i boravak na svim destinacijama koje žele da posete, a sve to u okviru njihovog budžeta. Mladencima na kraju ostaje da se spakuju i otputuju na najromantičnije putovanje u svom životu!

komentara

Ostavi komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.